Herkese merhabalar. Burada bilgi edinmek için konu açtım ve açıkçası merakımı cezbetti. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
AMD işlemciler, daha düşük güç tüketimine rağmen Intel işlemcilere göre neden daha çok ısınıyor? Bunun nedeni nanometre farkı mı? AMD işlemciler 4 nm biliyorsunuz. Mesela 88 W tüketen bir AMD işlemci ile 200 W tüketen bir Intel işlemci aynı sıcaklıkları görüyor. Bu neden böyle?
Başka bir foruma da yazmışsınız. Oraya cevap verdim burayada vereyim.
AMD daha çok oyun kısmına odaklıyken Intel genele biraz daha yoğunlaşmış. Dediğiniz sıcaklıklarda oyun oynarken olduğu için bunu kanıtlar nitelikte. Ki şu an AMD'nin son model işlemcisine rakip Intel işlemcisi yok.
Başka bir foruma da yazmışsınız. Oraya cevap verdim burayada vereyim.
AMD daha çok oyun kısmına odaklıyken Intel genele biraz daha yoğunlaşmış. Dediğiniz sıcaklıklarda oyun oynarken olduğu için bunu kanıtlar nitelikte. Ki şu an AMD'nin son model işlemcisine rakip Intel işlemcisi yok.
Herkese merhabalar. Burada bilgi edinmek için konu açtım ve açıkçası merakımı cezbetti. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
AMD işlemciler, daha düşük güç tüketimine rağmen Intel işlemcilere göre neden daha çok ısınıyor? Bunun nedeni nanometre farkı mı? AMD işlemciler 4 nm biliyorsunuz. Mesela 88 W tüketen bir AMD işlemci ile 200 W tüketen bir Intel işlemci aynı sıcaklıkları görüyor. Bu neden böyle?
Valla anlayamadım arkadaşlar, daha önce i7 11700KF kullandım, 130w görüyordu oyunlarda 70 i geçmiyordu 240 mm sıvı soğutma ile, 9600X kullanıyorum şuan, güya ısınma problemi 9000 serisinde çözülmüştü ki ben buna inanmıyorum, 3 fanlı sıvı soğutma kullanıyorum ki her şey gayet sağlıklı kontorl ettim, termal macun bile yeni mx6 kullandım, oyunlarda 9600x 80 lere kadar çıkabiliyor yani çok enteresan bir durum hadi oyunu da geçtim, masaüstünde boşta bazen 75 e çıkıyor bi 45 e iniyor çok garip bu amd işlemciler