Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kartı 1 ay önce almıştım iade ettim. Yani sorun yaşadığım zaman oyun düzgündü. Ayrıca FSR varsa DX11 değil ve Witcher 2'de mi bozuk?

FSR kapalıydı ben oynarken. Görüntüyü bozuyordu çünkü. Ya da oynadığım sıra FSR desteklemiyordu hatırlayamadım tam. FSR'sız oynadığıma eminim. Next gen çıktığı sıra 3080 almıştım 2.kez oynadım o yüzden karıştırıyor olabilirim.

Hocam o zaman o oyunlara özel optimizasyon yapmışlar. Bize gereken optimize edilmemiş oyunlar. Mesela DX11 Witcher 3 veya Witcher 2.
Optimize edilmemiş oyunlar kusurlu olabilirler. Grafik API'lerini yanlış kullanıyor veya daha fazla zamana neden olacak şekilde kullanıyor olabilirler. Veya hesaplama ile kekemeliğe yol açabilirler, Nvidia ekran kartları bunu gizlemek için ağır çaba gösteriyor ancak AMD'nin bunu Nvidia kadar yapmaması doğrudan AMD'yi suçlu kılmaz bence.

Bu arada afmf 2 iyi olmuş, beğendim açıkçası.

20240917_205938.webp

Bende olsaydı denerdim de dediğim gibi 2 oyun da bende yok. Güncel olarak arkadaşımda 5500XT var RDR2'de gayet sorunsuz oynatıyor örnek olması açısından.

Hocam 5xxx serisinde değil de 6xxx serisinde özellikle bu sorunlar var. Diğer forumlarda da genelde 6xxx serisinde bu problemler oluşmuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.