Evet bu attığınız sürüm hocam.
Bütün ayarları şimdi deneyeceğim. Arka planda bir şey de açık değil ama anlamadım böyle çıktı.

Şu an tekrar kapatıp açtım attığınızı bu şekilde çıktı.

Eki Görüntüle 183663

1757449324374.webp

Bu şekilde eksiksiz yapın. Vdd kısmını 1.42 ver vddq 1.35 vddıo MC voltage 1.35 kalacak. Nitro kısmını da dediğim gibi eksiksiz yap, sistem açılması gerekli, sonrasında tekrar bu SS atarsın. BIOS son sürüm değil mi?

Evet bu attığınız sürüm hocam.
Bütün ayarları şimdi deneyeceğim. Arka planda bir şey de açık değil ama anlamadım böyle çıktı.

Şu an tekrar kapatıp açtım attığınızı bu şekilde çıktı.

Eki Görüntüle 183663

1757449402345.webp

@Neareine şu vdd 1.42 olacak, diğer attığım zamanlamaları eksiksiz yaz ve Nitro kısmını. Sonrasında save & exit yapacaksın. EXPO 1 üzerine yaz bu ayarların hepsini, tweaked elleme.

Tamamdır hocam tek tek yapacağım. Biraz bekletebilirim şimdiden kusura bakmayın.

Evet tüm sistem, BIOS ve bileşenler son sürüm.

Bu ayarlara ek olarak, FCLK 2133 çek istersen, 2000'de kullanma. ASUS vddg ccd ve ıod 1050 mv veriyor Auto olarak, sen yine de bunları manuel bu değere ayarla. Vddg ccd ve ıod 1050 mv olsun, DRAM voltajın alt kısmında bu ayarlar da. @Neareine

Son düzenleme:
Kusursuz görünüyor, VDD üzerindeki VDDIO/MC Voltage 1.35v ayarla Auto kalmasın boş yere 1.45v verecek. Bir de şu kısmı attığım gibi değiş:

1757451382580.webp

5 dk'ya kadar training sürebilir, dual rank kitler eğitmesi uzun sürer biraz.

Integrated Graphics kapatmadıysan kapat bir de, Advanced-NB Configuration içinde olmalı.

Search kısmına yazıp kapatman gereken ayarları vereceğim üstte search basıp:

SMEE-TSME-IOMMU-SVM Mode-Integrated Graphics kapalı kalsın-disabled. Bir de Bank Swap Mode-SWAP APU olarak değiştir DRAM Timings en altında mevcut bu ayar. @Neareine Onları da SS atarsın.

https://github.com/CoolCmd/TestMem5/releases/tag/v0.13.1 --- Ryzen 3D Profile kullanman gerekli test için. Bir de HWiNFO indirerek sensörlerden SS atarsın RAM ve CPU.

Portable sürüm: https://www.hwinfo.com/download/

1757451740996.webp

Şu Level 2 kalsın bir de.

Son düzenleme:
Kusursuz görünüyor, vdd üzerindeki VDDIO/MC voltage 1.35v ayarla Auto kalmasın boş yere 1.45v verecek. Bir de şu kısmı attığım gibi değiş:

Eki Görüntüle 183687

5 Dk'ya kadar training sürebilir, Dual rank kitler eğitmesi uzun sürer biraz.

Integrated Graphics kapatmadıysan kapat bir de, Advanced-NB Configuration içinde olmalı.

Search kısmına yazıp kapatman gereken ayarları vereceğim üstte Search basıp:

Smee-tsme-IOMMU-SVM-ıntegrated Graphics kapalı kalsın-disabled. Bir de bank swap mode-swap APU olarak değiştir DRAM timings en altında mevcut bu ayar. @Neareine onları da SS atarsın.

https://github.com/CoolCmd/TestMem5/releases/tag/v0.13.1 --- Ryzen 3D profile kullanman gerekli test için. Bir de HWiNFO indirerek sensörlerden SS atarsın RAM ve CPU.

Portable sürüm: https://www.hwinfo.com/download/

Hepsini yaptım hocam.

Son dediğinizi de level2 yaptım

Dosya Ekleri

• IMG_6159.webp
    IMG_6159.webp
    3,8 MB · Görüntüleme: 36
1757451933095.webp

MCR-PDM ayarlarını şimdilik disable çek, stabil olduğundan emin olduktan sonra Memory Context ayarını sadece Auto yaparsın, her sistem açılışta trainlemez RAM'leri. Önce stabiliteden emin ol. @Neareine

SMEE-TSME-IOMMU-SVM Mode-Integrated Graphics kapalı kalsın-disabled. Bir de Bank Swap Mode-SWAP APU olarak değiştir DRAM Timings en altında mevcut bu ayar. @Neareine Onları da SS atarsın.

Ayarlar tamamsa save exit yapabilirsin. TestMem5 ilk açışta hata verir, PC restart isteyebilir, tekrar bakarsın, hata vermemeli ilk açışta. Settings kısmından 3D Profil anta777 seçmen gerekli.

RAM adına başka ayar yok, her şey yapılı. PBO kısmı sonraki iş, önce dediğim gibi stabiliteden emin olmak lazım. TestMem5 ilk açışta hata verirse kapatıp tekrar aç, yine hata varsa sistem resle, tekrar RAM'leri trainleyecektir, MCR ayarı kapalı çünkü, hafızada tutmaz. HWiNFO yanda açık kalsın test esnasında, sensörleri atarsın.

Ayarlar tamamsa save exit yapabilirsin. TestMem5 ilk açışta hata verir, PC restart isteyebilir, tekrar bakarsın, hata vermemeli ilk açışta. Settings kısmından 3D profil ANTA777 seçmen gerekli.

RAM adına başka ayar yok, her şey yapılı. PBO kısmı sonraki iş, önce dediğim gibi stabiliteden emin olmak lazım. TestMem5 ilk açışta hata verirse kapatıp tekrar aç, yine hata varsa sistem resetle, tekrar RAM'leri trainleyecektir, mcr ayarı kapalı çünkü, hafızada tutmaz. HWiNFO yanda açık kalsın test esnasında, sensörleri atarsın.

Hocam dediğiniz gibi teste soktu ramları 15 code yazıp, bunu biliyordum. Elektrik falan gittiğinde de bunu yapıyordu. Yaklaşık 2 dakika sürdü test işlemi. Bilgisayar sorunsuz açıldı.
Şimdi diğer ilettiğiniz linklerdeki test programlarını indirip dediklerinizi kontrol edeceğim.