Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tlhmon

Uzman

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-06-22-18-16-37-393-edit_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2024-06-22-18-16-37-393-edit_com.android.chrome.webp
    37,2 KB · Görüntüleme: 249
Çözüm
8000'in G serisinde NPU var belki de onun için gelmiş olabilir. Ama bu da 7700 kullanan birine neden geldiği sorusunu getiriyor. Belki de yanlışlık yapılmış olabilir. İnternette taratınca herhangi bir şeye rastlamadım. Bana da garip geldi. Şimdi gördüm de Gigabyte'ın sitesindeki B650 anakartta NPU Driver'ı 'AMD AI npu driver (for Ryzen 8000 series Phoenix1 Processor Support)' olarak gelmiş. Sadece NPU sürücüsü yazıp geçmemişler. Link

Kısacası işlemcin Ryzen 8000G ailesinden değilse kurmanın bir faydası olacağını sanmıyorum @tlhmon
B650 Chipset'in yeni driverını kurmak için indirme linkine gittiğimde bir tane de npu adında bir chipset driverı gördüm. Yapay zeka ile ilgili sanırım.

@Recep Baltaş benim işlemcim R7 7700. bunu kurmamın bir yararı olur mu?

Neural processing unit (NPU) yapay zeka işlemlerinde eğer işlemcinin desteği varsa direkt işlemcinin kullanılmasındansa, NPU'nun kullanılmasını sağlar. Kısacası bilgisayarının içinde çalışan yapay zeka kullanan bir şeyler varsa tabii kurabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neural processing unit (NPU) yapay zeka işlemlerinde eğer işlemcinin desteği varsa direkt işlemcinin kullanılmasındansa, NPU'nun kullanılmasını sağlar. Kısacası bilgisayarının içinde çalışan yapay zeka kullanan bir şeyler varsa tabii kurabilirsin.
İşlemcisinde yapay zeka özelliği yoksa ne işe yarayacak bu sürücü? (Ki yok)

8000'in G serisinde NPU var belki de onun için gelmiş olabilir. Ama bu da 7700 kullanan birine neden geldiği sorusunu getiriyor. Belki de yanlışlık yapılmış olabilir. İnternette taratınca herhangi bir şeye rastlamadım. Bana da garip geldi. Şimdi gördüm de Gigabyte'ın sitesindeki B650 anakartta NPU Driver'ı 'AMD AI npu driver (for Ryzen 8000 series Phoenix1 Processor Support)' olarak gelmiş. Sadece NPU sürücüsü yazıp geçmemişler. Link

Kısacası işlemcin Ryzen 8000G ailesinden değilse kurmanın bir faydası olacağını sanmıyorum @tlhmon

Son düzenleme:
Çözüm
Bir işlemcinin ekran kartı kadar yapay zeka konusunda işe yarayacağını sanmıyorum. Reklam kokuyor gibi geldi.

Değiller, sadece laptoplarda o işleri yaparken ekstra güç ve enerji tasarrufu sağlar. Aynı işi CPU'nun tüm çekirdekleri çalıştırması yerine NPU ile yapılması arasında kayda değer bir fark olabilir illaki, tabii bu lisans yeni çıktı yıllar geçtikçe göreceğiz.