AMD işlemcilerin muadili neler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 14330
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 671
  • Etiketler Etiketler
    amd

14330

Uzman
Dostlar iyi geceler hepinize öncelikle. Bu zamana kadar hep AMD işlemci kullandım. İki tane sistemim var birisi DDR4, 5600. Diğeri de DDR5, 7500F. DDR4 sistemi önümüzde satıp onu da DDR5 sistemi yapmak istiyorum ama Intel hakkında en ufak bir fikrim yok. Hangi işlemci hangi işlemciye denk geliyor diye. Şu an DDR4 sistemimde B580 ekran kartı var. Muhtemelen bu karttan da 5070 ve ya 9070'e geçerim ileride, belki de B580'de kalırım. Bilmiyorum. Intel'in soket ve ileri dönüklülüğü çok olmadığından ilgilememiştim. AMD'deki gibi anakartlarda; A serisi OC yapılmıyor, B serisinde yapılıyor gibi püf noktaları var mı? 7500F ve ya X3D işlemcilere denk gelen işlemcileri neler? Sanırım birtek K serisinde OC yapılıyordu sanırım. Bu Core Ultra serileri nasıl? Hem bilgi edinmek, hem sohbet için yazmış bulundum. Teşekkür ederim.

X3D işlemciye denk gelecek dünya üzerinde bir işlemci yok. Tabii sen gidip R7 5700X3D karşısına i9 14900K koyarsan bilemem.

OC veya ileri düzey bir bilgim yok ama işlemcilerde AMD'nin şu an bir rakibi yok usta. İşlemcide adamlar tekel konumundalar.
Intel tarafını bilmediğim için bir şey yorum yapamam ama evet, katılıyorum ben de. AMD; işlemci sektöründe tekelleşmeye başlamış gibi. Belki, yine DDR5 AMD sisteme geçerim belli olmaz. Biraz da bilgilenmek amaçlı yazmıştım. Teşekkürler cevabınız için.

Hocam basit bir örnek vereyim. Intel, daha AM4 soketlerdeki işlemcileriyle AMD'den fark yemeye başladılar. Bu yüzden direkt mimari değiştirip AM5 geçtiler ve i9 12900K piyasaya sürdüler. AMD ise tek yaptığı AM4 olan R7 5800X işlemcinin önbelleklerini arttırıp 3D takısı koyup satmak oldu. Evet belki benchlerde fark yedi, ancak oyunlarda mimari farkına rağmen R7 5800X3D dağıttı i9 12900K'yı.

X3D işlemciye denk gelecek dünya üzerinde bir işlemci yok. Tabii sen gidip R7 5700X3D karşısına i9 14900K koyarsan bilemem.

i9-12900K, 5800X3D'den yer yer daha iyi performans veriyor. Çoğu durumda eşitler ya da 12900K önde.

Son düzenleyen: Moderatör:

Giriş ve fiyat/performans seviyesindeki işlemcilerde nasıl Intel ve AMD tarafı? Bir de neden sürekli soket değiştiriyorlar, AMD gibi tek sokette işlerini çözmüyor bu elemanlar ya? Core Ultra serisiyle sanırım ileri dönüklük olayını gerçekleştirecekler diye duymuştum. Tam emin değilim, yanlış hatırlıyor da olabilirim.

i9-12900K, 5800X3D'den yer yer daha iyi performans veriyor. Çoğu durumda eşitler ya da 12900K önde.

Dediğim gibi, mimari farkı var.

AMD işlemcileri genel olarak daha iyi Intel'lerden. Tabii fiyatı iyidir, tercih edilir mi bilemem. Ben asla etmem, işlemcimi değiştireceğim zaman anakart değiştirmekle uğraşamam.

AMD işlemcileri genel olarak daha iyi Intel'lerden. Tabii fiyatı iyidir, tercih edilir mi bilemem. Ben asla etmem, işlemcimi değiştireceğim zaman anakart değiştirmekle uğraşamam.

Şu an 5600 ile kullandığım B580, darboğaz yapıyor bazı oyunlarda. Yeni bir kart tabi, işlemci seçtiğini de gördüm. Hatta bizzat aynı oyunu gidip DDR5'te 2K'da oynarken daha iyi performans verdiğini de gördüm, deneyip. B580 için önerebileceğin Intel işlemci var mı? Kartı değiştirmezsem, DDR5 sisteme 7800X3D almayı ve ondaki 7500F'i buraya geçirmeyi düşünüyordum. Ne olur ne olmaz bi Intel tarafına da bakınayım dedim.

Hocam bu saatten sonra Intel adam akıllı bir soket çıkarana kadar İntel zaten alınmaz fakat benim gibi elinde 12900K, 13700K gibi işlemciler olanlar için de 5800X3D alarak AM4'e vs. gecmek pek mantıklı olmaz. En az 7800X3D almak gerekir o da fiyat bakımından uçuk. F/P olarak tercih yapılıyorsa 13400F/14400F işlemciler cok iyi fiyatlara alınabilir yoksa fiyat yakın olduğu sürece 7500F/7600 tercih edilmeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…