@5008 ileride sistemi komple değiştirmeyi düşünüyorum. AMD kart almak aklımda var ama o kadar para verip'te bu sorunları yaşamak istemiyorum. Belki de ilk defa bu sorunları yeni alacağım sistemde yaşayacağım. AMD bana sorunsuz kart garantisi veremiyor maalesef. Bu kartları uygun fiyat diye aldım. RX580 1000TL, RX6600 de 3000tl olması lazım ama son seviye bir sistem dizeceğim zaman doğal olarak fazla para vereceğim ve o parayı verdiğim kart'ta bu sorunlar yaşanırsa çok can sıkıcı olur. Belki de sistem upgradelediğim zaman eğer aklıma AMD almak gelirse alırım bir tane daha RX6600 falan bir süre test ederim. Baktım sıkıntı yok yenisini alırım :D

@5008 hocam o RX 6700 kartı sıfır almıştım. Önceki kartlarla aynı sorunu bunda da yaşıyordum. Servise yolladım servis iade kararı verdi. Para iadesi ile Nvidia aldım sorun tamamiyle geçti.

@DarthVader1 adama servis iade kararı verdi diyoruz hala babasının malı gibi savunuyor.

2060 süper fake 175w kullanıyordur belki de :)
Zotac 2060 süper modeli. Aynen fake Kanzi.

Buradaki temel sorun bazı kişilerin AMD'yi babasının malı gibi savunup hiçbir şekilde laf söyletmemesi. Yahu ben yaşadığım sorunu paylaştım diye şerefime namusuma küfür yedim buradaki bir toksik kullanıcıdan. Yaşına veriyorum onu da, muhtemelen ergenliğe yeni girdi.

NVIDIA ile sorun yaşayan kullanıcılar sorununu paylaşıyor, insan gibi çözüm yolları sunmaya çalışıyor kullanıcılar. Aksine AMD ile sorun yaşayan olunca AMD sorunsuz, kullanıcı hatalı oluyor. Yani şu forumda 1 tane bile çözümü olmayan kullanıcının teki gelip ''sen kullanmayı bilmiyorsun'' diyor. İşte temel sorun bu, insanlar AMD ile sorun yaşayan insanlara toksiklik yapıyor.

Hayatımda bir kere NVIDIA kullanmadım, geldiler AMD ile sorun yaşadığım için NVIDIA fanboyu ilan ettiler. Kendileri AMD'ye tapıyor ama farkında değiller.

Daha dün AMD ile sorun yaşayan kullanıcıya çözüm yolu gösterdim, bazı toksik kullanıcılar mesaja olumsuz ifade basıp kaçtılar. Kendileri ne önermiş diye bakıyorum, Vahdettin gibi kaçıp gitmişler. Konuya tek cümle yazmamışlar. Çünkü bir gram bilgileri yok, tek bildikleri şey körü körüne AMD savunup sorun yaşayanlara hakaretler savurmak.

Ne AMD mükemmel ne de NVIDIA mükemmel. NVIDIA evet çok daha stabil belki ama 5000 serisinde fiyasko yaşandı, 3000 serisinde güç tüketim değerleri çok yüksek. Biz eksileri söylüyoruz, AMD'ye gelince ''AMD bütün sorunları çözdü kardeşim'' diye ardından uydurdukları bilgiyle kullanıcıya ürünü yağlıyorlar.
AMD Fanboyları, Nvidia Fanboylarından çok daha beter. Uzun yıllardır AMD kullandım. Şimdi Nvidia kullanıyorum. Bu sürücülerde problem çıktı bunu farklı yerlerde falan tartışınca Nvidia kullanıcıları hak veriyor karşılıklı anlaşıyoruz. Ama konu AMD eleştirmeye gelince direk laf atmaya başlıyorlar. Hatta bana Nvidia fanboyları diyen de olmuştu. Ya fanboyu olduğum şeyi neyi öveyim şurada şimdi onlarca satır yıllardır yapılan nvidia'nın saçmalıklarını anlatırım üşenmesem.

Burada demek istediğim farklıydı kanka aslında. Sen anlamamışsın. :D

@5008 hocam o RX 6700 kartı sıfır almıştım. Önceki kartlarla aynı sorunu bunda da yaşıyordum. Servise yolladım servis iade kararı verdi. Para iadesi ile Nvidia aldım sorun tamamiyle geçti.

@DarthVader1 adama servis iade kararı verdi diyoruz hala babasının malı gibi savunuyor.

Yaşadığın sorun belki yazılımsal belki donanımsal kaynaklıdır orasını bilemiyorum ama benim dediğim kronik bir problem değil. Kartların doğasında spike atmak var ama AMD o konuda daha kötü olduğu için daha fazla spike atıyorlar. Mesela 4090 540W'a kadar spike atarken 6800 XT 570W'a kadar çıkabiliyormuş TPU'nun ölçümlerine göre.

@5008 ileride sistemi komple değiştirmeyi düşünüyorum. AMD kart almak aklımda var ama o kadar para verip'te bu sorunları yaşamak istemiyorum. Belki de ilk defa bu sorunları yeni alacağım sistemde yaşayacağım. AMD bana sorunsuz kart garantisi veremiyor maalesef. Bu kartları uygun fiyat diye aldım. RX580 1000TL, RX6600 de 3000tl olması lazım ama son seviye bir sistem dizeceğim zaman doğal olarak fazla para vereceğim ve o parayı verdiğim kart'ta bu sorunlar yaşanırsa çok can sıkıcı olur. Belki de sistem upgradelediğim zaman eğer aklıma AMD almak gelirse alırım bir tane daha RX6600 falan bir süre test ederim. Baktım sıkıntı yok yenisini alırım :D

Olmadı senle teknik servis işine girelim. :D Ona göre karar verirsin.

@5008 valla zamanında bilgisayara çok taktım. İşte şurada takılma mı oluyor fps mi düşüyor diye saç kalmayacaktı kafada. Bir ton çeşit ayar falan. Şimdi stock kullanıyorum bir tek PBO ve RAM overclock yaptım fazlasıyla memnunum. Takılma, kasma gibi problemler de yok. Teknik servis işine özellikle AMD dahil olacak sa 30 yaşıma gelmeden saç sakal bembeyaz olur galiba :D

Techolay ya da farklı yabancı forumlardan da yardım etmeye çalıştığım insanlar oldu. Kimisinin sorunu çözüldü AMD-Nvidia farketmeksizin kimisi de çözülmedi işte. Buradan şunu anladım bir sistem stock haliye çok problem çıkarıyorsa her oyunda stutter yapacağın hiç bir windows ayarı onu düzeltmeyecek.
@alp15eren, Ben stutteringle tanışmadan önce gittim 4060 yerine 6700 XT aldım kas gücü ve VRAM avantajından dolayı. Aldığım en kötü karardı.
Valla ne diyeyim hocam. Ben aslında ikisi de aynı watt gözüküyor kısmında bir espiri yapmak istemiştim ama yanlış anlaşıldı. AMD kartların o kadar fazla tdp çektiğini bilmiyordum.

AMD Fanboyları, NVIDIA Fanboylarından çok daha beter. Uzun yıllardır AMD kullandım. Şimdi NVIDIA kullanıyorum. Bu sürücülerde problem çıktı bunu farklı yerlerde falan tartışınca NVIDIA kullanıcıları hak veriyor karşılıklı anlaşıyoruz. Ama konu AMD eleştirmeye gelince direkt laf atmaya başlıyorlar. Hatta bana NVIDIA fanboyları diyen de olmuştu. Ya fanboyu olduğum şeyi neyi öveyim şurada şimdi onlarca satır yıllardır yapılan NVIDIA'nın saçmalıklarını anlatırım üşenmesem.
Tam olarak bu işte, AMD'ye tapan arkadaşlara bunu anlatamıyoruz. NVIDIA benim babamın malı değil, sonuna kadar eleştiririm. Ki eleştirilecek de birçok yanı var. Yanan kablolar, Eksik ROP sayısı, 3000 serisinde yüksek güç tüketimi, 5000 serisinde yaşanan onca sorun, sorunlu sürücüler... Biz bunları dile getiriyoruz çünkü bir çıkarımız yok. Aynı şeyleri AMD için yaptığımızda sanki bu arkadaşlara AMD sponsormuş gibi bizi linç ediyorlar. Yahu bir insan yaşadığı sorunu paylaştı diye şerefine namusuna küfür yer mi? Bir de gizli gizli NVIDIA kullanıp sefa süren arkadaşlar millete burada dibine kadar AMD övüyor. Onlar da ayrı kafa.

Türkiye'de AMD kartların tercih edilmesinin en büyük sebebi ucuzluk. Mesela RTX 4060 ile RX 7600 aynı para olsa kim gidip RX 7600 alır? Bir tane artı yanı var mı şu kartın? İşte düşünmüyorlar, sadece kaos çıkartıp kullanmadıkları ürünleri savunuyorlar. Bir tane büyük yayıncı gidip AMD ekran kartı alıyor mu? Almıyor. AMD yarın bir gün gitsin muhteşem kart üretsin, bakın 150 GB VRAM falan istemiyorum, sadece düzgün kart üretsin. Gidip sonuna kadar arkasında dururum. Bir kere gidip AMD'nin Ryzen işlemcileri çöp, Intel alın dedik mi? Demedik.

@5008 valla zamanında bilgisayara çok taktım. İşte şurada takılma mı oluyor fps mi düşüyor diye saç kalmayacaktı kafada. Bir ton çeşit ayar falan. Şimdi stock kullanıyorum bir tek PBO ve RAM overclock yaptım fazlasıyla memnunum. Takılma, kasma gibi problemler de yok. Teknik servis işine özellikle AMD dahil olacak sa 30 yaşıma gelmeden saç sakal bembeyaz olur galiba :D

Bende de öyleydi. RAM'e 1.75V verdiğim günlerden geldim XMP kullandığım günlere. Artık PBO bile açmıyorum. Düzgün çalıştıktan sonra gerisi hikaye gibi geliyor artık.

Sadece AMD'li hazır sistemlere bakarız ölmeden mezara girersin. :hehehe:

Valla ne diyeyim hocam. Ben aslında ikisi de aynı watt gözüküyor kısmında bir espiri yapmak istemiştim ama yanlış anlaşıldı. AMD kartların o kadar fazla tdp çektiğini bilmiyordum.
Modelden modele değişir kartın çektiği watt. Ancak bu watt ile ilgili bir durum değil stutter. 3090'ın 650W PSU ile sorunsuz çalıştığı bir video görmüştüm.
Linki

Yorumda biri de 3080 ti 650W PSU ile sorunsuz kullandığını yazmış.