2. 3090'ı alacağım ama uçmuş fiyatlar.
Ben de kışa doğru 1080p için RT ve DLSS önemsiz yeni bir karta geçmeyi düşünüp para biriktiriyorum da… Arc B580 ya da ikinci el temiz 6800XT falan alacağım herhalde. Nvidia tekel olmaya çalışıp at koşturuyorsa, almayız 😌.

Ben de kışa doğru 1080p için RT ve DLSS önemsiz yeni bir karta geçmeyi düşünüp para biriktiriyorum da… Arc B580 ya da ikinci el temiz 6800XT falan alacağım herhalde. NVIDIA tekel olmaya çalışıp at koşturuyorsa, almayız 😌.

Ben yapay zekâ elimde bulunsun diye düşünüyorum çok önemli olacak en azından 48 GB VRAM olsun.

Nvidia utanır mı? Yoook. Jensen'a yeni ceket lazım.
Forumda da artık 9070XT yerine 5060 Ti alın diyenleri görürüz.
O kadar haklısınız ki, bu forumdaki bazı Nvidia fanatiklerinin söz meclisten dışarı aklını ve mantığını bir kenera bırakıp bu cümleyi kuracağına adım gibi eminim. 9070XT yerine düz 5070 almalısın diyeni gördüm ya bunu da görürüz.

Sorun bu ülkede. Onlara yansıyan zamlar devede kulak kalır çok az kuruş oynuyor ama ona bile adamlar ortalığı yıkarlar. Ben kartımı undervolt ile kullanıyorum bozulursa her şeyim gider.
Yurt dışında da ciddi tepki çekiyor artık GPU fiyat artışları insanlar alternatiflere yöneliyor. Mesela Steam istatistiklerine göre Rx9070XT 5070Ti'a göre daha fazla kullanıcı tarafından tercih ediliyor aynı performansı daha uygun fiyata sunduğu için. Hem Türkiye özelinde hem de globalde insanlar daha hesaplı uygun fiyatlı modellere yönelecek mecburen iş çığrından çıktı çünkü.

Son düzenleme:
O kadar haklısınız ki, bu forumdaki bazı NVIDIA fanatiklerinin söz meclisten dışarı aklını ve mantığını bir kenera bırakıp bu cümleyi kuracağına adım gibi eminim. 9070XT yerine düz 5070 almalısın diyeni gördüm ya bunu da görürüz.

Yurt dışında da ciddi tepki çekiyor artık GPU fiyat artışları insanlar alternatiflere yöneliyor. Mesela Steam istatistiklerine göre RX 9070 XT 5070 Ti'a göre daha fazla kullanıcı tarafından tercih ediliyor. Hem Türkiye özelinde hem de globalde insanlar daha hesaplı uygun fiyatlı modellere yönelecek mecburen iş çığrından çıktı çünkü.

Tabii ki tepki verilmiyor demedim. Ancak bizdeki gibi yüzde 600 artmıyor demek istediğim buydu. Adamlar istediği kartı alıp takıyor.

Tabii ki tepki verilmiyor demedim. Ancak bizdeki gibi yüzde 600 artmıyor demek istediğim buydu. Adamlar istediği kartı alıp takıyor.
Bizler bu ülkede fiyat algımızı çoktan yitirdik zaten. Bugün pahalı bu kadar da olmaz dediğimize, yarın keşke o fiyattan alsaydım diyoruz malesef.

Sistem toplamak hayal olucak herhalde. Hadi Nvidia zam yapsın, AMD ona uyup zam yapmazsa AMD'nin ekran kartlarına yöneliriz. Ama bu ram-ssd fiyatlarının artışı bize büyük bir artı olarak geri dönecek mi?

Arkadaşlar Nvidia yerine, AMD alın??? Üstüne bir de Linux kurarsanız süper olur. Veya Undervolt yapın stabilite artıyor.

Nvidia'nın müşteri kitlesi bu sanırım.
1785247357773.webp