Çözüldü AMD, Intel Arc için RE-Bar açabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Cintra
R5 5500 almayı planlıyorum ancak hangi anakart modelleri Re-Bar destekliyor bilmiyorum. Bu sebeple soruyorum.

5500 yerine 5600 alabilecek bir durumunuz var mı? İkinci el mi alacaksınız yoksa?
Sıfır alacağım efendim. 5600 bence çok pahalı.

Link:

AMD RYZEN 5 5500 4.2GHZ 6 ÇEKİRDEK AM4 TRAY FA - PttAVM.com - 2024 2.6k

https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.30.2 3.5k

Oyunlarda bulunan farkları 7-9 fps arası.

R5 5500 çalıştıracak bütün anakartların ResizeBAR desteklemesi lazım.
Efendim, peki B450 serisi anakartlar R5 5500 ile çalışabilir mi? Çok ucuz olmalarından ötürü soruyorum.

Uçurum fazlaymış bu sefer, normalde daha az bir fark oluyordu. Sadece pcıe4.0 gibi özellikler olmayacak, 5500 ve 5600 hakkında oyun dışında pek bir araştırmam olmadı mimarı özellikleri konusunda daha çok bilgi sahibi olan biri çok daha iyi yorum yapabilir. Fakat siz zaten pahalı demişsiniz o yüzden gerek yok, stabil bir oc denersiniz en kötü.

Efendim, B450 5. nesil AMD işlemcileri ile uyumlu mu? Eğer uyumluysa Re-Bar açabilirmiyim?

Efendim, B450 5. nesil AMD işlemcileri ile uyumlu mu? Eğer uyumluysa Re-Bar açabilirmiyim?
Evet, uyumlu. Ayrıca çoğu B450 anakartta Resizable BAR özelliği mevcut. Hatta benim MSI B450 Tomahawk MAX anakartımda bile Resizable BAR desteği mevcut son BIOS güncellemeleri ile:

Bu arada resmi destek listelerinde hep Ryzen 5000 serisi işlemciler listelense de Reddit'te birçok kişi Ryzen 3000 serisi işlemci ve 400 serisi anakart ile Resizable BAR desteğini kullanabiliyorlar. Yani aslında Ryzen 3000 serisi de destekleniyor. Siz zaten 5000 serisi işlemci kullanacağınız için sorun olmaz, kullanabilirsiniz.

Peki, önerebileceğiniz bir anakart var mı?
Bunun için yeni bir konu açmanızı öneririm bütçeniz ile birlikte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…