Ben genellikle hep hayatımda NVIDIA kullandım. GTX 1660 ekran kartımı değiştirme kararı aldım. Kendime bir f/p bir ekran kartı almayı düşündüm, alacağım ekran kartı da NVIDIA RTX 4060 ya da RX 7700XT'ydi. AMD ekran kartlarına çok ön yargılı bakıyorlar ama hiçbir zaman kullanmadıkları için ya da kullanıp bıraktıkları için böyle yaklaşıyorlar. Ben 6 ay'dan fazla süredir AMD RX 7700XT kullandım. AMD ekran kartlarının bir kere daha ucuz ve performanslı olduğunu düşünüyorum ve öyle de. Eskiden tabii ki daha fazla problemleri vardı ama artık problemleri azaldı. Ben problem de yaşadım. AMD ekran kartı aldıktan birkaç gün sonra format attım. AMD'ye AMD Clean Utility yaptım, düzelmedi ama DDU attım. düzeldi ve DDU kullanın çünkü AMD yazılımına göre daha derin temizleme yapıyor sanırım. Problemlerim siyah ekran oyun çökmesiydi. Ama Problemlerin çoğunluğu genellikle eski AMD'lerde daha fazla yaşanıyor, bu durumun da farkındayım. Buna bir şey diyemem ama şöyle bir şey daha var, problem çözülemez diye bir şey yok. Zaten sorunun da sebebi Adrenalin Edition sanırım, o yüzden adrenalin Edition yüklemeyip sadece driver güncellemesini yüklemek daha mantıklı. Ben DDU attığımdan beri bir problem yaşamadım ve 1-2 şey hariç uzun süredir yaşamıyorum. Problemlerin içinde sanırım WattMan problemini de yaşadım ama şu an yok. Ray Tracing özelliği güçlü değil çünkü o özelliği NVIDIA çıkardı, AMD değil, o yüzden optimize değil, buna bir şey yapamayız ama bana göre ideal yani. FSR güzel bir özellik ama FSR 4.0 özelliğini sanırım 7000 serisi kartlar desteklemeyecek çünkü donanımsal bir özellik, sadece 9000 serisinde var bu yüzden kötü oldu ama bir dahaki FSR'da bu problemi umarım düzeltirler. Zaten denemişler ama FSR 4'te FPS problemleri yaşanıyormuş 7000 serisinde, bir kaynakta duydum. Ama FSR 4.0 güzel yapmışlar beğendim. Kas gücü olarak ise AMD iyi kart ben gayet memnunum. 4060 neden almadım derseniz 7700XT ekran kartı 4060 Ti 16 GB'tan bile iyi, o yüzden fiyatına göre ucuz aldım 4060 Ti pahalıydı, 4070 de alamam pahalı bütçeme göre. Sanırım darboğaz var PC'de çünkü CPU güçsüz kalıyor. Monitör kalitesi ise 1080p, 2K değil. 2K olsa azalırdı. Zaten çok değil darboğaz. Bu konu hakkında sizin düşüncelerinizi de almak istiyorum.