AMD neden ekran kartı piyasasında pazar payı kaybediyor?

AMD'nin biraz da bonkörluğu bırakıp kartlara özel yapması lazım bazı şeyleri. Gerçi bu durumda yapacak bir gücü yok ama FSR 4 ile belki bu durum değişir. Hyper-RX ve Anti-lag+ özelliği sadece 7000 serisinde var mesela.

RTX konusunda ise adamlar dediğin gibi çok güzel pazarlama yaptılar ve halen daha bu sürüyor. Her ne kadar RT açmak FPS'yi düşürse ve dezavantajı olsa da kullanıcılar RT'yi sanki bir devrim olmuş gibi yaklaştı birçok kişi. Fanboylar özellikle ağızdan çıkan ilk laf RT falandı sonra işte FG falan geldi vs.

Bu da NVIDIA'nın başarısıdır. Teknolojiyi kendilerine göre güzel yedirdiler.

Bu da NVIDIA'nın başarısıdır. Teknolojiyi kendilerine göre güzel yedirdiler.

DLSS 3'te de benzer bir durum yaptılar aslında. Frame Generation çıkartıp sadece 4000 serisine vererek ve güzel pazarlama yaparak "açıyorsun FPS uçuyor" şekilde havaya sokarak insanları kart aldırdılar güzelce. Üstüne ise gelişmiş RT çekirdekleri tuzu biberi oldu.

Sonra FSR 3 çıktı ve bir nevi yazılım ile de bazı şeylerin olabileceğini kanıtladı ama görüntü konusunda gerideler yapay zeka kullanmadıkları için. Son zamanlarda FSR 3.1 eklenen bazı oyunlar hem görüntü anlamında hem Frame Generation anlamında çok güzel çalışıyor ve bir kere daha yapınca oluyormuş dedirtiyor en azından bana. XeSS mesela o da yapay zeka kullanıyor ama Intel olmayan ekran kartları donanım gücünden yararlanarak çalıştırıyor bunu ve yeri geliyor DLSS'den güzel görüntü veriyor. XeSS + FG açıyorum mesela bazı oyunlarda görüntü kaybı olmadan neredeyse akıcı bir oyun oynayabiliyorum.

Yani burada diyeceğim şey aslında uğraşa NVIDIA eski kartlarında bir şeyler verebilirdi ama işin içine donanım sokarak hem süreci hızlandırdı hem de RTX 4000 serilerini güzelce sattırdı.

NVIDIA bir de boş durmayan ve kartlarına her zaman yenilik ekleyen bir firma. RTX 4000 serisi ile gelişmiş RT çekirdekleri, tensor çekirdekleri, düşük watt değerleri gibi yenilikler ekledi. Bardağın dolu tarafından bakarsak eğer NVIDIA hak ediyor kesinlikle, boş tarafından bakarsak eğer illa farklı dezavantajlar görebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…