Söylediğimde çok linç yiyordum gamer tayfadan. :D

AI patlamaz ve çok ciddi şekilde katlanarak ilerliyor. RAM çipi kıtlığı yaşanacak daha da kötü olacak. Dün GPT sol 5.6 ile ses gelmeyen cihazda yapay zekâ ile sesi düzeltti sadece yetki verdim birçok şey denedim driver kurdum yapamamıştım. İnanılmaz güçlü ilerliyor ve yerelde bile hiç de fena olmayan işler yapıyor. Dil çevirisinde alt yazı yapımında PDF çevirisinde yerel gemma modelini kullanıyorum. Hatta dil öğrenmek için öğretmen gibi ajan yapacağım.
AI ile bir ara tüplü monitörümü tamir etmiştim, çok karmaşık bir yapısı var, hem elektronik hem de yazılımı üzerinden bayağı işime yaramıştı. Bu cihazları tamir etmeyi bilen kimse kalmadı AI dışında. :D

Anlamazlar elinizde sınırsız güç oluyor her şeyi yapabilecek. Hem de abonelik para vermeden. Yarın bir gün abonelik sistemi de değişebilir kaç katı zam yapabilirler ciddi seviyede ya da modeli çekerler. Ama elinde çalıştıracak donanım olduğunda her zaman kullanabilirsin.

AI ile bir ara tüplü monitörümü tamir etmiştim, çok karmaşık bir yapısı var, hem elektronik hem de yazılımı üzerinden bayağı işime yaramıştı. Bu cihazları tamir etmeyi bilen kimse kalmadı AI dışında. :D

PC'ye erişimi de oluyor mcp ile.

Anlamazlar elinizde sınırsız güç oluyor her şeyi yapabilecek. Hem de abonelik para vermeden. Yarın bir gün abonelik sistemi de değişebilir kaç katı zam yapabilirler ciddi seviyede ya da modeli çekerler. Ama elinde çalıştıracak donanım olduğunda her zaman kullanabilirsin.
Aynen öyle, elinin altında local ai olması çok büyük avantaj. Benim o dönemki kartlarım duruyor olsaydı, 1200 GB'den fazla VRAM olacaktı bende muhtemelen kaçırdım. :D

AI yardımıyla ses çıkaran debriyaj yayını ve gamepadimin gıcırdayan R2 yayını doğru şekilde yağlayarak tamir etmiştim. Bozuk bir hafıza kartından benim için çok önemli olan verileri kurtarmayı başarmıştım.

AI müthiş bir şey.

En azından ekran kartında değerlenmiş oluyor, öyle bak. :D
Valla hocam ne deyim bilemedim. Bildiğiniz üzere ağustos ayını bekleyeceğim diyordum. Ancak PS5 ve 4060Ti'ı daha satamadım. Satsam bile eksik çıkıyordu. Ciddi anlamda askerlik için biriktirdiğim altını bozup alsam mı dedim riske girmeden.

Valla hocam ne deyim bilemedim. Bildiğiniz üzere ağustos ayını bekleyeceğim diyordum. Ancak PS5 ve 4060Ti'ı daha satamadım. Satsam bile eksik çıkıyordu. Ciddi anlamda askerlik için biriktirdiğim altını bozup alsam mı dedim riske girmeden.
En azından PS5 ve RTX 4060 Ti'ı satmaya bak, yeni bir GPU alırken daha az zorlanırsın, hatta birikimlerini bozmak zorunda kalmazsın. Gerçi ekran kartı ve RAM fiyatları şu sıralar altından bile hızlı yükseliyor, orası ayrı konu.

En azından PS5 ve RTX 4060 Ti'ı satmaya bak, yeni bir GPU alırken daha az zorlanırsın, hatta birikimlerini bozmak zorunda kalmazsın. Gerçi ekran kartı ve RAM fiyatları şu sıralar altından bile hızlı yükseliyor, orası ayrı konu.
Valla hocam 5070Ti’ a 70 bin veya üstünü vermek biraz koyar açıkçası. Şu an ki fiyatı bile koymuyor değil. Askere gitmeme daha en az 3 yıl olduğu için tekrar birikir diye düşündüm. Zaten ekran kartını aldıktan sonra elimdekileri satıp tekrar yatırıma koyarım diye düşünmüştüm. Piyasa o kadar denetlenmiyor ki 5080 fiyatına 5070Ti var. Şimdi bu zam yansıtılınca 70-75 bin olması gerekiyorsa bizim satıcılar 85 yazar kesin. O fiyatlara asla çıkamam zaten beklesemde.