AMD ekran kartları sorunlu mu?

Bir bağımlılıktan kurtulmuşsun boş ver daha iyi böyle

İzledim ve senin gibi klasik AMD savunucusu olduğunu düşünüyorum.

4090 kullanıyor kendi sisteminde. Reklam için savunuyor olabilir dersen, kabul ederim ben

PS5'in AMD deneyimi ile PC keşke benzer seviyede sorunsuz olsalar diyorum gerçekten.

Sen sorularıma cevap ver hele. Ben onu anladım çünkü:

Foruma bu kadar zaman harcamış birine göre çok kötü bir üslubun var.
Ve NVIDIA kart takınca sorun yaşamıyorum demişsin diyelim ki öyle oldu, kullandığın ekran kartını bir kere olsun servise gönderdin mı? Veya kartın aldığın yer ile iletişime geçtin mi? Bende bozuk NVIDIA kartı satın alırsam, onda sorun yaşayıp daha sonra sorunsuz bir AMD kart alıp, aaa bak AMD'ye geçtim düzeldi desem nasıl olur?

Bak, o kadar komik bir olay ki… Canım FPS oyunu çektiğinde Roblox’a girip Arsenal oynayabiliyorum, stutter yaşamadan. i5 12600KF ve RX 6600 ile Roblox oynuyorum, gerçekten çok komik bir duruma düştüm ya.

Hoca sen şunu bir dene istersen CS2 için. Deathmatch'de denesen daha iyi olur. Önce normal oyna, ardından 29 sonra da 2A girip hissiyatı bir karşılaştır. Oyunun ortasında değer girebilirsin gir-çık yapmana gerek yok.

BIOS’tan denedim, “OS üzerinden de yapmayı deneyeyim” dedim, ne yapayım

BIOS ayarlarında, işlemci davranışlarını iyileştiren ayarlar var. Onlarla verimli çalışabilir işlemci. Böylece oyunlar için işlemci daha verimli çalışır.

Yıl oldu 2025 hala OS konuşuyoruz, kullanıcı BIOS ile uğraşıyor. Falan.
İyi bir oyun deneyimi için her ayar önemlidir bence. Tak, çalıştır oyna yaparsan mesela grafik ayaları orta olur ya da upscale edilmiş olur, kötü durur. Belki işlemci verimli çalışmaz falan. Konsollar kapalı ürün ve grafik kaliteleri bence kötü. TV'den bir şey anlaşılmıyor, ondan.

Dostum, bunu da denedim Dediğim gibi az araştırma yapmadım. 24-26-2A-1A-28-22… elde var 0

Hangi ayarlardan bahsediyoruz?

Yıl oldu 2025 hala OS konuşuyoruz, kullanıcı BIOS ile uğraşıyor. Falan.
Belki bir umut diyerek deniyorum işte, tekrar sistem dizemeyeceğim için

Yani hocam çözüm için bir şeyler denemek zorundasınız. Normal de BIOS ayarları yetiyor zaten sistem için. Şu an herkesin yavaşlıktan, fps sorunundan şikayet ettiği Windows 11'i kullanıyorum. Hiç bir ayar yapmadım. O kadar Custom OS'ler den falan daha verimli çalışıyor sistemim. Eskiden olsa Hpet kapat, Timer Resolution kullan, Tam Ekran iyileştirmelerini kapat vs. bir sürü ayar vardı. Ama artık bunlara gerek yok. Bu ayarları yapınca daha da fazla sorun yaşıyorsun. Windows 11 stock haliyle oyunlara göre optimize zaten.

Windows'ta yaptığım sadece bu ayarlar var.
Başlangıç uygulamalarını kapattım.
Discord ve Tarayıcı'da grafik hızlandırmayı kapattım.
VBS ve HAGS kapattım. HAGS kapatma sebebim VR'da ve CS2'de fps sorununa sebep oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…