199

Bilgin
Makaleler
10
2025 Şubat ayında Intel işlemcili toplama bilgisayarımı sattım. Sonrasında AMD işlemcili oyun laptopu aldım. Forumlarda falan Intel öneren az diye AMD aldım ama almaz olaydım.

Aldığım günden beri yazılım sorunları var. Bilgisayar en az 3 dakikada açılıyor. Intel kullandığım zamanlar bunların hiçbiri yoktu. Öyle üst düzey bir işlemci de değildi. 10100F eski işlemcim.

Neye dayanarak AMD öneriyorsunuz anlayamıyorum. Hadi tamam anakartları falan uzun ömürlü diyorsunuz anlıyorum. Ama o işlemcinin tam performansını alamadıktan sonra ne yapayım anakartı işlemciyi. Düzgün işlemci alayım sürekli anakart değiştirmeye razıyım.

Özet olarak AMD pişmanlıktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
2025 Şubat ayında Intel işlemcili toplama bilgisayarımı sattım. Sonrasında AMD işlemcili oyun laptopu aldım. Forumlarda falan Intel öneren az diye AMD aldım ama almaz olaydım.

Aldığım günden beri yazılım sorunları var. Bilgisayar en az 3 dakikada açılıyor. Intel kullandığım zamanlar bunların hiçbiri yoktu. Öyle üst düzey bir işlemci de değildi. 10100F eski işlemcim.

Neye dayanarak AMD öneriyorsunuz anlayamıyorum. Hadi tamam anakartları falan uzun ömürlü diyorsunuz anlıyorum. Ama o işlemcinin tam performansını alamadıktan sonra ne yapayım anakartı işlemciyi. Düzgün işlemci alayım sürekli anakart değiştirmeye razıyım.

Özet olarak AMD pişmanlıktır.
Ben de iGPU sorunları yaşadım laptopta. Hangi marka cihaz?

HP Victus 15. hall sensörü mü sıkıntılı acaba diye kontrol ettirdim onda da bir şey yok. Sıkıntı işlemci ve ekran kartında.

İlginç. Büyük ihtimalle Ryzen 7 veya 5 var cihazda yazılım vs. sorun yapmaması gerekirdi. Ben de Ryzen 9 9955HX'te sorun yaşamıştım. Sorun iGPU kapamak olmuştu. Adrenalin uygulamasını da işlemcinin çıkış yaptığı tarihe geri alarak (Cihaz Kasım'da alındı ama uygulamayı Mayıs guncellemesi yapmıştım.) sorunlarımdan kurtulmuştum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sıfır. Hepsiburada'dan aldım geçen yılın şubat ayında.

Eski mimari işlemci ile kötü seri laptop alıp boot süresini sadece işlemci markasına mal etmek de güzel işmiş.

Çevremde de AMD işlemcili laptop kullanan bayağı var. HP olsun Lenovo olsun ASUS olsun kullanan var. Hepsi aldığından pişman. Hadi tamam benim işlemcim eski mimari diyek ki zaten öyle 5.nesil ile aynı. Geçenlerde arkadaşım laptop aldı Ryzen 9. Onunki de sıkıntılı.

Direkt masaüstü CPU'nun verdiği performansı laptoptan beklemek de öyle.

Dikkat ettiysem yukarıdaki mesajımda yazılım sıkıntılarından bahsettim.