En azından ekran kartında değerlenmiş oluyor, öyle bak. :D
Vallahi hocam ne diyeyim bilemedim. Bildiğiniz üzere Ağustos ayını bekleyeceğim diyordum. Ancak PS5 ve 4060 Ti'ı daha satamadım. Satsam bile eksik çıkıyordu. Ciddi anlamda askerlik için biriktirdiğim altını bozup alsam mı dedim riske girmeden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi hocam ne diyeyim bilemedim. Bildiğiniz üzere Ağustos ayını bekleyeceğim diyordum. Ancak PS5 ve 4060 Ti'ı daha satamadım. Satsam bile eksik çıkıyordu. Ciddi anlamda askerlik için biriktirdiğim altını bozup alsam mı dedim riske girmeden.
En azından PS5 ve RTX 4060 Ti'ı satmaya bak, yeni bir GPU alırken daha az zorlanırsın, hatta birikimlerini bozmak zorunda kalmazsın. Gerçi ekran kartı ve RAM fiyatları şu sıralar altından bile hızlı yükseliyor, orası ayrı konu.

En azından PS5 ve RTX 4060 Ti'ı satmaya bak, yeni bir GPU alırken daha az zorlanırsın, hatta birikimlerini bozmak zorunda kalmazsın. Gerçi ekran kartı ve RAM fiyatları şu sıralar altından bile hızlı yükseliyor, orası ayrı konu.
Valla hocam 5070Ti’ a 70.000 TL eya üstünü vermek biraz koyar açıkçası. Şu anki fiyatı bile koymuyor değil. Askere gitmeme daha en az 3 yıl olduğu için tekrar birikir diye düşündüm. Zaten ekran kartını aldıktan sonra elimdekileri satıp tekrar yatırıma koyarım diye düşünmüştüm. Piyasa o kadar denetlenmiyor ki 5080 fiyatına 5070 Ti var. Şimdi bu zam yansıtılınca 70 - 75.000 TL olması gerekiyorsa bizim satıcılar 85 yazar kesin. O fiyatlara asla çıkamam zaten beklesemde.

Vallahi hocam 5070 Ti'a 70 bin veya üstünü vermek biraz koyar açıkçası. Şu an ki fiyatı bile koymuyor değil. Askere gitmeme daha en az 3 yıl olduğu için tekrar birikir diye düşündüm. Zaten ekran kartını aldıktan sonra elimdekileri satıp tekrar yatırıma koyarım diye düşünmüştüm. Piyasa o kadar denetlenmiyor ki 5080 fiyatına 5070 Ti var. Şimdi bu zam yansıtılınca 70-75 bin olması gerekiyorsa bizim satıcılar 85 yazar kesin. O fiyatlara asla çıkamam zaten beklesemde.

5070 Ti, 70.000 TL etmez, daha geçen hafta 41.000'e aldım. INNO3D modeli 51.000 civarına satılıyor şu an bayağı memnunum.

5070 Ti, 70.000 TL etmez, daha geçen hafta 41.000'e aldım. INNO3D modeli 51.000 civarına satılıyor şu an bayağı memnunum.
ASUS Prime modelini alacağım. Şu an en ucuz 60-65.000 TL, diğer yerlerde 70 üstüne satılıyor hatta 5080 fiyatına satan var. Zamlarda yansıyınca 70'den aşağı ilan kalmaz.

NVIDIA utanır mı? Yoook. Jensen'a yeni ceket lazım.
Samsung, GDDR7 fiyatlarına %20 zam koydu. Zaten 2 GB'lık standart GDDR7 çipi 20 dolar iken 3 GB'lık versiyonu 60-70 dolara satılıyor. Sırf bellek modülündeki %50 kapasite artışı maliyeti 3 katına çıkarıyor. NVIDIA da GPU ve GDDR7 bellekleri üreticilere paket olarak sattığı için bu zam doğrudan ekran kartlarına yansıyor.

1785269815549.webp

ASUS Prime modelini alacağım. Şu an en ucuz 60-65.000 TL, diğer yerlerde 70 üstüne satılıyor hatta 5080 fiyatına satan var. Zamlarda yansıyınca 70'den aşağı ilan kalmaz.
Aynı 5070 Ti performansını alıyorsun. ASUS Prime'ın soğutması, ses seviyesi ve malzeme kalitesi biraz daha iyi olabilir ama aradaki 10-20.000 TL fark kesinlikle performansa yansımıyor. 50.000'e INNO3D almak varken 60-70.000 TL'yi ASUS'a vermek bana göre gereksiz.

Eskiden custom modeller arasında 3, bilemedin 5.000 TL fark olurdu, onu da biraz tasarım, soğutma veya marka için verirdik. Şimdi ise aradaki farklar devasa boyutlara ulaşmış durumda. Ekstra 10-15.000 TL demek, neredeyse bir OLED monitör parası. Bence bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Benim de INNO3D'm var, çok şükür garantiyle işim düşmedi, umarım hiç de düşmez😄 Ama ben ekran kartı alırken "Ya bozulursa, serviste ne olur?" diye düşünerek almıyorum, sorun çıkarsa o zaman bakarız. Sonuçta her markada sorun yaşayan insanlar var, bunu da unutmamak lazım:D

İyi fiyata yakalamışsınız gerçekten, Şimdilerde istenen 60-70.000 fiyatlar çok absürt bu kart için. Güzel günlerde keyifle kullanmanız dileğiyle:)

Ben bu tür alımlarda Amazon'u tercih ediyorum, genellikle 1-2.000 TL yüksek olsun ama Amazon olsun. En azından 30 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade garantin var. Diğer sitelerde de yok değil ama Amazon kadar güven vermiyor.

İyi fiyata yakalamışsınız gerçekten, Şimdilerde istenen 60-70.000 fiyatlar çok absürt bu kart için. Güzel günlerde keyifle kullanmanız dileğiyle:)

Ben bu tür alımlarda Amazon'u tercih ediyorum, genellikle 1-2.000 TL yüksek olsun ama Amazon olsun. En azından 30 gün içerisinde koşulsuz şartsız iade garantin var. Diğer sitelerde de yok değil ama Amazon kadar güven vermiyor.
Bugün alacaktım hocam fakat kaçırdım maalesef. Amazon tarafından indirim yapılmış karta yetişemedim. Şu an 72.000 TL civarı fiyatı. Vizyon Bilgisayar'ın kendi sayfasında ise 60.000 TL, emin olamadım. Daha önce hiç alışveriş yapmadım oradan.

Eli hızlı tutmak gerekiyor hocam bu ülkede, en ufak bekleme daha büyük masrafa sebep oluyor. RAM krizinden önce acele edip RAM aldım, 24 bin lira zamlanmış. Şimdi de ekran kartına zam gelecek diye koşa koşa ekran kartını değiştirdim. Normalde Eylül ayını bekleyecektim.
Hobi olarak 3D tasarım ile uğraştığımdan bir RAM yükseltmesi planım vardı ama bütçe yoktu. Sonuç olarak 16 GB RAM'i 96'ya çıkarma planım suya düştü.

Şimdi de RX 6600'yı 4060 Ti 16 GB ile değiştirme planım var ve bu haberi yeni gördüm. Üç gün önce 15.000 TL'ye ilan varken şuan 17.000'e çıkmış ikinci el fiyatları. Sanırım en azından bunu kaçırmamalıyım.