Serkan Efe Türkmen

Çalışkan
Hayırlı günler arkadaşlar. Bu aralar sistemim çok eskidiği ve kastığı için sistem toplamaya karar verdim, fakat bir sorum var; AMD ekran kartları hem ucuz hem uzun ömürlü olmasına rağmen neden NVIDIA tercih ediliyor? Bu konu hakkında sizlerin görüşlerini almak istiyorum ve iyiyse neden iyi, kötüyse neden kötü öğrenmek istiyorum iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski driver sorunları yüzünden bir ön yargı var. Onun dışında DLSS RT vs.
Hocam driverların benim için çok sorun çıkaracağını sanmıyorum da, bunun dışında bir sorun yok değil mi? Çünkü bahsettiğiniz konular bir şekilde çözülebilecek şeyler. Örnek olarak, DLSS yerine ondan daha iyi olan FSR teknolojisi var diye biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA marka fiyatını satıyor ve DLSS ayrıca NVIDIA iş için daha iyi bu bir gerçek ama yüksek seviye kartlarındaki mühendislik sıkıntısından yanma sorunları ve son 1-2 yıldır olan bozuk driverlara değinmiyorum.
AMD sadece oyun için ise kesinlikle daha iyi daha stabil onunda kendine has DLSS gibi teknolojisi var düşük ve orta segment kartlarla yarıştığından fiyatı düşük tutuyor. Benim şahsen 4070s olmasaydı elimde kesinlikle 9070XT alacaktım.

Hocam driverların benim için çok sorun çıkaracağını sanmıyorum da, bunun dışında bir sorun yok değil mi? Çünkü bahsettiğiniz konular bir şekilde çözülebilecek şeyler. Örnek olarak, DLSS yerine ondan daha iyi olan FSR teknolojisi var diye biliyorum.
Eski 500 serisiden kalmaydı driver sorunları. Şimdi taş gibi kartları var.

Hayırlı günler arkadaşlar. Bu aralar sistemim çok eskidiği ve kastığı için sistem toplamaya karar verdim, fakat bir sorum var; AMD ekran kartları hem ucuz hem uzun ömürlü olmasına rağmen neden NVIDIA tercih ediliyor? Bu konu hakkında sizlerin görüşlerini almak istiyorum ve iyiyse neden iyi, kötüyse neden kötü öğrenmek istiyorum iyi günler.
Eveet haftalık arınma gecesi sorumuz :D

Bana göre amaç oyunsa AMD, profesyonel olarak kullanılacaksa; Yayın, video, photoshop vb. NVIDIA. Sadece oyun için %30-40 daha fazla para vermek mantıksız geliyor.