RX 6700 10 GB xfx model ile kullandığım 2060 süper ikisi de 175W kullanıyor. Ancak 2060 süper tık bile demiyordu. Bu kart ise insanı çileden çıkarıyordu.Kullanıp değiştirdiğin bütün psuları söyler misin?
Detaylar
Kim cevapladı?alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
2060 süper fake 175w kullanıyordur belki deRX 6700 10 GB xfx model ile kullandığım 2060 süper ikisi de 175W kullanıyor. Ancak 2060 süper tık bile demiyordu. Bu kart ise insanı çileden çıkarıyordu.
@alp15eren, @3035 Bu arada gerçekten de tam olarak aynı değil. 6700, 300W civarına kadar spike atabilirken 2060S 195W bandına kadar spike atıyor. Tabii sorun bundandır diye bir iddiam yok ekstra bilgi geçtim.
DarthVader1
Üstün
- Makaleler
- 1
@alp15eren, @3035 bu arada gerçekten de tam olarak aynı değil. 6700, 300W civarına kadar spike atabilirken 2060S 195W bandına kadar spike atıyor. Tabii sorun bundandır diye bir iddiam yok ekstra bilgi geçtim.
Nasıl adamlarla uğraşıyoruz gör işte
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hocam biliyorum da dalgasına geçtim öyle. PSU kaynaklı olması da bir ihtimal tabii ki de.@alp15eren, @3035 Bu arada gerçekten de tam olarak aynı değil. 6700, 300W civarına kadar spike atabilirken 2060S 195W bandına kadar spike atıyor. Tabii sorun bundandır diye bir iddiam yok ekstra bilgi geçtim.
@5008 Bu AMD kartlar hakkında birisi keşke detaylı bir video çekse. Forumlardan falan sadece AMD kart'ta problem yaşadığını söyleyen kişiler kartı gönderecek işte hem orta hem de üst seviye bir sistem de test edilecek. Yorumunu alıntıladığım arkadaşın sorunu PSU kaynaklı olma ihtimali var ama global'de rahatlıkla besleyecek psu'lar da bile aynı sorunu yaşayan insanlar görüyorum. Çok karışık bir durum.
Son düzenleme:
Silikon ve metal yığınları üzerinden ayrışıp birbirinize hakaret etmenin bir anlamı yok. Ben şahsen çıkarıma bakarım, memnunsam kullanmaya veya aynı markadan alışveriş yapmaya devam ederim. Ancak malımı savunma gereği görmem. Beğenirsem başkasına da öneririm beğenmezsem önermem, benim için konu kapanır. Şu anki sistemimi dağıtıp laptop almaya karar verirsem Nvidia ekran kartlı bir model alacağım, masaüstünden devam edersem yine AMD ekran kartı alacağım.
Hocam biliyorum da dalgasına geçtim öyle. PSU kaynaklı olması da bir ihtimal tabii ki de.
@5008 Bu AMD kartlar hakkında birisi keşke detaylı bir video çekse. Forumlardan falan sadece AMD kart'ta problem yaşadığını söyleyen kişiler kartı gönderecek işte hem orta hem de üst seviye bir sistem de test edilecek. Yorumunu alıntıladığım arkadaşın sorunu PSU kaynaklı olma ihtimali var ama global'de rahatlıkla besleyecek psu'lar da bile aynı sorunu yaşayan insanlar görüyorum. Çok karışık bir durum.
Mühendislik bilgisi olan bir babayiğit çıkıp kartları hem test etse hem de donanımsal olarak kontrol etse güzel olur.
PSU konusunda maalesef hazır sistem belası çıkarttı bunları başımıza. Genel olarak anakart ve PSU kalitesi çok düşük hazır sistemlerin. Bu kadar fazla sorun çıkmasının sebeplerinden biri de bu bence. Benim sistemim de hazır sistem aslında ancak çoğu parçayı bazen keyfi bazen zorunlu olarak değiştirdim. Özellikle CV550'den HX750'ye geçince çağ atladım diyebilirim. Bir daha asla hazır sistem almayı düşünmüyorum. Sistem toplayacak olursam kesinlikle maliyeti ikinci plana atıp keyfim hangi parçayı isterse onu alacağım.
alp15eren
Yetkin
- Makaleler
- 1
@5008 Hazır sistem konusuna kesinlikle katılıyorum. Ucuz gözüküyor diye o kadar saçma sistemler satılıyor ki. Bir arkadaşım bayağı yıllar önce zamanında bir tane yayıncının ismini vermeyeceğim dava etmesin (Bundan edemez de kim olduğu belli olsun) RTX 2060 R5 2600 ya da 1600 lü bir sistem almış. SSD'si Adata SU630 Psu aşırı dandik bir şey. Çocuk Valorant'a bir giriyor 144fps altına düşüyor. Sen hangi akıla 2060'a o işlemciyi takıyorsun ki darboğazsız oynadığı oyun yoktu. Sonradan PC'yi sattırdım sıfır-ikinci el karışık muazzam ötesi bir sistem dizdik. Bu PC'ye verdiği parayla o zaman da yine daha iyi bir sistem alabilirdik.
AMD konusuna gelecek olursak aslında kartın o kadar Watt patlaması yaşatması yine AMD'nin problemi. Kendim RX6700 kullanmadım ama bir kart 175w'tan 300w kadar bir tdp artışı yaşıyorsa sorun yine AMD'dir. Ben 650W psu'da Vega7,RX580,RX6600 kullandım. TDP değerleri dediğiniz gibi artmamıştı. Belki yenilerinde oluyordur bilemem.
@5008 ben AMD kart alır mıyım konusuna gelecek olursak biraz kararsızım. Kendim çok uzun yıllar atı-AMD kart kullandım. Açıkçası tek bir kartta problem yaşadım o da bozuktu o da lanetli kart RX590'dı. Ama servis değişim yapmıştı. Yeni gönderdikleri RX590'ı ise kullanmadan ikinci el'de satmıştım.
Kendim sorun yaşamasam da çevremden ve Türkiye'ya da Global'de bu kadar problem yaşayan insanlar gördükçe yine kafamı ciddi bir şekilde karıştırdı. RX580 kullandığım zamanlar da insanlar yine aynı sorunlardan şikayet ediyordu işte RX500 serisi bu sorunları yaşatıyor işte RX6000 ile düzeldi bu sorunlar, daha sonra RX7000 çıktı işte o sorunlar RX6000 serisinde de vardı diye, şimdi RX 9000 serisi var yine az kişi olsa da suçu eski kartlara atanlar var.
AMD konusuna gelecek olursak aslında kartın o kadar Watt patlaması yaşatması yine AMD'nin problemi. Kendim RX6700 kullanmadım ama bir kart 175w'tan 300w kadar bir tdp artışı yaşıyorsa sorun yine AMD'dir. Ben 650W psu'da Vega7,RX580,RX6600 kullandım. TDP değerleri dediğiniz gibi artmamıştı. Belki yenilerinde oluyordur bilemem.
@5008 ben AMD kart alır mıyım konusuna gelecek olursak biraz kararsızım. Kendim çok uzun yıllar atı-AMD kart kullandım. Açıkçası tek bir kartta problem yaşadım o da bozuktu o da lanetli kart RX590'dı. Ama servis değişim yapmıştı. Yeni gönderdikleri RX590'ı ise kullanmadan ikinci el'de satmıştım.
Kendim sorun yaşamasam da çevremden ve Türkiye'ya da Global'de bu kadar problem yaşayan insanlar gördükçe yine kafamı ciddi bir şekilde karıştırdı. RX580 kullandığım zamanlar da insanlar yine aynı sorunlardan şikayet ediyordu işte RX500 serisi bu sorunları yaşatıyor işte RX6000 ile düzeldi bu sorunlar, daha sonra RX7000 çıktı işte o sorunlar RX6000 serisinde de vardı diye, şimdi RX 9000 serisi var yine az kişi olsa da suçu eski kartlara atanlar var.
Son düzenleme:
Kısmen AMD'nin sorunu. Nvidia, AMD, Intel fark etmeksizin her kart spike atar bu doğal ancak AMD'dekiler en kontrolsüzleri. En beteri de 6900 XT'de, kart 620W spike atabiliyor. Toplam güç PSU'nun OPP'sini aşarsa PSU'nun güç vermeyi kesmesine sebep olur mesela.
Emin ol senin kartlarında da oluyordu ama senin fark etmen mümkün değil. Milisaniyelik olay çünkü. Ama PSU'yu yıpratma potansiyeline sahip.
@Prodigy ben AMD kart alır mıyım konusuna gelecek olursak biraz kararsızım. Kendim çok uzun yıllar atı-AMD kart kullandım. Açıkçası tek bir kartta problem yaşadım o da bozuktu o da lanetli kart RX590'dı. Ama servis değişim yapmıştı. Yeni gönderdikleri RX590'ı ise kullanmadan ikinci el'de satmıştım.
Ben böyle seçimlerde kendi deneyimimi baz alırım. Sonuçta her türlü donanımda sorun yaşayanı görmek mümkün. Deneyimim yoksa risk de alırım. RX 6600 almadan önce kullandığım tek ekran kartı GT840M'ydi ve gerçekten bilgisayarlar hakkında hiçbir şey bilmiyordum. 2060 ve 6600 arasında kalmıştım fiyatları da aynıydı. Daha yeni ve daha güçlü diye 6600'ü almıştım. Şimdi bakınca gayet memnunum ve yine AMD alabilirim. 9070 XT'yi de gözüme kestirdim açıkçası. Gerekli bütçeyi oluşturabilirsem 9070 XT + X670 + HX750 yapıp her parçayı en üst segmentten almayı düşünüyorum. Tabii o zamana kim öle kim kala.
Teknoloji şans işi. Kimine ekran kartı çıkar kimine salatalık... Sadece AMD tarafında salatalık çıkma oranı biraz daha fazla o kadar.
Buradaki temel sorun bazı kişilerin AMD'yi babasının malı gibi savunup hiçbir şekilde laf söyletmemesi. Yahu ben yaşadığım sorunu paylaştım diye şerefime namusuma küfür yedim buradaki bir toksik kullanıcıdan. Yaşına veriyorum onu da, muhtemelen ergenliğe yeni girdi.
NVIDIA ile sorun yaşayan kullanıcılar sorununu paylaşıyor, insan gibi çözüm yolları sunmaya çalışıyor kullanıcılar. Aksine AMD ile sorun yaşayan olunca AMD sorunsuz, kullanıcı hatalı oluyor. Yani şu forumda 1 tane bile çözümü olmayan kullanıcının teki gelip ''sen kullanmayı bilmiyorsun'' diyor. İşte temel sorun bu, insanlar AMD ile sorun yaşayan insanlara toksiklik yapıyor.
Hayatımda bir kere NVIDIA kullanmadım, geldiler AMD ile sorun yaşadığım için NVIDIA fanboyu ilan ettiler. Kendileri AMD'ye tapıyor ama farkında değiller.
Daha dün AMD ile sorun yaşayan kullanıcıya çözüm yolu gösterdim, bazı toksik kullanıcılar mesaja olumsuz ifade basıp kaçtılar. Kendileri ne önermiş diye bakıyorum, Vahdettin gibi kaçıp gitmişler. Konuya tek cümle yazmamışlar. Çünkü bir gram bilgileri yok, tek bildikleri şey körü körüne AMD savunup sorun yaşayanlara hakaretler savurmak.
Ne AMD mükemmel ne de NVIDIA mükemmel. NVIDIA evet çok daha stabil belki ama 5000 serisinde fiyasko yaşandı, 3000 serisinde güç tüketim değerleri çok yüksek. Biz eksileri söylüyoruz, AMD'ye gelince ''AMD bütün sorunları çözdü kardeşim'' diye ardından uydurdukları bilgiyle kullanıcıya ürünü yağlıyorlar.
NVIDIA ile sorun yaşayan kullanıcılar sorununu paylaşıyor, insan gibi çözüm yolları sunmaya çalışıyor kullanıcılar. Aksine AMD ile sorun yaşayan olunca AMD sorunsuz, kullanıcı hatalı oluyor. Yani şu forumda 1 tane bile çözümü olmayan kullanıcının teki gelip ''sen kullanmayı bilmiyorsun'' diyor. İşte temel sorun bu, insanlar AMD ile sorun yaşayan insanlara toksiklik yapıyor.
Hayatımda bir kere NVIDIA kullanmadım, geldiler AMD ile sorun yaşadığım için NVIDIA fanboyu ilan ettiler. Kendileri AMD'ye tapıyor ama farkında değiller.
Daha dün AMD ile sorun yaşayan kullanıcıya çözüm yolu gösterdim, bazı toksik kullanıcılar mesaja olumsuz ifade basıp kaçtılar. Kendileri ne önermiş diye bakıyorum, Vahdettin gibi kaçıp gitmişler. Konuya tek cümle yazmamışlar. Çünkü bir gram bilgileri yok, tek bildikleri şey körü körüne AMD savunup sorun yaşayanlara hakaretler savurmak.
Ne AMD mükemmel ne de NVIDIA mükemmel. NVIDIA evet çok daha stabil belki ama 5000 serisinde fiyasko yaşandı, 3000 serisinde güç tüketim değerleri çok yüksek. Biz eksileri söylüyoruz, AMD'ye gelince ''AMD bütün sorunları çözdü kardeşim'' diye ardından uydurdukları bilgiyle kullanıcıya ürünü yağlıyorlar.