Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhaba. Dün bilgisayarımı kurcalamışlar. İşlemciyi sökmek isterken fanla beraber ellerine almışlar ve bütün pinleri yamultmuşlar.

Pinleri 3 saat uğraştım ve düzelttim fakat bir tane pin aşırı derecede sallandığı için kopmuş.

Pini nasıl tamir edebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrardan herkese merhaba, iğne ucunu iyice zımparalayıp tel kıvamına getirdim ve yuvada eksik kalan kısma oturttum temassızlık yapmaması için iğnede küçük bir pay bıraktım.

IMG_20240924_171659.webp

İğne ucunu yerleştirdikten sonra işlemcimi taktım lehim tabancam yanımda olmadığı için lehim kullanamadım.

IMG_20240924_171455.webp

Ve bilgisayarımdan görüntü almayı başardım:

IMG_20240924_172300.webp

Hepimize teşekkür ederim umarım başkalarınada yardımım dokunmuştur.

Şimdi fark ettim çoğunuzun sorularını es geçmişim hakkınızı helal edin🫡
Aslında şanslısın köşede olduğu için pinin yeri belli, iğne işlemine diyeceğim fazla pay bırakırsan keserken soğutucuda basacak zarar verebilir. İğnenin sivri tarafınıda kesin.

Tamamdır hocam peki kestiğim iğneyi direk olarak kopan yuvaya mı yerleştirmeliyim yoksa lehim mi yapmalıyım lehim tabancam yanımda yok maalesef.

Bu yapılamayacak bir sorun değil fakat herkes yapmıyor, yaptiracaksanizda kime yaptırdığınız dikkat edin yanlış bir şey olmasın.

Hocam kimseye güvenmiyorum. Bir kere öyle bir durum olmuştu işlemci kayboldu deyip elimize Athlon X2 vermişlerdi. Kendim yapsam daha iyi, hiç değilse bozsam da ben bozmuş olurum.

Tamir edemezsin. Bir bardak soğuk su içebilirsin.

Not: 1 pini de kopmuş, kopuk pinli bir işlemci çalışmaz. Çalışsa da çalışmasa da olur dersiniz.
Kopan pinin görevinde göre çalışır veya çalışmaz. Mesela benim eski işlemcimde RAM pini kopmuş. Tek RAM ile çalıştırdım.

Merhaba. Dün bilgisayarımı kurcalamışlar. İşlemciyi sökmek isterken fanla beraber ellerine almışlar ve bütün pinleri yamultmuşlar.

Pinleri 3 saat uğraştım ve düzelttim fakat bir tane pin aşırı derecede sallandığı için kopmuş.

PIN'i nasıl tamir edebilirim?

Takıp görüntü alabiliyor musun? Eğer alabiliyorsan test et. Sorun yoksa hiç lehimlemene bile gerek kalmaz kullanırsın.

PIN'i nasıl tamir edebilirim?

Düzenleme: Fotoğraf var mış zaten. İşlemcinin modeli nedir?

Tekrardan herkese merhaba, iğne ucunu iyice zımparalayıp tel kıvamına getirdim ve yuvada eksik kalan kısma oturttum temassızlık yapmaması için iğnede küçük bir pay bıraktım.

IMG_20240924_171659.webp

İğne ucunu yerleştirdikten sonra işlemcimi taktım lehim tabancam yanımda olmadığı için lehim kullanamadım.

IMG_20240924_171455.webp

Ve bilgisayarımdan görüntü almayı başardım:

IMG_20240924_172300.webp

Hepimize teşekkür ederim umarım başkalarınada yardımım dokunmuştur.

Şimdi fark ettim çoğunuzun sorularını es geçmişim hakkınızı helal edin🫡

Son düzenleme:
Çözüm