@2254,

AMD zaten yüksek GPU üretimini bıraktı daha çok orta segmente odaklandı. Zaten NVIDIA'nın rakibi değildi tam anlamı ile artık yüksek GPU pazarında hiç olamaz. Intel ileride güzel işler yapıp piyasaya güzel bir şeyler bırakabilirse ve rekabet artarsa o zaman hem fiyat anlamında hem de güzel performans veren kartlara sahip olabiliriz.

Hocam %88'lik pazar payının belki de %80'lik kısmı giriş-orta seviye ekran kartlarından oluşuyor. Steam donanım anketide bunu kanıtlar nitelikte. Hangi segment olursa olsun AMD tercih edilmiyor artık.
AMD'nin RX7000 serisinden giriş-orta seviye ekran kartı yok.

Desktop Screenshot 2024.11.23 - 21.44.46.39.webp

Hocam %88'lik pazar payının belki de %80'lik kısmı giriş-orta seviye ekran kartlarından oluşuyor. Steam donanım anketide bunu kanıtlar nitelikte. Hangi segment olursa olsun AMD tercih edilmiyor artık.

Eki Görüntüle 100970
4060 dominasyonu, RX 7600-7600 XT sıfır sattığı için böyle birazcık. Hiç rekabet edemedi 7600'ler.

Eski kartlar harici listede doğru düzgün güncel AMD kart yok şaka gibi.

4060 dominasyonu, RX 7600-7600 XT sıfır sattığı için böyle birazcık. Hiç rekabet edemedi 7600'ler.

Listede 4060 Ti rakibi RX 7700 XT ve 4070 rakibi RX 7800 XT'de yok. Aynı şekilde 4070 Super rakibi RX7900GRE'de yok. Halbuki TR'de çok satıyor. En azından gördüğümüz kadarıyla bu şekildeydi. Sadece rx7900xtx var güncel kart olarak.
Kendinizde bakabilirsiniz.

@2254, ben 2060 süper kullanıyordum artık yetmediği için satıp yeni bir ekran kartı almak istedim. Kartı sattım. Aklımda 4060 almak vardı ancak ucuza kaçıp 6700 xt almıştım. Kas gücü daha iyi ve 12 GB VRAM var diye. Almaz olaydım. O kadar stutter yiyordum ki oyun oynamanın imkanı dahi yoktu. Kartı satın aldığım kişi başka bir aynı model 6700 xt verdi onda da olunca iade ettim. Bu sefer düz 6700 10 GB modeli aldım. Bunda da aynı sorunu yaşadım. Servise yolladım iyi ki iade kararı çıktı. Ekran kartında AMD defterini kapattım. Sonra dedim ki başlarım kas gücüne, vramine gidip 4060 aldım yağ gibi oynuyorum oyunlarımı. Umarım Intel battlemage kartlar hem yazılım hem de kas gücü olarak iyi olur da alternatif olur.

Zamanında o kadar saç baş yoldurdu ki kullsnıcılara AMD WattMan hatası insanları küstürdü son yıllarda çıta atlamış olsalarda İNTELl gibi bir markayı deviremez.

@2254, ben 2060 Super kullanıyordum artık yetmediği için satıp yeni bir ekran kartı almak istedim. Kartı sattım. Aklımda 4060 almak vardı ancak ucuza kaçıp 6700 XT almıştım. Kas gücü daha iyi ve 12 GB VRAM var diye. Almaz olaydım. O kadar stutter yiyordum ki oyun oynamanın imkanı dahi yoktu. Kartı satın aldığım kişi başka bir aynı model 6700 XT verdi onda da olunca iade ettim. Bu sefer düz 6700 10 GB modeli aldım. Bunda da aynı sorunu yaşadım. Servise yolladım iyi ki iade kararı çıktı. Sonra dedim ki başlarım kas gücüne, vramine gidip 4060 aldım yağ gibi oynuyorum oyunlarımı.

Sizinki zaten milli piyangodan çıkmış gibi. İstesem 3 tane sorunlu kart seçemezdim herhalde.
İNTELl gibi bir markayı deviremez.
İntel pazar payında 0 şu an.

Eki Görüntüle 100970

İşte orta segmente yönelmesi bu açıdan daha iyi olabilir belki. Teknoloji anlamında biraz hızlanıp kendi çözümlerini kendi bulsa bazı şeyler değişebilir. NVIDIA ne çıkarırsa AMD'de benzer şeyleri yapıyor. Biraz vizyon sahibi olsalar keşke.

AMD'de olan ve AMD'ye sürücü bazlı gelen özelliklerin neredeyse hiçbiri kullanıcı deneyimini geliştirecek ve ilgi çeken şeyler değil. RSR var mesela açıyorsun FSR performans ayarından beter görüntüsü. AFMF var mesela gecikme hat safhada. Şimdi Hyper-RX diye bir teknoloji çıkardı o da çok kullanışlı bir şey değil baktığım kadarıyla.

Yani mevcut duruma göre teknolojik unsurda geride kalıyor, getirilen özellikler ise var ya da yok arasında.

@2254, Ekran kartında AMD defterini kapattım ancak NVIDIA'nın tekel olmasını da istemem. Umarım Intel battlemage kartlar ile isteneni verir.

Son düzenleyen: Moderatör: