Hocam en başta en basitini söyleyeceğim: Ben bunu ayarlamak zorunda değilim. Takıp oyunumu oynamak istiyorum. Durumum çok iyi değil, zor bela gidip sistem almışım. AMD ekran kartı almak zorunda kalmışım, bak isteyerek almadım. Ancak RX 6600 gerçekten fiyat/performans bir ekran kartı. Güçlü bir kart, şu stutter sorunu olmasa çok memnun kalırdım, bundan eminim.

“Os tarafında yapılacak bir optimizasyon mu lazım?” diye düşünerek çok araştırdım. Şu an sistemde morepowertool, moreclocktool, dxnavı optimizasyonları vs. hepsini yaptım, deniyorum, yine aynı. Artık bir şeyler denemekten sıkıldım. Şu sıralar ekran kartı alacak durumum da yok. Oyunlardan soğudum. Eskiden CS oynamaktan sıkılmazdım, kendimi bildim bileli CS oynuyorum. Ancak şu an oynanmayacak halde. Ben ne yapayım şimdi? :D

Bu arada, biz AMD'ye laf ettik diye bize saldıran arkadaşlar… neden bu bilgiyi bize verip “almayın” diye önermiyorlar, onu anlamıyorum. Eğer dediğin gibiyse bilmiyorum ama o zaman bazılarının bize açık açık şunu demesi lazım kardeşim: “rx 6600 al ama şu parçalarla birlikte olsun, yoksa NVIDIA al.” yani bu şekilde yönlendirme yapılmalı. Sana laf etmiyorum, yanlış anlama. :D

Bir bağımlılıktan kurtulmuşsun boş ver daha iyi böyle :rofl:

İzledim ve senin gibi klasik AMD savunucusu olduğunu düşünüyorum.

4090 kullanıyor kendi sisteminde. Reklam için savunuyor olabilir dersen, kabul ederim ben :D

Ben AMD tarafında şu GPU'ları kullandım; R7 M440, RX Vega 6 (işlemci GPU'su), RX Vega 8 (işlemci GPU'su). Hiç sorun yaşamadım, iyiydi kendilerine göre.
AMD genel olarak Vulkan, OpenGL ve DX 12.x ile iyi çalışır. Donanımlarla da uyumludur. Çünkü birazcık standartları takip ediyor gibi.

Galiba tek Windows tarafında biraz son kullanıcıyı üzüyor ama konsol ve Linux'ta süper çalışıyor :D.
PS5'in AMD deneyimi ile PC keşke benzer seviyede sorunsuz olsalar diyorum gerçekten.

Sen sorularıma cevap ver hele. Ben onu anladım çünkü:

Foruma bu kadar zaman harcamış birine göre çok kötü bir üslubun var.
Ve NVIDIA kart takınca sorun yaşamıyorum demişsin diyelim ki öyle oldu, kullandığın ekran kartını bir kere olsun servise gönderdin mı? Veya kartın aldığın yer ile iletişime geçtin mi? Bende bozuk NVIDIA kartı satın alırsam, onda sorun yaşayıp daha sonra sorunsuz bir AMD kart alıp, aaa bak AMD'ye geçtim düzeldi desem nasıl olur?

Bak, o kadar komik bir olay ki… Canım FPS oyunu çektiğinde Roblox’a girip Arsenal oynayabiliyorum, stutter yaşamadan. :D i5 12600KF ve RX 6600 ile Roblox oynuyorum, gerçekten çok komik bir duruma düştüm ya.

Hoca sen şunu bir dene istersen CS2 için. Deathmatch'de denesen daha iyi olur. Önce normal oyna, ardından 29 sonra da 2A girip hissiyatı bir karşılaştır. Oyunun ortasında değer girebilirsin gir-çık yapmana gerek yok.

Artık os tarafında optimizasyon yapılmasına gerek yok. O muhabbetler yıllar önceydi. FPS arttıran bazı ayarlar var fakat onları yapınca sistemin başka bir şeyi bozuluyor. Şimdi sürücüler kurulduğu zaman oyunların normal bir şekilde çalışması gerekiyor.
BIOS’tan denedim, “OS üzerinden de yapmayı deneyeyim” dedim, ne yapayım :D

BIOS ayarlarında, işlemci davranışlarını iyileştiren ayarlar var. Onlarla verimli çalışabilir işlemci. Böylece oyunlar için işlemci daha verimli çalışır.

Yıl oldu 2025 hala OS konuşuyoruz, kullanıcı BIOS ile uğraşıyor. Falan.
İyi bir oyun deneyimi için her ayar önemlidir bence. Tak, çalıştır oyna yaparsan mesela grafik ayaları orta olur ya da upscale edilmiş olur, kötü durur. Belki işlemci verimli çalışmaz falan. Konsollar kapalı ürün ve grafik kaliteleri bence kötü. TV'den bir şey anlaşılmıyor, ondan.

Hoca sen şunu bir dene istersen CS2 için. Deathmatch'de denesen daha iyi olur. Önce normal oyna, ardından 29 sonra da 2A girip hissiyatı bir karşılaştır. Oyunun ortasında değer girebilirsin gir-çık yapmana gerek yok.

Dostum, bunu da denedim :D Dediğim gibi az araştırma yapmadım. 24-26-2A-1A-28-22… elde var 0 :D

BIOS ayarlarında, işlemci davranışlarını iyileştiren ayarlar var. Onlarla verimli çalışabilir işlemci. Böylece oyunlar için işlemci daha verimli çalışır.

İyi bir oyun deneyimi için her ayar önemlidir bence. Tak, çalıştır oyna yaparsan mesela grafik ayaları orta olur ya da upscale edilmiş olur, kötü durur. Belki işlemci verimli çalışmaz falan. Konsollar kapalı ürün ve grafik kaliteleri bence kötü. TV'den bir şey anlaşılmıyor, ondan.
Hangi ayarlardan bahsediyoruz?

Yıl oldu 2025 hala OS konuşuyoruz, kullanıcı BIOS ile uğraşıyor. Falan.
Belki bir umut diyerek deniyorum işte, tekrar sistem dizemeyeceğim için :D

Yani hocam çözüm için bir şeyler denemek zorundasınız. Normal de BIOS ayarları yetiyor zaten sistem için. Şu an herkesin yavaşlıktan, fps sorunundan şikayet ettiği Windows 11'i kullanıyorum. Hiç bir ayar yapmadım. O kadar Custom OS'ler den falan daha verimli çalışıyor sistemim. Eskiden olsa Hpet kapat, Timer Resolution kullan, Tam Ekran iyileştirmelerini kapat vs. bir sürü ayar vardı. Ama artık bunlara gerek yok. Bu ayarları yapınca daha da fazla sorun yaşıyorsun. Windows 11 stock haliyle oyunlara göre optimize zaten.

Windows'ta yaptığım sadece bu ayarlar var.
Başlangıç uygulamalarını kapattım.
Discord ve Tarayıcı'da grafik hızlandırmayı kapattım.
VBS ve HAGS kapattım. HAGS kapatma sebebim VR'da ve CS2'de fps sorununa sebep oluyor.