Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekran kartında tercih etmem ama işlemci kısmında Intel'i dövmeye başladı.

Yıllardır dövüyor zaten. :D işlemci konusunda son 4 yıldır AMD piyasaya hakim zaten. Eğer Intel, AMD'ye karşılık verebilecek adam gibi bir teknoloji geliştirmezse daha çok dayak yiyecek AMD'den.

Hocam çok kısa özet geçeyim: AMD ekran kartlarıyla oyunlarda takılma sorunu yaşıyoruz. Bu forumdaki birkaç arkadaş da bu sorunu NVIDIA karta geçerek çözdü. Dartvader1 kullanıcı adlı şahıs da bizim PC toplamayı bilmediğimizi, sorunun ekran kartında olmadığını iddia ediyor.

Yanlış hatırlamıyor isem farklı PSU ile de denemişti kendisi hocam ama PSU kaynaklı olduğunu pek sanmıyorum, bendeki RX 6600 de 100W limitli, 550W PSU mevcut. İyi de bir PSU, kötü olsa olabilir diyeceğim ama...

Diğer forumlarada baktım, yabancı forumlara da baktım, siz gibi sorun yaşayanlar bir elin parmağını geçmiyor forum başına, yabancı forumlarda da sorunu çözenler, PSU ve RAM değiştirmiş ama siz NVIDIA karta geçince çözülmüş:)

Evet ekran kartları berbat. 2010 model ekran kartı vardı bende. 2013 oyunlarını açmıyordu. Şimdi 2020 yılında çıkmış NVIDIA ekran kartının açmayacağı oyun yok.
Ne? 2010'lu yıllar API'lerin ve sürücülerin çok hızlı değiştiği yıllardı. O dönemdeki diğer kartlar da uyumluluk sorunu yaşıyordu. 2020 yılındaki Nvidia kartı 2010 AMD ile kıyaslamak saçmalık.

Ben RX 6600 ile yaşıyorum. Konuda ilk sayfalarda bir kullanıcı 6650 XT ile takılma sorunu yaşadığını belirtmiş. RX 6700/XT kartlarla takılma sorunu yaşayan bir kullanıcı var görselini paylaştığım. Onun dışında 6600 XT ve 7700 XT ile bu sorunu yaşayan kullanıcı mevcut forumda.

6600 XT, 6700, 6700 XT, 7700 XT kullanan forumdaki kişiler, NVIDIA ekran kartı satın alıp sorunu çözdü.

6600XT bende kullandım 1 yıl işin ilginç tarafı bu işte bende sorun çıkmadı. Donanımsal değil bu yazdığınız mesajtan anlaşılıyor. Yazılımsal diyeceğim bende son sürüm driverları kullandım. 3-5 kişinin sorun yaşaması AMD'nin bozuk ürün sattığı anlamına gelmez. Zaten gelseydi hala forumlarda 4070 yerine 7900GRE, 4060 Ti yerine 7700XT ve 4070 Super yerine 7900XT önerilmezdi.

Yıllardır dövüyor zaten. :D işlemci konusunda son 4 yıldır AMD piyasaya hakim zaten. Eğer Intel, AMD'ye karşılık verebilecek adam gibi bir teknoloji geliştirmezse daha çok dayak yiyecek AMD'den.

Bu arada AM6 soketi sabırsızlıkla bekliyorum. AMD, uzun sürede bir soket değişiyor hem de soket değiştiği vakit, hakikaten soket değişimine değdi diyebiliyoruz. Intel tarafına gelince Intel hem kafasına göre soket değişince ekstra bir özellik sunmuyor. Muhtemelen 2026 gibi AM6 soket gelir gibi düşünüyorum. AM6 ile 2026 yıl sayısı ile de soket ismi birbirini andırıyor, muhtemelen 2026'da Intel'in ölüm fermanı AM6 ile yazılacak.

Evet ekran kartları berbat. 2010 model ekran kartı vardı bende. 2013 oyunlarını açmıyordu. Şimdi 2020 yılında çıkmış NVIDIA ekran kartının açmayacağı oyun yok.
Kesin HD 5450 gibi berbat bir kartı kullandınız da böyle bir yorum yapıyorsunuz. 2010'lu yıllar, @6737 hocamın dediği gibi.

Konuya gelince;

Hangisi ihtiyacımı karşılayacaksa onu kullanırım. Şu anda AMD(O zamanlarda ATi) Radeon HD 4830 adında, 1 GB belleği olan bir kart kullanıyorum. Isınması dışında bir sorun dahi yaşamadım geçici sorunlar haricinde.

Kesin HD 5450 gibi berbat bir kartı kullandınız da böyle bir yorum yapıyorsunuz. 2010'lu yıllar, @6737 hocamın dediği gibi.

Konuya gelince;

Hangisi ihtiyacımı karşılayacaksa onu kullanırım. Şu anda AMD(O zamanlarda ATi) Radeon HD 4830 adında, 1 GB belleği olan bir kart kullanıyorum. Isınması dışında bir sorun dahi yaşamadım geçici sorunlar haricinde.
HD 6570'di hocam. 2014 model işlemci ile kullandım. 2013 yapımı çoğu oyunda ekran kartı aşırı sıcaklıktan kapanıyordu.

İki oyun da yok bende. YouTube'da vardır testleri neden benden istediniz?

6600XT'ye geçmek çok isterim ancak F/P dengesi RX6600 kadar iyi değil. GTA 5'te tam aradığım performansı veren kart. Yine de 4060 da güzel bir kart bütçe varsa tercih edilir.

Hocam "AMD sorunsuzdur." diyen çoğu kişiye bazı DX9 ve DX11 oyunlarında sorun olduğunu anlatamıyorum. Adamlar yazılımsal olarak o oyunları desteklemedikleri için Slutter sorunu oluşuyor. RX 6800'lü arkadaşta denedi ve aynı sorunu yaşadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.