Arkadaşlar şimdi fanboy falan demeyin. Tamamen tesadüf. Ömrüm boyunca her PC'mde AMD GPU vardı. Ve hala da var.
1. PC, AMD Sapphire model hatırlamıyorum iyidi.
2. PC, AMD Sapphire Nitro+ Mavi RX 580. 2 kere Wattman yaşadım. İkisi de driver silip, yükleyip düzeldi komple bir daha yaşamadım.
3. PC, AMD ASUS TUF OC RX 7900 XT. Bu da çatır çatır.

Yani benim gibi sorunsuz kullananlarda var. Caner Uncu gibi her gün sorun yaşayanda.

Arkadaşlar şimdi fanboy falan demeyin. Tamamen tesadüf. Ömrüm boyunca her PC'mde AMD GPU vardı. Ve hala da var.
1. PC, AMD Sapphire model hatırlamıyorum iyiydi.
2. PC, AMD Sapphire Nitro+ mavi RX 580. 2 kere WattMan yaşadım. İkisi de driver silip, yükleyip düzeldi komple bir daha yaşamadım.

Yani benim gibi sorunsuz kullananlarda var. Caner uncu gibi her gün sorun yaşayanda.

Zamanında Sapphire R9 285 Dual ekran kartım durduk yere bozulmuştu, o zamanlar fazla bilgim yoktu, suçu Sapphire'e atmıştım. Ardından SSD de bozuldu, kalitesiz PSU yüzünden bozulan ekran kartının suçunu Sapphire'e atmıştım, çok utanç verici bir anıydı:)

Şans işi de olduğunu düşünüyorum biraz. Bir ürünün sorun çıkartma şansı yüksek olabilir düşük olabilir değişkenlik gösterebilir ki ekran kartında sorun çıkartma olayı çok şeye bağlı olabilir. NVIDIA'da da sorun yaşayan oluyor AMD kartlarda da, muhtemelen Nebi Akgün'ün videosunda dendiği gibi sistem stabilitesi sistemden emin olmak önemli çünkü şu bir gerçek; AMD biraz seçicidir, her sistemi beğenmeyebiliyor bunu Ryzen işlemcilerin RAM'lerinde de görüyoruz. Siz uyumlu bileşenler dizmiyorsanız stabil bileşenler dizmiyorsanız AMD kartlarda da sorun yaşarsınız NVIDIA kartlarda da, he AMD'nin seçici olması bir kusur değil midir? Evet o da onun kusurudur ama bu ekran kartını bozuk yapmaz.

Ben video hakkında konuşmuyorum ve belli bir kademeye kadar izlemiştim. Genel tabiriyle 24 saatlik testi anlıatıyor. Ortalama 21 saat sürmüştü galiba neyse.

Sistemim stabil bir durumdayken AMD kartta sorun yaşadım. Eski RX570 ekran kartımda oyunlarda sorun yaşamıyorken RX 6600XT'de sorun yaşadım mesela. Üstüne üstlük NVIDIA karta geçtiğimde sorun aynı şekilde çözülmüştü. Boşuna fanboyluk yapmayın bence.

24 saat yayın yaptı. Takip ettim yayını.

Başka bir konuda söyledim burada da söyleyeceğim, AMD ekran kartlarında çok fazla kişinin sorun yaşadığı bir gerçek, hem yerel hem de yabancı forumlarda sorun yaşayan birçok kişi NVIDIA'ya geçince sorunun ortadan kalktığını söylüyor.
En çok yaşanan sorunlar: WattMan hataları, YouTube'da takılma problemi, optimizasyon sorunu, oyunlarda stuttering, Micro stuttering, drop, bulanıklık, pikselleşme, texture shimmering, donanım hızlandırma problemi, siyah ekran, mavi ekran, pencerelerin iç içe gaçmesi, ekranda git gel olması, masaüstünde takılmalar, restart atma, kilitlenme ve benzeri. Her gün özellikle 6000 serisinde bu tarz problemlerle ilgili konuları görmeye devam ediyorum ayrıca neredeyse sorun yaşayan herkes ilk zamanlar bu kartlarda sorun yaşamazken sonradan bu problemlerin meydana geldiğini söylüyor, özellikle aradan 2 yıl geçtikten sonra.

Ben genel olarak AMD ekran kartlarının donanımsal olarak problemli olduğunu düşünüyorum ve sorun çıkarmaya genel olarak 1-2 yıl sonra başlıyorlar, kendi kullandığım AMD ekran kartımı da problem çıkarmaya başlamadan bir an önce satmayı planlıyorum.

Kullandığın ekran kartı ve PSU modelin ne? Ne zamandır kullanıyorsun? Şimdiye kadar olan sorunlar ve şikayetlerin nelerdi?

1. PC, AMD Sapphire model hatırlamıyorum iyiydi.
2. PC, AMD Sapphire Nitro+ mavi RX 580. 2 kere WattMan yaşadım. İkisi de driver silip, yükleyip düzeldi komple bir daha yaşamadım.

Yani benim gibi sorunsuz kullananlarda var. Caner uncu gibi her gün sorun yaşayanda.

AMD de hiç sorun yaşamayıp NVIDIA geçince sorun yaşayan akraba ve arkadaşlarım var hala. Teknoloji şans işi biraz da bence, kötü bir PSU veya donanım diğer parçaların da kaderini etkileyebiliyor.

Bende yaklaşık 3.5 yıldır RX 6700 kullandım son 1 aydır da RX 9070 XT kullanıyorum. Kardeşim RX 6700'ü kullanmaya devam ediyor. 1-2 defa WattMan uyarısı aldım ama bu uyarı özünde sadece ekran kartı ile alakalı değil genel sistemle alakalı olabiliyor sistemi korumak için kendini kapatıyor aslında PC. Başkaca bir sorun yaşamadım.

Fanboyluk değil, fikir alışverişi için açtım konuyu. Bende GTX 780 de stutter sorunu yaşıyordum 6500XT'ye geçince çözüldü ama meğerse elimdeki PSU 780'e yeten bir PSU değilmiş 6500XT çok daha az güç tükettiği için sorun çözüldü ama ben şimdi çıkıp NVIDIA'dan AMD'ye geçtim sorun çözüldü bütün NVIDIA kartlar sorunlu dersem bu iki yüzlülük olur.
Fakat her kullanıcıya "Ram'in bozuk.", "PSU bozuk, AMD kart bozuk değil." demek ne kadar mantıklı. Bu dediğim elbette her kullanıcı için geçerli değil fakat ben sistemimdeki parçalarda sorun yaşamıyorken bu duruma kaldım ki @Caner Uncu'da aynı şekilde bu soruna maruz kaldı. Sen gidip "Bir düşünün AMD kartların hiçbiri bozuk değildir." dersen saçmalarsın.

24 saat yayın yaptı. Takip ettim yayını.
Videoda kendisi diyor 21 saatten sonra YT dolayısıyla ekran kapandı diye.

Ben ilk ekran kartım GT 1030 ve o kartta hiç sorun yaşamamıştım sonra ise RX 5600XT geçtim ve biraz işkencenin ardından 6600 geçtim onda da biraz sorun yaşadım ve uğraşamam deyip 2070 geçtim o kartın da VRAM lerinden biri yanınca biraz baktım Intel mi alsam diye ama bulamayınca da 6700XT aldım ama bu sefer memnunum.

Bu arada belirtmeyi unuttum, 5600XT'den önce 1660 da kullandım ancak yandı :D

Videoda arkadaş bu forumda aylardır söylediğim ama hiçbir AMD kartta sıkıntı yaşayan kullanıcının test etmediği durumdan da bahsetmiş. SİSTEM. Forumda her sıkıntı yaşayan arkadaşa "sıkıntılı" ekran kartını başka bir AMD kart ile sıkıntı yaşamayan sisteme takıp denemelerini eğer sıkıntı çıkmıyorsa kartta değil diğer parçalarla stabillik konusunda bir sıkıntı olduğunu dolayısı ile kartta sorun olmadığını söylüyorum ve bunu yapan 1(bir) kişi bile olmadı. En fazla yapan kendi sistemlerine NVIDIA kart takıp aa bak sorunum düzeldi demek oldu. Her AMD kart sorunsuz demek her NVIDIA kart sorunsuz demek ile aynı saçmalık seviyesinde orası ayrı.

Kullandığın ekran kartı ve PSU modelin ne? Ne zamandır kullanıyorsun? Şimdiye kadar olan sorunlar ve şikayetlerin nelerdi?
ASUS ROG Strix RX 6750 XT, Corsair RM750e 750 Watt Gold PSU.
2 senedir kullanıyorum, 1 kere RDR2 de WattMan ve BF1 de DX12 de stuttering sorunu ile karşılaştım, onun haricinde problem yok şimdilik ama ilerleyen zamanlarda problem olma olasılığı korkutuyor insanı.

Ben ilk ekran kartım GT 1030 ve o kartta hiç sorun yaşamamıştım sonra ise RX 5600XT geçtim ve biraz işkencenin ardından 6600 geçtim onda da biraz sorun yaşadım ve uğraşamam deyip 2070 geçtim o kartın da VRAM lerinden biri yanınca biraz baktım Intel mi alsam diye ama bulamayınca da 6700XT aldım ama bu sefer memnunum.

Bu arada belirtmeyi unuttum, 5600XT'den önce 1660 da kullandım ancak yandı :D

2 ekran kartı yaktıysan kusura bakma senin sistemde problem var🤣