Bugün DLSS, Ray Reconstruction ve Frame Generation gibi NVIDIA teknolojileri sektöre yön vermeseydi kasanın içine en tepe model 5 tane AMD kartını bağlasan bile, güncel bir Unreal Engine 5 veya Path Tracing Alan Wake 2, Cyberpunk oyununda 4K çözünürlükte 100+ FPS'in rüyasını bile göremezdin. :D

Saf kas gücüyle o yeni nesil grafikleri saniyede 100 kere çizdirme devri fiziksel ve termal olarak çoktan kapandı. Bugün oyun dünyasını 4K ve yüksek tazeleme hızlarında tutan şey AMD'nin PCB'ye lehimlediği o cömert VRAM'ler değil NVIDIA'nın yapay zekasıdır. O göz boyama dediğin teknolojiler olmasa, 4K ekranlarında o çok övdüğün saf güçle 45 FPS'te oynuyor olurdun. :D

Bi de yerlisi yabancısı kıyamet gibi fake frame diyip duruyor. Be adam kaç tane oyunda kaç tane kartla test ettin bunları mesela? Ben neden frame gen'in verdiği FPS'i tam olarak 144 FPS olarak görüyorum? İki optimize özürlü oyun bulup FPS 150 ama 30 FPS gibi gözüküyor diyorlar, bunu yaparken kartının fiziksel olarak desteklemediğini bilip mod ile FG yüklemiş insanlar falan var. :D

Benim AMD GPU'larla aram iyiydi. HD 4830 kullanmıştım. Harika bir deneyim yaşattı bana. İlk ekran kartım olduğu için ikinci sistemimde de kullanmıştım. Sonra kardeşimin 3. ekran kartı olarak kullanıldı. Şimdi boşta bekliyor. Teknoloji şans işidir, NVIDIA da sorun çıkarabiliyor. Lütfen AMD kötülemek yerine üreticilere kızın.

Genel olarak bu kartların segmentini çözemedim gitti. 5070 orta-üst segment ise, 5070 Ti üst segment olursa 5080 üst segment Pro olur mecburen 5090a üst segment Pro Max Ultra mega orgeneral demek gerekiyor.

@CRT_User bu şekilde mi oluyor tam emin olamadım.
5080, en üst seviyeyi temsil ediyor. 5090, eski Titan X'in yerini aldı. Oyunculuktan ziyade iş üretimi için. O yüzden 5090'a oyuncu kartı dememek lazım.

Tek zaman diliminde tek bir kart ile yaşadığınız sorun için "AMD ekran kartları hala sorunlu" demeniz gerçekten komik.

Bunu çoğu kişi yanlış anladı muhtemelen. Ben tek tük insanda hata olduğunu iddia etmedim. Sadece bir insanın yaşadığı ilk problemde "hala sorunlu" damgasını çakmasının komik olduğunu söylüyorum.

AMD, yazılım tarafında kendisini devasa ölçüde geliştirirken bir yandan da müşterisinin parasına değer verip donanımı cömert tutuyor.

bu kısma RX400-500 zamanları için katılabilirim ama RX9000 serisi için katılmıyorum. RAM krizinden önce iki denk kartın arasında 5-7 bin lira fark vardı, biz o zamanlar 5 bin lira ekleyin 35 bin liralara çıkan 5K koyar dedik bizi linç ettiler, şimdi ise 5Klık RAM 25k indirim diye alıyor bu kişiler, dahası bu kişiler siyah sistem varken beyaz sisteme keyfi 10 15 bin lira fazla verdiklerini veya konuştuklarını gördüm.

9070XT fiyatı ilk açıklandığı an biz eleştirmiştik 100 dolar daha ucuz olmalı GDDR6 bellek ve diğer donanım tarafının NVIDIA kadar güncel olmamasından ötürü, rakibine çok yakın bir fiyattan pazarladı kartı. Ben de mantıken 5K fiyata NVIDIA önerdim herkese çünkü mantıklı olan bu kardeşim bunun fanboyluk ile alakası yok, o zamanlar beni eleştirenler gururdan şimdi bana hak vermiyor eminim zamanında dinleyip almadılar kırmızı forumda 10+ fazla kişi keşke üstüne koyup alsaydım dediler, 9070XT kötü diye değil kart kötü değil zaten burada mesele F/P diyorsun ya asıl F/P 5070 Ti'dı ama anlamadılar sonradan kafaya dank etti.

9070XT'yi ben beğeniyorum AMD'nin rekabet edeceği bir kart sonuçta bunu inkar edemeyiz, fakat bu süreci hiç iyi yönetemedi bunu da anlayın artık, FSR4 yayılmadı DLSS sektörü domine ediyor, yazılım konusunda driver konuşmaları bana komik geliyor driver için kartmı alınır, teknoloji desteği önemli burada bu konuda AMD uğraşmıyor bile, Recep Baltaş dün optiscaler rehberini görünce kahkaha attım 5K fiyatı ödemeyenler enayi gibi uğraşıyor FSR4 için, güncel fiyatlar krizden dolayı uçtu o yüzden eski yorumlarımı demiyorum artık tamamen fiyat dışında yorum yapıyorum artık. Ben bu tartışmaları yaparken F/P kesinlikle NVIDIA'dı bunu RAM krizi geldikten sonra herkes farkına vardı ama iş işten geçti.

Bunu çoğu kişi yanlış anladı muhtemelen. Ben tek tük insanda hata olduğunu iddia etmedim. Sadece bir insanın yaşadığı ilk problemde "hala sorunlu" damgasını çakmasının komik olduğunu söylüyorum.

bu etiketi her markaya yapıyorlar bana da garip geliyor, NVIDIA 5000 serisinde ilk 3 ay driverda patladı diye 1.5 yıl geçti hala NVIDIA driverlar sorunlu deyip 2024 Aralık driveri öneren arkadaşlar görüyorum, kendi PC de yaşayıp yaşamayacağı driver sorununu bilmeden 1.5 yıl içinde gelen oyun destekleri DLSS 4.5 - dmfg vs. hepsini reddediyor neden? Çünkü X kişisi driver yüzünden mavi ekran yedi diye :D başkasının düşüncesine göre hareket ediliyor bu bana mantıklı gelmiyor her zaman en güncel sürücüyü kurun arkadaşlar eğer bizzat kendiniz sorun yaşarsanız o zaman kendiniz eski sürüme geçin ama başkasına eski sürücüyü önermeyin, çünkü senin yaşadığın sorunu benim yaşayacağım asla garanti değildir.

NVIDIA ise yazılımla yani DLSS ve frame generation ile aslında donanımı yetersiz kartı güçlüymüş gibi göstermeye çalışıp üzerine bir de fahiş fiyat istiyor.

donanımı yetersiz mi kaldı? 9070XT ile 5070 Ti arasında relative performans kabaca aynı desek burada yine teknoloji avantajı var, bak senin yorumların sanki 9070XT %50 daha güclüymüş 5070 Ti arayı MFG ile kapatıyormuş gibi anlaşılıyor, yani ben okuyunca böyle anlıyorum. Kafa kafaya güçte olan iki karttan bahsederken bu tarz yorum ne bileyim yine de saygı duyuyorum. 9070XT 60 FPS vermek için daha fazla elektrik harcıyor aynı FPS'yi NVIDIA daha düşük watt ile veriyor, burada kendinle çelişiyorsun güzel kardeşim, "donanım yetersizliği" demek için tam tersi olması lazım, TDP'si az olan ve aynı FPS'yi veren daha iyidir bunları bence biliyorsun sen ama neden böyle yorum atıyorsun anlamadım. Yani savunduğun kart donanım olarak daha dengesiz her konuda.

Son düzenleme:
AMD'de sorun yaşamayan insanlarda var. Ama forumlarda hiç NVIDIA şikayetine denk gelmiyoruz. Şikayetler hep AMD üzerinden dönüyor. Ona göre bir şey almakta fayda var.