- Makaleler
- 1
Ayarlarda problem yok. Ryzen3D ile test başlat olmazsa, HWiNFO sadece sensör kısmını aç yanda, RAM ve CPU sensörlerini SS atarsın test esnasında.
Ayarlarda problem yok. Ryzen3D ile test başlat olmazsa, HWiNFO sadece sensör kısmını aç yanda, RAM ve CPU sensörlerini SS atarsın test esnasında.
Hocam bu şekilde başladı ve şuan bırakıyorum. 30 dakika sonra ve ara sıra mobilden SS atacağım.Ayarlarda problem yok. Ryzen3D ile test başlat olmazsa, HWiNFO sadece sensör kısmını aç yanda, RAM ve CPU sensörlerini SS atarsın test esnasında.
Problem görünmüyor. 1.5 saat etsin, belki 75 dereceyi geçerse sıcaklık kaynaklı hata verebilir ama çok sanmam. @Neareine 80'e kadar RAM için bir zararı yok. Sıcaklıktan dolayı fiziksel zarar oluşmaz yani. 90-100 derece olacak hali yok sonuçta, uzun süreli 80-90 derece üzeri çalıştırmak mantıklı olmaz sadece, 70-80 aralığında problem yok. @NeareineHocam bu şekilde başladı ve şuan bırakıyorum. 30 dakika sonra ve ara sıra mobilden SS atacağım.
Hocam bu testi 1 buçuk saat yapmam gerekir mi ya gerçekten? Şimdilik 30 dakika kadar yapsam başka zaman uzun süre bıraksam olur mu? Yada 30 dakika yeterli olacak mı?
Ayrıca hocam gerçekten sizden allah razı olsun. Hiç gık demeden yardımcı oluyorsunuz sizin hakkınızı ödeyemem gerçekten. Çok çok teşekkür ederim her şey için.
Eki Görüntüle 183758
15 Dakika
Problem görünmüyor. 1.5 saat etsin, belki 75 dereceyi geçerse sıcaklık kaynaklı hata verebilir ama çok sanmam. @Neareine 80'e kadar RAM için bir zararı yok. Sıcaklıktan dolayı fiziksel zarar oluşmaz yani. 90-100 derece olacak hali yok sonuçta, uzun süreli 80-90 derece üzeri çalıştırmak mantıklı olmaz sadece, 70-80 aralığında problem yok. @Neareine
Evet profil 2 olarak kaydet bunu da, BIOS update sonrası silinir ama bunlar. Bunları ayarlamayı öğren son halini yaparsın tek tek sonraki BIOS'larda. Memory Context Restore=Auto alman yeterli DRAM Timings içerisinden.Hocam öncelikle size ve diğer tüm arkadaşlarıma yardımlarınız, emeğiniz, ilgi & alakanız için gerçekten çok teşekkür ederim.
Testi kapattım çünkü uykum geldi ve yarın izinliyim. Büyük ihtimal yarın açık bırakacağım.
Yaklaşık 40 dakika sonunda ki detaylar.
Bir de hocam şimdi bilgisayar açılırken teste falan sokmasın diyordunuz düzelteceğimiz bir - iki ayar vardı sanırım.
Onlar neydi?
Ve şu anki mevcut ayarları 2ci bir profil olarak kaydedeyim mi biosta?
Evet profil 2 olarak kaydet bunu da, BIOS Update sonrası silinir ama bunlar. Bunları ayarlamayı öğren son halini yaparsın tek tek sonraki BIOS'larda. Memory context restore = Auto alman yeterli DRAM timings içerisinden.
@Neareine bir de BIOS Update yapmadan önce BIOS içerisinden default ayarlara çekip save & exit yap, sonrasında Update işlemini gerçekleştir. Olası sorunları önler Update esnasındaki, böyle öneriliyor.
@Neareine Fast boot kapat bir de, onu demeyi unuttuk. Mcr Auto alırsın ama 2-3 gün mcr disable kullan şu anda.
2-3 haftada bir de mcr disable yap tekrar birkaç günlüğüne. Devamlı Auto kalmasın. Stabilite için kısmen gerekli bu ayar. MSI BIOS'larda artık öyle ayarladılar, 2-3 haftada bir Auto iken disable alıyor kendini 1 kere trainliyor, sonrasında tekrar Auto çekiyor.
Hocam şu ana kadar bir sorun oldu mu, sistem performansına etkisi nasıldır, ne kadar iyileşti kullandığınız süre içinde deneyimlerinizi merak ediyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkür ederim, genel sistem performansına etkisini merak etmiştim öyle spesifik bir şey değil. İşlemci sıcaklığının 10 derece düşmesi tek başına yeter bile, güle güle kullanın.Merhaba.
Sistemi @Ayhan Dönmez hocamın dediği testlere sokup test etmiştim. Herhangi bir sorun, donma veya başka bir şey ile karşılaşmadım. Bu testler TestMem5, ramtestpro, AIDA64 stress test ile yapmıştım.
Genel kullanımda herhangi bir farklılık gelmedi ama sanki biraz daha hızlı açılıyor, daha hızlı yükleniyor gibi hissiyat geliyor. Oyunlarda şu farkı yaşadım nedense 10 dereceye yakın bir işlemci sıcaklıklarım düştü. Mesela Wukong oynuyorum 65-70 derecelerde gezerken 55-60 dereceler de geziyorum. Bir de yükleme ekranlarım çok çok hızlandı bana göre.
Çalıştığım işim çok yoğun olduğundan fazla testte edemiyorum. Eğer senin özelinde merak ettiğin bir şey varsa hemen söyleyebilirim. Şu anda aklıma bunlar geliyor.