@lazye, RTX3090 kullanan adama "Bana 1440p'de 9-10GB VRAM olduğunu göster diyorsunuz, gösterince de AMD kartlar daha fazla VRAM yiyor diyorsunuz. AMD kartların biraz daha fazla yediğini biliyoruz ama NVIDIA kartla bu kadar VRAM yiyor diyen birinden kanıt isteyip, kanıt atılınca da AMD kart performansı atıyorsunuz.
Detaylar
Kim cevapladı?3070 Ti alacaktım fakat VRAM ve saf performans için AMD RX 6800XT aldım uzun bir süre olacak kullanıyorum söyleyeceğim şey şu tek monitör kullanırken sorun yaşamazdım en basitinden LoL'e maç bağlanırken diğer monitörden Spotify'dan müzik değişeyim diyorum WattMan yiyorum ama ikinci monitör gelene kadar aldığımdan beri 1 kere WattMan yemedim komik geliyor bana bu yiğidi öldür hakkını yeme F/P olabilir fakat stabiliteyi senelerdir tutturamamış olmaları çok içler acısı düzelttiler çoğu konuda iyiye geldi de 2016'dan beri elimden geçen AMD kartların hepsinde istisnasız komik WattMan ve türevi hatayla karşılaştım 10 sene olmuş ilk AMD kartımı 15 yaşında almıştım çoluk çocuğua karışacak yaşa geldim aynı cephe aynı sorunlar.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
@lazye, RTX3090 kullanan adama "Bana 1440P'de 9-10GB VRAM olduğunu göster diyorsunuz, gösterince de AMD kartlar daha fazla VRAM yiyor diyorsunuz. AMD kartların biraz daha fazla yediğini biliyoruz ama NVIDIA kartla bu kadar VRAM yiyor diyen birinden kanıt isteyip, kanıt atılınca da AMD kart performansı atıyorsunuz.
8 GB yetiyor diye sizin gibi ithamda bulunmuyorum. Kaldı ki 10 GB VRAM kullanımı görünüyor, 9GB nerede maksimum çekiyor. Ezbere yaklaşan sizsiniz ben NVIDIA veya AMD diye ayrım yapmıyorum. Benim attığım videoda aynı oyunda 1440p Max ayarlarda 12 GB yakın VRAM kullanımı var ne yapacağız şimdi peki görmezden mi geleceğiz. Ben de argümanımı ispatlamış oluyorum ben NVIDIA veya AMD diye ayrım yapmadım.
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Her zamanki gibi jackpot.
Eskiye nazaran, özellikle 2020-2022 RX 6000 serisine nazaran daha seyrek ama var olduğu bir gerçek. Siz de kötü tarafta kalmışsınız geçmiş olsun.
Driver'ı baştan kurduğunuzdan bahsetmişsiniz, kurduğunuz bi önceki sürüm mu? 3-4 ay önceki sürüme düşmek belki ise yarar. (En sık yöntem)
Yanlışım yoksa ARC'larda benzer. Tek fark Intel driver bombardımanı yapıp toparlama derdinde. Ve GPU tarafında amatörler...
Eskiye nazaran, özellikle 2020-2022 RX 6000 serisine nazaran daha seyrek ama var olduğu bir gerçek. Siz de kötü tarafta kalmışsınız geçmiş olsun.
Driver'ı baştan kurduğunuzdan bahsetmişsiniz, kurduğunuz bi önceki sürüm mu? 3-4 ay önceki sürüme düşmek belki ise yarar. (En sık yöntem)
Yanlışım yoksa ARC'larda benzer. Tek fark Intel driver bombardımanı yapıp toparlama derdinde. Ve GPU tarafında amatörler...
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
@lazye, RTX3090 kullanan adama "Bana 1440p'de 9-10GB VRAM olduğunu göster diyorsunuz, gösterince de AMD kartlar daha fazla VRAM yiyor diyorsunuz. AMD kartların biraz daha fazla yediğini biliyoruz ama NVIDIA kartla bu kadar VRAM yiyor diyen birinden kanıt isteyip, kanıt atılınca da AMD kart performansı atıyorsunuz.
Kaçırdıkları ya da görmezden geldikleri nokta şu ki karttaki VRAM ne kadar fazlaysa oyun bol keseden kullanır, azsa ona göre sıkıştırıp optimize eder, gerekirse RAM'den destek alır. VRAM sınırlarındayken bile akıcı ve olması gereken değerlerle oynatırsa bir problem yoktur. Varsa ilk akla gelmesi gereken şey VRAM değildir. 5060 Ti 16 GB VRAM var ve sen 1080p'de oynatıp 9-10 GB VRAM görüyorsan aaa 8 GB alsam yetmeyecekmiş diyemezsin. Yani samimi söylüyorum 1080p'de high ultra (bu da FPS'yi 120 altına düşürmemek için) oynadığım hiçbir oyunda keşke 8 GB VRAM almasaydım demedim, hepsini cayır cayır oynattı. Bu adamlar bu kartlar sadece Full HD için üretiyorlar, onlar bilmiyor mu? Tamam bir satış politikası da mevcut da oynatıyor mu oynatıyor. AMD genel olarak daha fazla soruna sahip mi sahip. İsteyen istediğini kullansın ama bunlar böyle değilmiş gibi konuşmaya gerek yok.
lazye
Üstün
- Makaleler
- 1
Kaçırdıkları ya da görmezden geldikleri nokta şu ki karttaki VRAM ne kadar fazlaysa oyun bol keseden kullanır, azsa ona göre sıkıştırıp optimize eder, gerekirse RAM'den destek alır. VRAM sınırlarındayken bile akıcı ve olması gereken değerlerle oynatırsa bir problem yoktur. Varsa ilk akla gelmesi gereken şey VRAM değildir. 5060 Ti 16 GB VRAM var ve sen 1080P'de oynatıp 9-10 GB VRAM görüyorsan AAA 8 GB alsam yetmeyecekmiş diyemezsin.
Alakası yok senin kaçırdığın şey VRAM dolunca bunu fiziksel belleklerdeki RAM'den karşıladığı oyunun başındaki fiziksel RAM kullanımı ile oyunun 1 saat sonraki RAM kullanımını iyi incelerseniz demek istediğimi anlayacaksın. VRAM dolunca direkt kendine sistem belleklerinden tampon bellek uygulanıyor bunu görmeyen sizsiniz.
Şehsuvar Kementoğlu
Başarılı
Alakası yok senin kaçırdığın şey VRAM dolunca bunu fiziksel belleklerdeki RAM'den karşıladığı oyunun başındaki fiziksel RAM kullanımı ile oyunun 1 saat sonraki RAM kullanımını iyi incelerseniz demek istediğimi anlayacaksın. VRAM dolunca direkt kendine sistem belleklerinden tampon bellek uygulanıyor bunu görmeyen sizsiniz.
Son cümleyi okuduktan sonra demagoji yaptığın bariz, zaten bir önceki cümlede bunu söylüyorum. Tamam sen sadece kağıt üzerindeki veriler ile tartışmaya devam et. Bu artık şuna dönmeye başladı. Bu telefonun ana kamerası 50 MP diğeri 24 MP, 50 olan daha iyi.
"8 GB VRAM 2K oyunculuk için yetiyor" ifademi gösterir misiniz?8 GB yetiyor diye sizin gibi ithamda bulunmuyorum.
Kendi kendinizle çelişiyorsunuz. Az önce şunu yazan sizsiniz.Ezbere yaklaşan sizsiniz ben NVIDIA veya AMD diye ayrım yapmıyorum. Benim attığım videoda aynı oyunda 1440p Max ayarlarda 12 GB yakın VRAM kullanımı var ne yapacağız şimdi peki görmezden mi geleceğiz. Ben de argümanımı ispatlamış oluyorum ben NVIDIA veya AMD diye ayrım yapmadım.
Ayrıca AMD ve NVIDIA kartların VRAM yönetim şekli çok farklıdır. Genel olarak çoğu durumlarda AMD ekran kartlarının aynı ayarlar ile ortalama +1GB daha fazla VRAM kullandığını bilmeyen de yok.
ONDEARTH
Uzman
Yazılımsal sorunlara yazılımsal çözümler gerekli eminim bunu NVIDIA çözecektir ancak şu anki kartlara verir mi bilmiyorum o da onlara kalır 
VRAM kullanımının bir sonu yok 1 yıl sonra X oyun çıksa 16 GB VRAM bile sınıra dayansa yaşasa ne anladık bu kartlardan değil mi ancak bunu temelde çözerlerse 6 GB kartlar bile rahatça yeter. Bu da daha garanti bir çözüm olur.
VRAM kullanımının bir sonu yok 1 yıl sonra X oyun çıksa 16 GB VRAM bile sınıra dayansa yaşasa ne anladık bu kartlardan değil mi ancak bunu temelde çözerlerse 6 GB kartlar bile rahatça yeter. Bu da daha garanti bir çözüm olur.
- Makaleler
- 4
AMD kullanıcıları gene kudurmuşlar NVIDIA'cılar gerçekleri söyleyince. Seviyorum Sosyal'i, AMD güruhu yerden yere vurulurken izlemek keyifli.