- Makaleler
- 1
RAM Test ederken çok oynama PC ile, sadece HWiNFO yanda dursun, donma kasma yapabilir. Bu verdiğim ayarları dene, eğer sistem açılmasa clear cmos yapalım. Ryzen3D ile test edersin bu sefer. @NeareineHocam şu an bir problem yaşadım.
Tarayıcıyı aşağıya alacaktım, bir bastım bilgisayar dondu ama mouse çalışıyordu. 5-6 dakika kadar bekledim kendine gelir mi diye maalesef gelmedi. Elimle restart attım. Anakart FF kodunda 3 dakika kadar bekledi ve restart atıp F1 ile BIOS ekranına girmemi istedi. Girdikten sonra hemen ayarlara baktım yaptıklarımız duruyordu çok şükür. Hemen profil olarak kaydettim.
Şimdi tekrar o RAM testi açayım mı? Yoksa başka bir şey yapmam gerekir mi?
RAM'leri %100 kullandığı için donma yapar, o normal. Arka planda bir şey yapma, sadece HWiNFO açık kalsın. A2-B2 dimmlerini at bir de, ZenTimings'ten ikisi de 34-34 mü onu görelim.
Hocam şu an bir problem yaşadım.
Tarayıcıyı aşağıya alacaktım, bir bastım bilgisayar dondu ama mouse çalışıyordu. 5-6 dakika kadar bekledim kendine gelir mi diye maalesef gelmedi. Elimle restart attım. Anakart FF kodunda 3 dakika kadar bekledi ve restart atıp F1 ile BIOS ekranına girmemi istedi. Girdikten sonra hemen ayarlara baktım yaptıklarımız duruyordu çok şükür. Hemen profil olarak kaydettim.
Şimdi tekrar o RAM testi açayım mı? Yoksa başka bir şey yapmam gerekir mi?
Profili kaydettiysen bunu yap, sonrasında Ryzen3D ile test et HWiNFO açık iken, arkada işlem yapmasan daha iyi olur.