AMD kısmında donanım hızlandırma ve siyah ekran sorunu yıllardır var ve bu sorunlar RX 470 de vardı bugün RX 9070XT de var. Sorun bire bir aynı sorun siyah ekran, tarayıcı da çökme sorunları vb. bu sorun çok nadir de olsa NVIDIA kısmında da var ama NVIDIA kartlarda 10.000 de 1 ihtimal ise AMD kartlarda 100 de 30 seviyelerinde yaşanıyor. Sebebi tam olarak belli değil neden bu tarz garip ve saçma sorunlar yaşanıyor anlamak mümkün değil. CUDA çekirdeklerinin çok avantajlı olduğunu özellikle oyunlarda düşünmüyorum. NVIDIA güçlü olduğu kısım yıllardır sorunsuza yakın ekran kartlarının sürekli üstüne giderek ilerleyebilirken AMD ise asla üstüne giderek ilerleyemiyor. Sürekli geriden takip etmek zorunda kalıyor. Bu durum rekabeti baltalıyor. Bana göre tüm teknolojileri göz önünde bulundurursak uzun yıllardır NVIDIA'ya en yakın olduğu zaman bu zamanlar olabilir. Her ne kadar RTX 5070 Ti üstünde rakip edemeselerde RX 9070XT ile RTX 5070 Ti arasında tüm özellikleri FSR, DLSS veya video render veyahut Ray Tracing konusunda oldukça yaklaştığını düşünüyorum. Hala bazı yerlerde farklar var ama eskiye nazaran çok azalttığını düşünüyorum.