AMD işlemci alınır mı?

Fanların fullenmesi işlemciyle değil anakartın default profiliyle alakalı. Fanlara manuel ayar yapmazsan her anakart otomatik profil belirler hem en ufak işlemde fanlar son hız çalışır hem de çok gürültülü olur.

oğlana 245kf & 5070 topladım pek memnun, hem okuduğu bölüm için gerekli olan yapay zeka hem görece sorunsuz oyun deneyimi , herkes bilgisayarın ıcığını cıcığını bilip sistemi ayakta tutabilmek için bios larla voltajlarla uğraşıp prof olmak zorunda değil, mahalle baskısını boşverin içinizden ne geliyorsa onu yapın , Iintelse intel Amd ise Amd , Intel 16. nesil & 6070 ti ye kadar bu şekilde devam , bu da bizim yolumuz olacak.

İki işlemci içinde ince ayar zorunlu değildir zaten tak çalıştır ürünler bunlar. Hobi olarak yapanlar var RAM timing, işlemciye UV ve OC vs. herkes yapmak zorunda değil.

Bak şimdi senin yaşadığın sorun yüzünden bende daraldım.
Olmasın işte böyle şeyler kardeşim.
Belkide küçücük bir şey ama artık her kullandığında aklına bu sorunlar geliyor neden oldu diye.

Teşekkür ederim ama sadece sıvı soğutma fanı bu şekilde oluyor. Default profilden çıkıp kendim yaptığımda da işlemci 70-80 derecede kalıyor oyunlarda.

Kendi yaptığım profilde bu şekilde uygun diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi bu şekilde de biraz yüksek ısılarda kalıyor ve bu bir sorun değil kesinlikle biliyorum.

Ama bazı konularda görüyorum.
RAM ile uğraşmak istemiyorsan ve sadece EXPO açıp kullanacaksan işlemciyi X3dli seçmen lazım diyorlar.

X3D olmayan bir işlemci alsan bile manuel ayar yapmak zorunda değilsin. Yine EXPO açıp geçebilirsin uğraşmak istemiyorsan. Bunu demelerinin sebebi zorunlu olması değil X3D işlemcilerde önbellek yüksek olduğu için RAM'e ihtiyaç daha az oluyor ve manuel timing girsende getirisi devasa olmuyor. X3D olmayan işlemcilerde manuel ayar yaptığında RAM'den gelecek FPS'yi kazanmış olursun yapmazsanda sorun olmaz sistem gayet normal çalışır. Arada yüzde 40-50 gibi büyük farklar olmuyor yani ince uğraşsanda maksimum getirdiği FPS değeri yüzde 10-20

Bende aynı dertten muzdarip biriyim.
Ayar yapmaya üşendim ve slient modda kullanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…