AMD R9 9950X3D & ASUS X870E-E Gaming Wi-Fi için BIOS ayarları nasıl olmalıdır?

RAM Test ederken çok oynama PC ile, sadece HWiNFO yanda dursun, donma kasma yapabilir. Bu verdiğim ayarları dene, eğer sistem açılmasa clear cmos yapalım. Ryzen3D ile test edersin bu sefer. @Neareine

RAM'leri %100 kullandığı için donma yapar, o normal. Arka planda bir şey yapma, sadece HWiNFO açık kalsın. A2-B2 dimmlerini at bir de, ZenTimings'ten ikisi de 34-34 mü onu görelim.

Profili kaydettiysen bunu yap, sonrasında Ryzen3D ile test et HWiNFO açık iken, arkada işlem yapmasan daha iyi olur.

RAM Test ederken çok oynama PC ile, sadece HWiNFO yanda dursun, donma kasma yapabilir. Bu verdiğim ayarları dene, eğer sistem açılmasa clear cmos yapalım. Ryzen3D ile test edersin bu sefer. @Neareine
Anladım hocam o zaman şimdi tekrar ram testi başlatacağım.

** 30 dakika sonra tekrar yazacağım hocam.

A2-B2 dimmlerini at bir de, ZenTimings'ten ikisi de 34-34 mü onu görelim.

Eki Görüntüle 183724

Profili kaydettiysen bunu yap, sonrasında Ryzen3D ile test et HWiNFO açık iken, arkada işlem yapmasan daha iyi olur.
Bu son attığınız ayarları yapmadan a2 ve b2 fotolarını atıyorum.

Evet, sorunsuz. Bunları kaydet, bu verdiğim son profil eğer açılmazsa restart at tekrar trainlesin 5 dk beklersin aralarda. Hiçbir türlü boot etmezse clear cmos PC kapalıyken 1-2 sn basılı tut sıfırlama işlemi başlasın, bu kayıtlı profilden yüklersin direkt sonra. @Neareine

VDDP bir de 0.95'ten 1.0 olarak değiştir. SS atarsın onu ayreten. 1.0 kalsın @Neareine

Hocam şuanda 20 dakikaya yaklaştı ve sanki biraz ısındımı ramlar?
Ve bu arada kasanın normal fanları ön arka alt olmak üzere normal düşük hızda dönüyorlar. Sıvı soğutmada normal hızında dönüyor ısınmadığı için.

Aslında takip ediyorum ve sıcaklıklar sabit ve stabil 70-72 derecede hep.

Son düzenleme:
75-80 aralığına kadar normal, problem olmaz. Fanların devri düşüktür, 5-10 derece ondan yüksektir şu an, testte de zaten ekstra ısınır.

TestMem5 Ryzen 3D yap bu 30 dk bittikten sonra bir de. Hata vermez tekrardan o program, reslediğin için PC'yi. @Neareine

75-80 aralığına kadar normal, problem olmaz. Fanların devri düşüktür, 5-10 derece ondan yüksektir şu an, testte de zaten ekstra ısınır.
Şu anda testi bitirdim hocam.

VDDP bir de 0.95'ten 1.0 olarak değiştir. SS atarsın onu ayreten. 1.0 kalsın @Neareine
Şimdi ilk önce bios ayarlarını yapıp mı bu testi yapayım? Yoksa direk testi başlatayım mı?

Son düzenleme:

Önce şu ayarları dene, PC açılmazsa clear cmos denersin, açılırsa Testmem5 Ryzen3D yap. @Neareine

Eki Görüntüle 183738
Bunlarda tamam sanırım hocam şimdi deniyorum açılacak mı bakalım.

Hocam şuan bilgisayar açıldı. Zentimings SS leri atıyorum.
VDDP 1.0 yaptım ama tam olarak olmamış gözüküyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…