Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Eğer bunu AMD Radeon uygulamasındaki 'Ekran' kısmında görüyorsan sorun yok. Bende de öyle yazıyordu ama hem monitörden hem de Amd Radeon'dan freesync açıp kullanabiliyordum. Peki sizde durum ne, öyle göründüğü halde kullanabiliyor musunuz?

Asus TUF Gaming vg24vq.
Ayrıca önceden driverda "amd freesync" yazan yerde "amd freesync premium" vardı ve etkinleştirilmiş gözüküyordu.
Şimdiyse monitörü bağladığım anda "freesync premium monitöre bağlandınız. Sizin için otomatik olarak etkinleştirildi" diyor fakat yazılım üzerinde aktifleştirilmedi gözüküyor.
Amd sürücüsünü kaldırıp ardından tekrar yüklerken "minimal sürümü yükle" seçeneğini seçmiştim.
Sadece görsel olarak mı böyle gözüküyordur yoksa sahiden de fark eder mi?
1755083096694.webp

Eğer bunu AMD Radeon uygulamasındaki 'Ekran' kısmında görüyorsan sorun yok. Bende de öyle yazıyordu ama hem monitörden hem de Amd Radeon'dan freesync açıp kullanabiliyordum. Peki sizde durum ne, öyle göründüğü halde kullanabiliyor musunuz?
Evet hocam monitör ayarlarından aktifleştirebiliyorum ayarı.

Çözüm
Asus TUF Gaming vg24vq.
Ayrıca önceden driverda "amd freesync" yazan yerde "amd freesync premium" vardı ve etkinleştirilmiş gözüküyordu.
Şimdiyse monitörü bağladığım anda "freesync premium monitöre bağlandınız. Sizin için otomatik olarak etkinleştirildi" diyor fakat yazılım üzerinde aktifleştirilmedi gözüküyor.
Amd sürücüsünü kaldırıp ardından tekrar yüklerken "minimal sürümü yükle" seçeneğini seçmiştim.
Sadece görsel olarak mı böyle gözüküyordur yoksa sahiden de fark eder mi?Eki Görüntüle 173158

Evet hocam monitör ayarlarından aktifleştirebiliyorum ayarı.
Ben bir sorun görmüyorum burada. Bende de aynı şekilde yazıyordu ancak hem Amd radeon global ayarlardan hem de monitörden freesync açıp kullanabiliyordum.

@Ankarali, görsel olarak öyle gözüküyor olabilir. Monitörün sürücüleri kurulu mu? 2019'dan kalma bir sürücüsü var. Onu kurup deneyin. Bir de ilk mesajımda da yazmıştım. Monitör panelindeki FreeSync ayarı açık mı?

Monitör panelindeki Freesync açık ve monitörü ilk bağladığımda da bildirim geldi Amd Freesync Premium etkinleştirildi diye.
1755083548942.webp