Geraltın kılıcı
Üstün
R5 5500 almayı planlıyorum ancak hangi anakart modelleri Re-Bar destekliyor bilmiyorum. Bu sebeple soruyorum.
5500 yerine 5600 alabilecek bir durumunuz var mı? İkinci el mi alacaksınız yoksa?R5 5500 almayı planlıyorum ancak hangi anakart modelleri Re-Bar destekliyor bilmiyorum. Bu sebeple soruyorum.
Sıfır alacağım efendim. 5600 bence çok pahalı.5500 yerine 5600 alabilecek bir durumunuz var mı? İkinci el mi alacaksınız yoksa?
Efendim, peki B450 serisi anakartlar R5 5500 ile çalışabilir mi? Çok ucuz olmalarından ötürü soruyorum.R5 5500 çalıştıracak bütün anakartların ResizeBAR desteklemesi lazım.
Uçurum fazlaymış bu sefer, normalde daha az bir fark oluyordu. Sadece pcıe4.0 gibi özellikler olmayacak, 5500 ve 5600 hakkında oyun dışında pek bir araştırmam olmadı mimarı özellikleri konusunda daha çok bilgi sahibi olan biri çok daha iyi yorum yapabilir. Fakat siz zaten pahalı demişsiniz o yüzden gerek yok, stabil bir oc denersiniz en kötü.0 hocam bu arada 5600 pahalı.
Link:
AMD RYZEN 5 5500 4.2GHZ 6 ÇEKİRDEK AM4 TRAY FA - PttAVM.com - 2024 2.6k
https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.30.2 3.5k
Oyunlarda bulunan farkları 7-9 fps arası.
Efendim, B450 5. nesil AMD işlemcileri ile uyumlu mu? Eğer uyumluysa Re-Bar açabilirmiyim?Uçurum fazlaymış bu sefer, normalde daha az bir fark oluyordu. Sadece pcıe4.0 gibi özellikler olmayacak, 5500 ve 5600 hakkında oyun dışında pek bir araştırmam olmadı mimarı özellikleri konusunda daha çok bilgi sahibi olan biri çok daha iyi yorum yapabilir. Fakat siz zaten pahalı demişsiniz o yüzden gerek yok, stabil bir oc denersiniz en kötü.
Evet hocam guncellemeler ile sonradan eklendi bu ozellik. Kullanabilirsiniz kisaca.Efendim, B450 5. nesil AMD işlemcileri ile uyumlu mu? Eğer uyumluysa Re-Bar açabilirmiyim?
Peki, önerebileceğiniz bir anakart var mı?Evet hocam guncellemeler ile sonradan eklendi bu ozellik. Kullanabilirsiniz kisaca.
Evet, uyumlu. Ayrıca çoğu B450 anakartta Resizable BAR özelliği mevcut. Hatta benim MSI B450 Tomahawk MAX anakartımda bile Resizable BAR desteği mevcut son BIOS güncellemeleri ile:Efendim, B450 5. nesil AMD işlemcileri ile uyumlu mu? Eğer uyumluysa Re-Bar açabilirmiyim?
Bunun için yeni bir konu açmanızı öneririm bütçeniz ile birlikte.