Sorun bu ülkede. Onlara yansıyan zamlar devede kulak kalır çok az kuruş oynuyor ama ona bile adamlar ortalığı yıkarlar. Ben kartımı undervolt ile kullanıyorum bozulursa her şeyim gider.

Artı fırsatçılık var geçende laptop baktım 4060'lık piyasada normalde değeri 45.000 ama şu an 70.000 satıyorlar.

Kesinlikle katılıyorum. Valla nazar değmesin 59.000 TL'ye vade farksız 10 taksite 5080 almak beni bir rahat 3-4 yıl götürür. Hatta durum öyle ki ThermalGrizzly'nin PhaseSheet'ini almıştım 850 TL'ye, o bile olmuş 1650 TL. Anlık olarak 5000 serisinde en ucuz kart acilen alınmalı ve UV basılıp kullanılmalı.
59 bine vade farksız 10 taksit 5080 iyi bu arada. Ben de 58 bine 5080 alacaktım ama kaçırdım, 5070 Ti aldım. O da beni rahat 5 sene götürür. UV yaptım, yük altında 180-200 W civarında tüketiyor ve kart 55°C'lerde geziyor. GDDR7 de bayağı serin çalışıyor, yük altında 60°C'yi geçmiyor. Daha önce GDDR6X fırın gibiydi. Şu an RTX 5000 serisi uygun fiyata bulunabiliyorsa bence alınmalı. Önümüzdeki süreçte fiyatların düşmesi zor görünüyor, yeni fabrikalar kurulacak, üretim artacak derken fiyatlar düşse bile muhtemelen RTX 5000 serisi bile eskimiş olacak. Mining döneminde RTX 3000 serisinde de benzer bir senaryo yaşamıştık. NVIDIA'nın şu anda rakibi de pek yok, hem GDDR7 kullanması hem de sunduğu teknolojiler sayesinde fiyatlar ne kadar yüksek olursa olsun, iş için ekran kartına ihtiyacı olanlar NVIDIA almaya devam ediyor.

59 bine vade farksız 10 taksit 5080 iyi bu arada. Ben de 58 bine 5080 alacaktım ama kaçırdım, 5070 Ti aldım. O da beni rahat 5 sene götürür. UV yaptım, yük altında 180-200W civarında tüketiyor ve kart 55°c'lerde geziyor. GDDR7 de bayağı serin çalışıyor, yük altında 60°c'yi geçmiyor. Daha önce GDDR6X fırın gibiydi. Şu an RTX 5000 serisi uygun fiyata bulunabiliyorsa bence alınmalı. Önümüzdeki süreçte fiyatların düşmesi zor görünüyor, yeni fabrikalar kurulacak, üretim artacak derken fiyatlar düşse bile muhtemelen RTX 5000 serisi bile eskimiş olacak. Mining döneminde RTX 3000 serisinde de benzer bir senaryo yaşamıştık. NVIDIA'nın şu anda rakibi de pek yok, hem GDDR7 kullanması hem de sunduğu teknolojiler sayesinde fiyatlar ne kadar yüksek olursa olsun, iş için ekran kartına ihtiyacı olanlar NVIDIA almaya devam ediyor.

Yapay zekâ harici güzel kartlar. Bundan dolayı bana yetersiz geliyor isterse 5080 olsun. Ben bu şekilde düşünüyorum.

59 bine vade farksız 10 taksit 5080 iyi bu arada. Ben de 58 bine 5080 alacaktım ama kaçırdım, 5070 Ti aldım. O da beni rahat 5 sene götürür. UV yaptım, yük altında 180-200 W civarında tüketiyor ve kart 55°C'lerde geziyor. GDDR7 de bayağı serin çalışıyor, yük altında 60°C'yi geçmiyor. Daha önce GDDR6X fırın gibiydi. Şu an RTX 5000 serisi uygun fiyata bulunabiliyorsa bence alınmalı. Önümüzdeki süreçte fiyatların düşmesi zor görünüyor, yeni fabrikalar kurulacak, üretim artacak derken fiyatlar düşse bile muhtemelen RTX 5000 serisi bile eskimiş olacak. Mining döneminde RTX 3000 serisinde de benzer bir senaryo yaşamıştık. NVIDIA'nın şu anda rakibi de pek yok, hem GDDR7 kullanması hem de sunduğu teknolojiler sayesinde fiyatlar ne kadar yüksek olursa olsun, iş için ekran kartına ihtiyacı olanlar NVIDIA almaya devam ediyor.
Valla hocam. Alacak durumum olur ileride eğer şimdiki gibi gelirim olursa ama Nvidia'nın bu zam furyasına katlanmam ben de AMD'nin o zamanki nesline kayabilirim. Tamam 4K PT vs. güzel ama ultra PT değil medium olsun ama AMD olsun.

Yarım bir gün bu AI balonu patladığında Nvidia tıpış tıpış gamerlara gelecek. Devran döner bir şekilde.

Vallahi hocam. Alacak durumum olur ileride eğer şimdiki gibi gelirim olursa ama NVIDIA'nın bu zam furyasına katlanmam ben de AMD'nin o zamanki nesline kayabilirim. Tamam 4K pt vs. güzel ama Ultra pt değil medium olsun ama AMD olsun.

Yarım bir gün bu AI balonu patladığında NVIDIA tıpış tıpış gamerlara gelecek. Devran döner bir şekilde.

AI patlamaz ve çok ciddi şekilde katlanarak ilerliyor. RAM çipi kıtlığı yaşanacak daha da kötü olacak. Dün GPT sol 5.6 ile ses gelmeyen cihazda yapay zekâ ile sesi düzeltti sadece yetki verdim birçok şey denedim driver kurdum yapamamıştım. İnanılmaz güçlü ilerliyor ve yerelde bile hiç de fena olmayan işler yapıyor. Dil çevirisinde alt yazı yapımında PDF çevirisinde yerel gemma modelini kullanıyorum. Hatta dil öğrenmek için öğretmen gibi ajan yapacağım.

Yapay zekâ harici güzel kartlar. Bundan dolayı bana yetersiz geliyor isterse 5080 olsun. Ben bu şekilde düşünüyorum.
Ben de bir sürü RTX 3090 vardı, malum zamanda :D keşke hepsini saklasaymışım diyorum, fiyatına göre VRAM açısından çok iyiydi.

Valla hocam. Alacak durumum olur ileride eğer şimdiki gibi gelirim olursa ama Nvidia'nın bu zam furyasına katlanmam ben de AMD'nin o zamanki nesline kayabilirim. Tamam 4K PT vs. güzel ama ultra PT değil medium olsun ama AMD olsun.

Yarım bir gün bu AI balonu patladığında Nvidia tıpış tıpış gamerlara gelecek. Devran döner bir şekilde.
Oyun içinse AMD bakılabilir, Nvidia ile arada çok fark varsa ve sadece oyun oynanacaksa o zaman belki.

Mesela 40 bin TL'ye 5070 almayıp ikinci el 3090 almayı düşünme sebebim budur.

Ben de bir sürü RTX 3090 vardı, malum zamanda :D keşke hepsini saklasaymışım diyorum, fiyatına göre VRAM açısından çok iyiydi.

Oyun içinse AMD bakılabilir, NVIDIA ile arada çok fark varsa ve sadece oyun oynanacaksa o zaman belki.

Kaç tane vardı sizde :D