YASEDEM 66
Başarılı
Bu gidişle bilgisayarların ilk çıktığı dönemdeki gibi ev kullanıcısı için erişilemez olacak bilgisayarlar.
Eli hızlı tutmak gerekiyor hocam bu ülkede, en ufak bekleme daha büyük masrafa sebep oluyor. RAM krizinden önce acele edip RAM aldım, 24 bin lira zamlanmış. Şimdi de ekran kartına zam gelecek diye koşa koşa ekran kartını değiştirdim. Normalde Eylül ayını bekleyecektim.Bu gidişle bilgisayarların ilk çıktığı dönemdeki gibi ev kullanıcısı için erişilemez olacak bilgisayarlar.
Hayırlı olsun, ihtiyaç varsa hemen almak gerekiyor, şu sıralar fiyatların ne olacağı belli olmuyor. 2025'te 4 bine aldığım SSD bugün 20 bine alamıyorum.@CRT_User Hocam bugün kartın siparişini geçtik bilgisayarcımla. Az önce kontrol ettim 15 bin lira zam gelmiş hemen. Tam zamanında almışız gerçekten.
Hobi olarak 3D tasarım ile uğraştığımdan bir RAM yükseltmesi planım vardı ama bütçe yoktu. Sonuç olarak 16 GB RAM'i 96'ya çıkarma planım suya düştü.Eli hızlı tutmak gerekiyor hocam bu ülkede, en ufak bekleme daha büyük masrafa sebep oluyor. RAM krizinden önce acele edip RAM aldım, 24 bin lira zamlanmış. Şimdi de ekran kartına zam gelecek diye koşa koşa ekran kartını değiştirdim. Normalde Eylül ayını bekleyecektim.
Gelecek olan zam 5000 serisi için gelecek diye biliyorum. Fiyatlar çoktan yükselmeye başladı. Benim aldığım günün akşamı 15 bin lira zam geldi aldığım modele. Yavaş yavaş hepsi yükselecek. İkinci elde de insanlar doğal olarak yükseltiyor fiyatları, önemli olan dozunu kaçırmamak. Elinizi ne kadar çabuk tutarsanız o kadar iyi, hatta alabiliyorsanız 5000 serisi alın. Bu gidişle ekran kartı almak için yatırım bozmak falan gerekecek.Hobi olarak 3D tasarım ile uğraştığımdan bir RAM yükseltmesi planım vardı ama bütçe yoktu. Sonuç olarak 16 GB RAM'i 96'ya çıkarma planım suya düştü.
Şimdi de RX 6600'yı 4060 Ti 16 GB ile değiştirme planım var ve bu haberi yeni gördüm. Üç gün önce 15 bine ilan varken şuan 17 bine çıkmış ikinci el fiyatları. Sanırım en azından bunu kaçırmamalıyım.
Aslında sadece 5000 serisi değil GDDR6 kitlerine de zam yaptılar yani GDDR6 bellek kullanan RTX kartlarda bu zamdan etkilenecek.Gelecek olan zam 5000 serisi için gelecek diye biliyorum. Fiyatlar çoktan yükselmeye başladı. Benim aldığım günün akşamı 15 bin lira zam geldi aldığım modele. Yavaş yavaş hepsi yükselecek. İkinci elde de insanlar doğal olarak yükseltiyor fiyatları, önemli olan dozunu kaçırmamak. Elinizi ne kadar çabuk tutarsanız o kadar iyi, hatta alabiliyorsanız 5000 serisi alın. Bu gidişle ekran kartı almak için yatırım bozmak falan gerekecek.
O zaman ekran kartı işini hemen halletmek lazım. Zamlar çoğu karta yansıtılmış bile, 5070'in Dual modeli 30 bin falandı 38 olmuş. Muhtemelen bir kaç aya daha korkutucu olur fiyatlar. İkinci elde de fiyatların yükselmesi normal ama insanların koyabilecekleri fiyatlar olması gerekenin üstünde olacaktır.Aslında sadece 5000 serisi değil GDDR6 kitlerine de zam yaptılar yani GDDR6 bellek kullanan RTX kartlarda bu zamdan etkilenecek.
Zam haberinden sonra daha şimdiden ufak ufak fiyat artışlarını yansıtmaya başlamış Türk esnafı. Benim kullandığım 9070XT'de Tabelion'da 38 bin'den 42 bin'e yükselmiş. AMD resmi zam açıklaması yapmadı bile. Daha geçen sene 34K'ya almıştım kartı.O zaman ekran kartı işini hemen halletmek lazım. Zamlar çoğu karta yansıtılmış bile, 5070'in Dual modeli 30 bin falandı 38 olmuş. Muhtemelen bir kaç aya daha korkutucu olur fiyatlar. İkinci elde de fiyatların yükselmesi normal ama insanların koyabilecekleri fiyatlar olması gerekenin üstünde olacaktır.
Daha çarşamba günü zam haberini alınca koşa koşa 60 bine aldım 5070Ti, akşam baktığımda 75 bin olmuştu. Bir anda 15 bin zam bilmiyorum bana saçma geliyor. Kim bilir 1-2 ay sonra ne olacak bu fiyatlar. Hem şaşırtıyor hem şaşırtmıyor konu bizim esnaf olunca. Bence sağlam bir denetleme gerekiyor. Bilgisayar ile işi olmayan her önüne gelen ürünü alıp satan yerler kafadan fiyat yazıyor.Zam haberinden sonra daha şimdiden ufak ufak fiyat artışlarını yansıtmaya başlamış Türk esnafı. Benim kullandığım 9070XT'de Tabelion'da 38 bin'den 42 bin'e yükselmiş. AMD resmi zam açıklaması yapmadı bile. Daha geçen sene 34K'ya almıştım kartı.
Eski stoklar tükenip yeni kartlar geldiğinde fiyatlar böyle de kalmayacak.
İkinci el tarafında da RTX 2000'den 5000'e her karta yansımasını görmeye başlarız yakın zamanda.