Gayet de geliyoruz. Bugün gördüm hatta. Bulursam atarım buraya.

Çok nadirdir bulursan at. 40 yılın başında bir olmuştur. Ancak

Gayet de geliyoruz. Bugün gördüm hatta. Bulursam atarım buraya.

1 tane hatamı gördünüz? Bugün 1'den fazla gördüyseniz atın lütfen. 1'den fazla görmediysenizde bu konuyu çok uzatmanın bir mantığı yok bence.

2. konu direkt GPU sorunu değil ama çok övdüğün NVIDIA ekran kartlarında driver öneri konuları açılıyorsa o kadar da mükemmel değil demektir. 1'den fazla olup olmaması konuyu değiştirmez. Var mı? Var. AMD'den daha mı az? Kesinlikle evet. Ölüm senaryosu mu? Hayır. Ben kendi paramı kazanmıyorum, aradaki makas 13.000 TL olmuşken daha ucuza benzer/aynı performansı almak istiyorum. Cebime 13.000 TL daha girse NVIDIA tercih eder miydim? Muhtemelen evet.

Çok övmüyorum. Pahalı olduğunu bastıra bastıra söylüyorum. Ama şöyle bir gerçek var NVIDIA'da 2'de bir driver sorunlarıyla uğraşmıyorsun. Çok düşüktür. İhtimali AMD'nin çözülmüyen sorunları da var ayrıca. Attığın yorumda zaten NVIDIA değil marka kaynaklı sorun bilgin olsun. NVIDIA kaynaklı bir sorun varsa at lütfen. Bu sorun markayla ilgili bir durum. Kendi attığın ssi bile tam okumadın. Muhtemelen.

2. konu direkt GPU sorunu değil ama çok övdüğün NVIDIA ekran kartlarında driver öneri konuları açılıyorsa o kadar da mükemmel değil demektir. 1'den fazla olup olmaması konuyu değiştirmez. Var mı? Var. AMD'den daha mı az? Kesinlikle evet. Ölüm senaryosu mu? Hayır. Ben kendi paramı kazanmıyorum, aradaki makas 13.000 TL olmuşken daha ucuza benzer/aynı performansı almak istiyorum. Cebime 13.000 TL daha girse NVIDIA tercih eder miydim? Muhtemelen evet.

Kısacasa para varsa NVIDIA parayı eğer biriktirme şansı yoksa AMD alınmalı bence.

Ben de AMD'de ikide bir driver sorunlarıyla uğraşmıyorum ki. Hiç olmuyor demeyeceğim ama rahatsız edecek derecede olmuyor bende. Uzun süredir bir şey yoktu. Az önce maşallah demedim diye Marvel's Spider-Man Remastered çöktü. Neyse geri başlattım sonra çökmedi. Attığım konu konusunda haklısın. INNO3D kaynaklı, konuyu bulamadım, belki yer dedim(!). Son olarak sorunları var bol keseden ama çözülmeyen biraz ağır geldi bana. En kötü ihtimalle birkaç sayfalık bir konuya dönüşür diye düşünüyorum.

Recep beyin sorunları çözülmedi. Bildiğim zamanında yaşadığı sorunlar.

Hiçbir kartın fanboyu değilim. Hangisi işime gelirse onu kullanırım. Ama o kadar para verdikten sonra driver sorunlarıyla uğraşmak benim için mantıklı değil.

Bunlar. Zaten bu videoyu izlidikten sonra AMD tarafından bayağı soğudum. Ben zamanında AMD alma düşüncem vardı. Ucuz olduğu için.

Sorun yaşama olayı tamamen şans meselesi ama gene de risk almak istemem. Az da olsa AMD tarafından bu oran daha yüksek.

AMD kısmında donanım hızlandırma ve siyah ekran sorunu yıllardır var ve bu sorunlar RX 470 de vardı bugün RX 9070XT de var. Sorun bire bir aynı sorun siyah ekran, tarayıcı da çökme sorunları vb. Bu sorun çok nadir de olsa NVIDIA kısmında da var ama NVIDIA kartlarda 10.000 de 1 ihtimal ise AMD kartlarda 100 de 30 seviyelerinde yaşanıyor. Sebebi tam olarak belli değil neden bu tarz garip ve saçma sorunlar yaşanıyor anlamak mümkün değil. CUDA çekirdeklerinin çok avantajlı olduğunu özellikle oyunlarda düşünmüyorum. NVIDIA güçlü olduğu kısım yıllardır sorunsuza yakın ekran kartlarının sürekli üstüne giderek ilerleyebilirken AMD ise asla üstüne giderek ilerleyemiyor. Sürekli geriden takip etmek zorunda kalıyor. Bu durum rekabeti baltalıyor. Bana göre tüm teknolojileri göz önünde bulundurursak uzun yıllardır NVIDIA'ya en yakın olduğu zaman bu zamanlar olabilir. Her ne kadar RTX 5070 Ti üstünde rakip edemeselerde RX 9070XT ile RTX 5070 Ti arasında tüm özellikleri FSR, DLSS veya video render veyahut Ray Tracing konusunda oldukça yaklaştığını düşünüyorum. Hala bazı yerlerde farklar var ama eskiye nazaran çok azalttığını düşünüyorum.

AMD kısmında donanım hızlandırma ve siyah ekran sorunu yıllardır var ve bu sorunlar RX 470 de vardı bugün RX 9070XT de var. Sorun bire bir aynı sorun siyah ekran, tarayıcı da çökme sorunları vb. bu sorun çok nadir de olsa NVIDIA kısmında da var ama NVIDIA kartlarda 10.000 de 1 ihtimal ise AMD kartlarda 100 de 30 seviyelerinde yaşanıyor. Sebebi tam olarak belli değil neden bu tarz garip ve saçma sorunlar yaşanıyor anlamak mümkün değil. CUDA çekirdeklerinin çok avantajlı olduğunu özellikle oyunlarda düşünmüyorum. NVIDIA güçlü olduğu kısım yıllardır sorunsuza yakın ekran kartlarının sürekli üstüne giderek ilerleyebilirken AMD ise asla üstüne giderek ilerleyemiyor. Sürekli geriden takip etmek zorunda kalıyor. Bu durum rekabeti baltalıyor. Bana göre tüm teknolojileri göz önünde bulundurursak uzun yıllardır NVIDIA'ya en yakın olduğu zaman bu zamanlar olabilir. Her ne kadar RTX 5070 Ti üstünde rakip edemeselerde RX 9070XT ile RTX 5070 Ti arasında tüm özellikleri FSR, DLSS veya video render veyahut Ray Tracing konusunda oldukça yaklaştığını düşünüyorum. Hala bazı yerlerde farklar var ama eskiye nazaran çok azalttığını düşünüyorum.

Donanım hızlandırma konusunda haklısınız, ben de yaşamıştım sanırım. Oyun çökmesinden daha sinir bozucu çünkü tarayıcı renderlamak gibi basit bir görevde başarısız oluyor. Biraz da ben gömeyim kartı. AFMF kadar "fraud"(kolpa) bir teknoloji yok. Hangi oyunda açtıysam sözde FPS'i ikiye katladı ama akıcılık artmak yerine yerlere düştü.
@Ardasan bende kayıt tuşu da çalışmıyormuş. Kısaca kaydı başlatamıyorum bile :D. Normalde hiç işim olmaz kayıtla. Şimdi inat ettim, çalıştıracağım.