- Makaleler
- 7
Çok güzel analiz hocam. AMD RX8000 serisinde yapay zeka tabanlı FSR 4.0 ile kaybettiği pazar payının bir kısmını geri alabilir belki. Çekilme mevzusu pazar payını etkilemiş belli ki. Ben sadece bu yüzden değil pazarlama kısmında da AMD'nin kötü olduğunu düşünüyorum.
Örnek olarak NVIDIA'yı söyleyebilirim. İnsanlar neden oyunlarda Ray Tracing var demiyorda RTX var diyor? Halbuki Ray Tracing adı. NVIDIA öyle bir pazarladı ki bu teknolojiyi sanki sadece NVIDIA kartlara özel bir durum. Pazar payı ellerindeyken hala sağda solda NVIDIA kartların özelliklerini tanıttıklarını görebiliyorum. AMD ile alakalı bir şeyler görmek çok güç.
AMD'nin biraz da bonkörluğu bırakıp kartlara özel yapması lazım bazı şeyleri. Gerçi bu durumda yapacak bir gücü yok ama FSR 4 ile belki bu durum değişir. Hyper-RX ve Anti-lag+ özelliği sadece 7000 serisinde var mesela.
RTX konusunda ise adamlar dediğin gibi çok güzel pazarlama yaptılar ve halen daha bu sürüyor. Her ne kadar RT açmak FPS'yi düşürse ve dezavantajı olsa da kullanıcılar RT'yi sanki bir devrim olmuş gibi yaklaştı birçok kişi. Fanboylar özellikle ağızdan çıkan ilk laf RT falandı sonra işte FG falan geldi vs.