Bende uzun yıllardır Intel ve NVIDIA ile devam ettim. AMD R9 9950X3D çıktığında direkt olarak AMD'ye geçtim. FX8350 işlemcisinden beridir hiç AMD kullanmamıştım. Intel kullandığım zaman boyunca 0 sorun ve donma (14xxx nesile kadar) takılma hissi gibi şeyler yaşamadım.
Lakin AMD tarafında bunları zaman zaman nadiren yaşıyorum. Sadece EXPO açık hiçbir ayar yapmıyorum. Oyuna bile girerken fanlar %100'e çıkıyor bunun nedeni işlemci bir anda pick atıyor biliyorum ama bende 14900k vardı ve böyle bir durum yoktu.
Bunları ben şahsen sevmiyorum. Sorun mu bunlar tabii ki değil. Kişisel sorunlar tamamen.
Bir de AMD tarafında bilgisayar açılırken veya oyun oynarken eğer sisteme bir şey oluyorsa (donma, restart vb) bu sürekli döngüye giriyor ve BIOS Q-code 9C, 22, 24, 4b, 4C gibi hataları alıyorum bunu çözemiyorum. Çözme şeklim bazen USB bağlantılarını tamamen sökmek, bazen sürekli restart tuşuna basarak açılmasını beklemek gibi.
AMD veya Intel kesinlikle alınır diyemem, sadece şahsi olarak yaşadıklarımı kısaca söylemek istedim.