ONDEARTH
Uzman
@SHERLOCKED, şöyle bir video gördüm eğer optimize ederse sadece oyun yapımcılarının insafından çıkabilir gibi ;
8 GB kartları savunmuyorum. NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti ile bir dönem 4K monitör kullandım. VRAM 8 GB olmasına rağmen oynadığım oyunlarda ciddi bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. 2K çözünürlükte high ayarlar için de büyük ihtimalle çoğu oyunda yeterli olur.VRAM kullanımı öyle bir şey değil. Oyun yapımcısının insafında. Olabilecek olan şudur: DLSS5 ile grafik oluşturma oyunlarda yaygınlaşır, DLSS 5'i de daha düşük VRAM ile çalıştırmayı başarırlar, ancak öyle. Yoksa 8 GB 1080p ötesine gidemez zaten.
8 GB kartları savunmuyorum. NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti ile bir dönem 4K monitör kullandım. VRAM 8 GB olmasına rağmen oynadığım oyunlarda ciddi bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. 2K çözünürlükte high ayarlar için de büyük ihtimalle çoğu oyunda yeterli olur.
1080p için 8 GB VRAM fazlasıyla yeterli, bunu fazla abartmaya gerek yok. Bende RTX 3090 var, swap kapalı olmasına rağmen 2K ultra ayarlarda birçok oyunda VRAM kullanımı 8-9 GB arası.8 GB VRAM artık herhangi bir oyun için yeterli değil. 1080p high ve Ultra ayarlarda 8 GB VRAM yetmiyor. Siz sınırı aşmıyor sanıyorsunuz fakat fiziksel bellek (RAM)'den destek alıyor. Evet görünürde bellek kullanımı 8 GB tamamen doldurmuyor görünüyor fakat işin aslı öyle değil.
1080p için 8 GB VRAM fazlasıyla yeterli, bunu fazla abartmaya gerek yok. Bende RTX 3090 var, swap kapalı olmasına rağmen 2K Ultra ayarlarda birçok oyunda VRAM kullanımı 8-9 GB arası.
TLOU Part II 2K Ultra ayarlarda bana 9GB VRAM kullanımı göster ben sana okey sen haklısın diyeceğim.
TLOU Part II 2K Ultra ayarlarda bana 9GB VRAM kullanımı göster ben sana okey sen haklısın diyeceğim. CS2 de bile 1080p high ayarlarda 7.8 GB bir VRAM kullanımı var oyunu 30 dakikadan daha uzun süre oynarsan demek istediğimi anlarsın. M.Ö. Kalmış oyunlarda 8-9 GB 2K ultrada VRAM kullanımı var diyorsun.