Bir de bunu unuttum. CUDA veya Path Tracing lazım ise size tabii Nvidia alın. Normal kullanıcıyım diyorsanız AMD alın geçin.İnsanlar sosyal medya yüzünden hep NVIDIA alıyor. Arkadaşım NVIDIA'nın her zaman AMD'den iyi olduğunu diyor. 9060 gibi bir canavar var piyasada.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 11 Haziran 2025
- Makaleler
- 1
NVIDIA hater değilim ama bence AMD'nin çok büyük canavarları var ve insanlar setup videolarından bunu kaçırıyor. Bana göre patch tracing bir anlam ifade etmiyor.Bir de bunu unuttum. CUDA veya Path Tracing lazım ise size tabii Nvidia alın. Normal kullanıcıyım diyorsanız AMD alın geçin.
Utku92 20
Üstün
- Makaleler
- 1
Bir de bunu unuttum. CUDA veya path tracing lazım ise size tabii NVIDIA alın. Normal kullanıcıyım diyorsanız AMD alın geçin.
AMD iş gücü ve yapay zekâ olarak ne konumda çok bilmiyorum. Amaç sadece oyun oynamaksa zaten AMD yeter de artar.
CUDA alternatifleri var, ROCm ve OpenCL (OpenGL ile karıştırılmamalı). Ama işte millet programları falan CUDA'ya göre yazıyor bu alternatifler biraz dışlanıyor.AMD iş gücü ve yapay zekâ olarak ne konumda çok bilmiyorum. Amaç sadece oyun oynamaksa zaten AMD yeter de artar.
CRT_User 64
Üstün
NVIDIA ekran kartları güzel bir yatırım aracı hâline geldi.
13-15 bin TL civarına satılan RTX 3090'lar bugün 30-40 bin TL arasından alıcı buluyor. Ben de geçen hafta 3090'ımı 30 bine satıp 41 bine RTX 5070 Ti almıştım. Zamanında ucuza almadıysanız, ben olsam bugün bu kadar yüksek paralar vermezdim.
Utku92 20
Üstün
- Makaleler
- 1
NVIDIA ekran kartları güzel bir yatırım aracı hâline geldi.13-15 bin TL civarına satılan RTX 3090'lar bugün 30-40 bin TL arasından alıcı buluyor. Ben de geçen hafta 3090'ımı 30 bine satıp 41 bine RTX 5070 Ti almıştım. Zamanında ucuza almadıysanız, ben olsam bugün bu kadar yüksek paralar vermezdim.
Daha da artarsa veriliyor maalesef. Hiç alamamak da var. Yapay zekâ için düşünüyorum zaten.
Mordor Kumpircisi 12
Başarılı
Nvidia, GPU tarafında yapay zeka ve teknolojik yeniliklerde sektörün öncüsü konumunda bu tartışmaya açık bir konu bile değil ama yapay zeka ve teknoloji ne kadar önemliyse bireysel kullanıcılar için fiyat da en az o kadar önemli bir etken.
Fiyat artışlarına karşın AMD direnebilirse en azından oyunculara bir nebze olsun nefes alacak alan bırakacaktır.
DLSS 5 tarafındaki köklü yeniliklerin ardından, seneye RTX 6000 serisine geçmeyi şimdiden ciddi ciddi düşünüyordum. Ancak peş peşe gelen zam dalgaları sonrası profesyonel kullanıcıları ayrı tutuyorum oyuncular için mantıklı bir seçenek olmaktan hızla uzaklaşıyor Nvidia.
Fiyat artışlarına karşın AMD direnebilirse en azından oyunculara bir nebze olsun nefes alacak alan bırakacaktır.
DLSS 5 tarafındaki köklü yeniliklerin ardından, seneye RTX 6000 serisine geçmeyi şimdiden ciddi ciddi düşünüyordum. Ancak peş peşe gelen zam dalgaları sonrası profesyonel kullanıcıları ayrı tutuyorum oyuncular için mantıklı bir seçenek olmaktan hızla uzaklaşıyor Nvidia.
- Makaleler
- 1
Kesinlikle katılıyorum. Valla nazar değmesin 59.000 TL'ye vade farksız 10 taksite 5080 almak beni bir rahat 3-4 yıl götürür. Hatta durum öyle ki ThermalGrizzly'nin PhaseSheet'ini almıştım 850 TL'ye, o bile olmuş 1650 TL. Anlık olarak 5000 serisinde en ucuz kart acilen alınmalı ve UV basılıp kullanılmalı.NVIDIA ekran kartları güzel bir yatırım aracı hâline geldi.13-15 bin TL civarına satılan RTX 3090'lar bugün 30-40 bin TL arasından alıcı buluyor. Ben de geçen hafta 3090'ımı 30 bine satıp 41 bine RTX 5070 Ti almıştım. Zamanında ucuza almadıysanız, ben olsam bugün bu kadar yüksek paralar vermezdim.
Utku92 20
Üstün
- Makaleler
- 1
Kesinlikle katılıyorum. Vallahi nazar değmesin 59.000 TL'ye vade farksız 10 taksite 5080 almak beni bir rahat 3-4 yıl götürür. Hatta durum öyle ki Thermal Grizzly'nin Phasesheet'ini almıştım 850 TL'ye, o bile olmuş 1650 TL. Anlık olarak 5000 serisinde en ucuz kart acilen alınmalı ve UV basılıp kullanılmalı.
Günümüz de yapay zekâ çağı o zaman da VRAM yetmiyor.