AMD işlemcilerin muadili neler?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 14330
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 671
  • Etiketler Etiketler
    amd

i5 14400F kullanılabilir. Ancak ben yine de AMD öneriyorum.

Katılıyorum, verdiğim bir örnekti. Yani AMD bunu yapabiliyorsa, Intel de yapabilmeliydi. Yapamadılar. Rekabet her zaman tüketiciye yarar. Ne kadar AMD sevgim ayrı olsa da Intel'i de başarılı görmek isterim.

Rekabet oldukça kaliteli işler çıkıyor zaten. Tekelleştiğinde kötüye gitmeyen firma çok çok azdır belki de. Ekran kartında bile hiç NVIDIA kullanmadım, hep AMD kullandım. İlk kez bir şey değiştireyim dedim; 4060 fiyatına B580 satılıyordu. Ben de B580 alarak yeni piyasaya girdikleri için denemek istedim. Fena kart olduğunu düşünmüyorum yine de. AMD güzel gidiyor bence de, NVIDIA'yı da işlemci işinde görmek isterdim. Çeşitlilik arttıkça son kullanıcı için daha iyi olur.

5700X3D fiyatları birkaç ay önceye kadar 7000 lira civarındaydı. Onu almayı düşündüm ama DDR4'te kalmalı mıyım diyerek satın almadım. Şimdi 5700X3D'ler 10bine satılmaya başladı. Stokları da az sanırım. DDR5'e geçerim herhalde, bu muhtemelen AM5 olur yine ama Intel'i de takip etmeye ve öğrenmeye çalışıyorum.

Eger islemci beslesin diyorsan İntel kanadında en az i5-14600KF/13600KF alınmalı bu saatten sonra. 8K civarındalar.

Mantıklı olanı yapıyorsunuz. Şu an bütçe varsa AM5 geçmek her türlü daha mantıklı. 5600 beslemiyor dediniz. 5700X vs almakta boş yatırım, AM5 geçin.

Son düzenleme:
AMD'nin en buyuk avantaji uzun omurlu soketler ve anakart tarafinda cok yuksek butcelere cikmadan da tatminkar modeller alabiliyor olman bu da soketin avantajlarindan birisi elbette. 7000 serisi ilk ciktiginda alan adam biliyor ki en az 4-5 yil kafasi rahat olacak. B serisi orta halli bir anakartla bile degisim yapmadan X3D islemcileri dahi rahatca kullanabilecek. Yoksa Intel'in su an Ultra islemcileri de iyi sayilir ama Intel esasen masaustunde bu hibrit cekirdek yapisiyla isi bozdu. Masaustunde ne gerek var E-Core yapisina. He Ultra islemcilerde de seviyeyi yukari cikarabilmelerinin nedeni elbette TSMC cipleri. Kendileri isin icinden cikamadi mecbur oraya yoneldiler.

Intel'in laptoplarla anlaşması olmasa hiç şansı kalmazdı. İşlemciye bakıyorsun mesela 10 Core, ooo diyorsun 8 Core ile aynı fiyat. Bir bakıyorsun 6 p-Core 4 e-Core.

Birçok yerde Intel'in yazılım konusunda iyi işler çıkardığını duymuştum. E-Core yapısı ne oluyor hocam tam? Intel'de uzun ömürlü soket yok mu hiç şu anda?

Eger islemci beslesin diyorsan İntel kanadında en az i5-14600KF/13600KF alınmalı bu saatten sonra. 8K civarındalar.

Bakındım şimdi bi fiyatlarına da hocam, DDR5'te önerebileceğiniz başka işlemci var mı? Fiyat/performans odaklı olursa daha iyi olur. AMD tarafında da aynısı olmasa da hangisini denk geliyor gibisinden bahsedersiniz daha kolay anlarım.

Birçok yerde Intel'in yazılım konusunda iyi işler çıkardığını duymuştum. E-Core yapısı ne oluyor hocam tam? Intel'de uzun ömürlü soket yok mu hiç şu anda?

Hocam P-Core performans çekirdekleri olurken, E-Core ise tasarruf çekirdekleri diyebiliriz. Intel'de uzun ömürlü bir soket AM4-AM5 için yok, Ultra Core serisine bakmadım tabii.

Basitinden, i5 14400f ve r5 7600 diyebilirim.

Islemci tarafinda yazilim ekran karti tarafinda oldugu kadar onemli degil aslinda. O kadar buyuk farklar yaratmiyor cunku islemci dogrudan donanim urunu. Mimarin, ciplerin, tasarimin ne kadar iyiyse o kadar iyisin bunu yazilimsal olarak ekran kartinda oldugu gibi kapatamazsin. Tabi ki anlasmali oldugu firmalar oluyor ama atla deva farklar yaratmiyor. Intel gectigimiz yillarda bir noktada cekirdek sayisini artirmak icin E ve P core yapisina gecti yani performans ve verimlilik cekirdekleri ayni yapida bulunuyor. Bu E-core'lar performans olarak cok daha gerideler ama fazla enerji tuketmiyorlar. Bunun da onemi esasen masaustu tarafi icin cok yok orada islemcinin bostaki enerji tuketimi vs. cok onemli degil. Birde bazi yuksek performans isteyen oyunlar ve programlarda bu E-core'lar kafa karisikligi yaratabiliyor sistemde. Su an bu sorun hala var mi bilmiyorum. Ancak laptop tarafi icin oldukca ise yarar bir teknoloji.

Hocam p-Core performans çekirdekleri olurken, e-Core ise tasarruf çekirdekleri diyebiliriz. Intel'de uzun ömürlü bir soket AM4-AM5 için yok, Ultra Core serisine bakmadım tabii.

Sağ olun hocam cevaplarınız için, teşekkürler. Intel'den yeni bir atılım gelmedikçe geçmek mantıksız o zaman. Anakartlarındaki h serisi AMD tarafındaki a serisi gibi mi mesela? X serisi eşittir Z serisi mi veya? B serisi hangi anakartlara denk geliyor Intel'de hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…