Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhaba. Dün bilgisayarımı kurcalamışlar. İşlemciyi sökmek isterken fanla beraber ellerine almışlar ve bütün pinleri yamultmuşlar.

Pinleri 3 saat uğraştım ve düzelttim fakat bir tane pin aşırı derecede sallandığı için kopmuş.

Pini nasıl tamir edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrardan herkese merhaba, iğne ucunu iyice zımparalayıp tel kıvamına getirdim ve yuvada eksik kalan kısma oturttum temassızlık yapmaması için iğnede küçük bir pay bıraktım.

IMG_20240924_171659.webp

İğne ucunu yerleştirdikten sonra işlemcimi taktım lehim tabancam yanımda olmadığı için lehim kullanamadım.

IMG_20240924_171455.webp

Ve bilgisayarımdan görüntü almayı başardım:

IMG_20240924_172300.webp

Hepimize teşekkür ederim umarım başkalarınada yardımım dokunmuştur.

Şimdi fark ettim çoğunuzun sorularını es geçmişim hakkınızı helal edin🫡
Merhaba. dün bilgisayarımı kurcalamışlar .işlemciyi sökmek isterken fanla beraber ellerine almışlar ve bütün pinleri yamultmuşlar.

Pinleri 3 saat uğraştım ve düzelttim fakat bir tane pin aşırı derecede sallandığı için kopmuş.

Pini nasıl tamir edebilirim?
Tamir edemezsin. Bir bardak soğuk su içebilirsin.

Not: 1 pini de kopmuş, kopuk pinli bir işlemci çalışmaz. Çalışsa da çalışmasa da olur dersiniz.

Artı -4 Eksi
Yanlış bilgi veriyorsun. İşlemci PIN'i tamir ettirenler var.

Yanlış bilgi mi veriyorum? Konuda pinler tamir olur mu? Yazıyor yoksa onarılır mı yazıyor? Yanlış bilgilendirme demeden önce okuduğunuzu anlayın bence.

Direkt soğuk su iç demek nedir? Elinde imkan yoktur zannedersem gibi bir şey desen tamam.

Attığın örnek konu ile bu bir mi? Bu konuda bir tane pin kopmuş diyor, burada tüm pinler yamulmuş ama konu sahibi hepsini yapmayı başarmış o da nasıl yaptığında bağlı, fotoğraf atmadan anlayamayız. Bir tane de pin kopmuş, yamulan pinleri düzeltince hasarsız düzgün çalışacağını mı sanıyorsunuz? O kopan pinin işlemcinin önemli bir işlevi olup, olmadığını bile bilmiyorsunuz.

Yanlış bilgi mi veriyorum? Konuda pinler tamir olur mu? Yazıyor yoksa onarılır mı yazıyor? Yanlış bilgilendirme demeden önce okuduğunuzu anlayın bence.

Attığın örnek konu ile bu bir mi? Bu konuda bir tane pin kopmuş diyor, burada tüm pinler yamulmuş ama konu sahibi hepsini yapmayı başarmış oda nasıl yaptığında bağlı, fotoğraf atmadan anlayamayız. Bir tanede pin kopmuş, yamulan pinleri düzeltince hasarsız düzgün çalışacağını mı sanıyorsunuz? O kopan pinin işlemcinin önemli bir işlevi olup, olmadığını bile bilmiyorsunuz.

O pinler altın bakır değil yamulsa bile kolay kolay kırılmaz. Ayrıca pinin boyutunda iğne ile halledebilir. Yamulanı düzeltme konusunda da dediğim gibi pinler altın olduğundan üstünde kesik olmaz sanırım gene de kontrol etmede fayda var.