Oyunları Native oynadığım ve Ray tracing açınca da performans çakıldığı için 4060 Ti 8 GB yerine RX 7900 GRE alabilirdim belki ya da RX 7800 XT. Evet Nvidia bence kazık, yeni yeni hissediyorum :D.

Yanılıyor da olabilirim ama lakin şimdilik gözlemlerim böyle.

Oyunları Native oynadığım ve Ray tracing açınca da performans çakıldığı için 4060 Ti 8 GB yerine RX 7900 GRE alabilirdim belki ya da RX 7800 XT. Evet Nvidia bence kazık, yeni yeni hissediyorum :D.

4060ti ile teknolojileri denemiştim. Ben ‘input lag veriyor, akıcılığı öldürüyor’ falan dedim diye yerin dibine sokulmuştum. Bana kalırsa kas gücü performanstan ötesi yalan.

4060ti ile teknolojileri denemiştim. Ben ‘input lag veriyor, akıcılığı öldürüyor’ falan dedim diye yerin dibine sokulmuştum. Bana kalırsa kas gücü performanstan ötesi yalan.
Ben Native görüntü kalitesinden oynadım ve Loseless Scaling ya da Frame Gen varsa onu açtım. Hiç Input lag sorunum olmadı fakat belirttiğim GPU'ların performansı çok daha iyi ve fiyatları da düşüktü, ondan. DLSS, FSR falan hiç açmıyorum ve sevmiyorum. Görüntü detaylarını öldürüyor. Sis, su kalitesi, ortamın kendi atmosferi falan kötü oluyor.

Bazen bilinçsizce de hareket edebiliyoruz. Oyun sonrası sürekli bende tarayıcıda video izlerken, masa üstünde ve mouse hareketlerinde aşırı takılma donma vardı. AMD nereden aldım diyordum taki az önce UV ayarında gereksiz bir yeri açtığımı farkedip kapatana kadar. Şimdi de diyorum ki iyi ki almışım. Yani bu konuyu 1 saat önce okusam AMD'ye çamur atardım. AMD yazılımı şu anda bana göre NVDIA yazılımından çok daha kullanışlı. Oyunlara özel renk profili yapıyorum bu şekilde hiç uğraşmıyorum daha. Keza UV desen on numara.

Ben Native görüntü kalitesinden oynadım ve Loseless Scaling ya da Frame Gen varsa onu açtım. Hiç Input lag sorunum olmadı fakat belirttiğim GPU'ların performansı çok daha iyi ve fiyatları da düşüktü, ondan. DLSS, FSR falan hiç açmıyorum ve sevmiyorum. Görüntü detaylarını öldürüyor. Sis, su kalitesi, ortamın kendi atmosferi falan kötü oluyor.
Benim için çözünürlük temelde en önemli şey. Şimdi takık olduğum şey frame scaling olayı. Örneğin 1920x1080 oyunda x1.500 scale açınca texture detayları artıyor. MSAA 4x veya 8x için kare feda edeceğime yüksek çözünürlüğe scale ediyorum, kenar yumuşatma ihtiyacı da ortadan kalkıyor çözünürlüğü yükseltince.

Bazen bilinçsizce de hareket edebiliyoruz. Oyun sonrası sürekli bende tarayıcıda video izlerken, masaüstünde ve mouse hareketlerinde aşırı takılma donma vardı. AMD nereden aldım diyordum taki az önce UV ayarında gereksiz bir yeri açtığımı fark edip kapatana kadar. Şimdi de diyorum ki iyi ki almışım. Yani bu konuyu 1 saat önce okusam AMD'ye çamur atardım. AMD yazılımı şu anda bana göre NVIDIA yazılımından çok daha kullanışlı. Oyunlara özel renk profili yapıyorum bu şekilde hiç uğraşmıyorum daha. Keza UV desen on numara.

Evet aynı şeyi bende yaşıyorum. Kullanışlı ama hassas.

AMD'nin eski ekran kartları sorunluydu, RX400 serisinden sonra ilk defa rekabet edecek kart çıkarttı ve eskisiyle kıyaslarsak RX9000 serisi çok başarılı diyebilirim. Kendimce eleştirilerim var elbette çünkü çok daha iyi rekabet edecek fırsatı varken sanki kasıtlı olarak anlaşmış gibi sessizce bekliyor.

• Bana göre en büyük eksikliği FSR4'ün yaygınlaşmaması, rakibi DLSS neredeyse tüm sektörü destekliyor. ( DLSS1.0 hariç tüm oyunlar )
  • Fiyatına ucuz diyorlar ama bana göre değil bu kart rakibinin teknolojik olarak geride olmasına rağmen fiyat olarak 50-100 dolar değişken dip dibe satıyor böyle olmamalı, duyurulduğu zamanda söyledim bu kartın RX400 serisi gibi çok ucuza gitmesi lazımdı.
  • Bu biraz kişisel görüş AMD TDP konusunda çok kötü hala 320-350 TDP değeriyle RTX5070 Ti ile kafa kafaya gidiyor, 9070XT'nin 350W da aldığı FPS'yi 5070 Ti 220W da alabiliyor, buna çok takılmayanlar olduğu için kişisel görüş diyorum ben aradaki watt değerine 2 tane monitör bağlarım mesela UPS cihazıma.

Bana göre en büyük sorunlar bunlar, kısaca AMD kartını bir tık pahalı satıyor dolar cinsinden söylüyorum çünkü rakibi her konuda daha avantajlı sadece FPS olarak düşünmeyin. FSR4'ü gözümle gördüm gerçekten çok kaliteli ama yayması lazım bunu acilen, ben RDR2 dahil çoğu eski oyunlarda FSR4 açamayacaksan bu kartı niye alayım yani, DLSS4 her yerde açılabiliyorken yani ben tüketici olarak bunlara dikkat ediyorum.

Rekabeti her zaman savunurum kapitalist NVIDIA parayı kırınca hemen oyun tarafını saldı görüyorsunuz, AMD'nin bu kozu iyi değerlendirdi ama tam istediğim gibi yapamadı. Zaten işlemci konusunda çok iyiler ekran kartındada toparladılar muhtemelen bir sonraki seride çok daha olumlu konuşacağız.

Oyunları native oynadığım ve Ray Tracing açınca da performans çakıldığı için 4060 Ti 8 GB yerine RX 7900 GRE alabilirdim belki ya da RX 7800 XT. Evet NVIDIA bence kazık, yeni yeni hissediyorum :D.

Hocam meraktan soruyorum DLSS4 mü denediniz test ettiğiniz oyunlarda yoksa eski DLSS sürümlerimi vardı? Çünkü native dediğimiz ayar TAA oluyor ve az çok piyasayı takip ediyorsan TAA gelmiş geçmiş en kötü görüntü teknolojisi şu anda sharpen açılmadan oynatmıyor oyunları.
Görüntüye çok takılıyorsan ( bende takığım ) NVIDIA Appden DLSS destekli oyunlarda DLAA açabilirsin.

Son düzenleme:
Hocam meraktan soruyorum DLSS4 mü denediniz test ettiğiniz oyunlarda yoksa eski DLSS sürümlerimi vardı? Çünkü native dediğimiz ayar TAA oluyor ve az çok piyasayı takip ediyorsan TAA gelmiş geçmiş en kötü görüntü teknolojisi şu anda sharpen açılmadan oynatmıyor oyunları.
Görüntüye çok takılıyorsan ( bende takığım ) NVIDIA Appden DLSS destekli oyunlarda DLAA açabilirsin.
TAA, upscale yöntemi değil ki. DLAA hem AA hem de Upscale olarak kullanılıyor ama çoğu oyunda Upscale seçeneği olarak DLAA yok ve Nvidia ile DLSS Upscale'i, DLAA'ya zorlarsan oyun açılmıyor ya da geçersiz kılıyor DLAA'yı.

TAA, upscale yöntemi değil ki. DLAA hem AA hem de Upscale olarak kullanılıyor ama çoğu oyunda Upscale seçeneği olarak DLAA yok ve Nvidia ile DLSS Upscale'i, DLAA'ya zorlarsan oyun açılmıyor ya da geçersiz kılıyor DLAA'yı.
Evet TAA native de kenar yumusatma olarak kullanılıyor ağırlıklı olarak, 1080p ve 1440p de çok kötü blur eklemesiyle meşhur ve oyun zevkimi çok etkiliyor, sırf bu ayardan kurtulmak için driverdan DLAA zorluyorum :D yada DSR açıyordum idarelik, en sonunda 4K monitöre geçtim kafam rahat artık.

Son güncellemede global dlss override geldi, fortnite hariç açamadığım oyun olmadı henüz memnunum.

Evet TAA native de kenar yumusatma olarak kullanılıyor ağırlıklı olarak, 1080p ve 1440p de çok kötü blur eklemesiyle meşhur ve oyun zevkimi çok etkiliyor, sırf bu ayardan kurtulmak için driverdan DLAA zorluyorum :D yada DSR açıyordum idarelik, en sonunda 4K monitöre geçtim kafam rahat artık.
Sen galiba kenar yumuşatmadan bahsediyorsun. TAA yüksek çözünürlükte iyi çalışıyor zaten, DLAA'da destekleniyorsa açılabilir tabii. Ben aslında diretk Upscale'e değindim. Hani 720P'den 1080P'ye upscale edilmek bir de direkt 1080P'de Native oynamak. İşte ben hep native oynuyorum çünkü grafik detayı çok iyi. Ondan Nvidia 4060 Ti yerine, AMD alsama daha iyi olurdu. 2K'da da AMD daha ucuz ve daha performanslı.