matterzi

Becerikli
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar,

Anakartın resmi sayfasından chipseti güncelledim. Sonra AMD Radeon Adrenalin de chipset ve ekran kartı güncellemesi yaptı. Neden iki kere oldu veya hangisinin güncel olduğunu anlamadım.

Aygıt yöneticisinde “bilinmeyen aygıt” yazıyordu, tekrar anakartın resmi sitesinden yükledim ve düzeldi.

Bu kadar çok chipset güncellemesini üst üste yapmak zarar verir mi? Ayrıca neden böyle oldu?

Teşekkür ederim herkese.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zarar vermez. AMD sitesindeki chipset driverı anakart sitesindekine kıyasla genelde daha güncel oluyor. Yanında sürüm ve çıkış tarihi yazar güncel olanı oradan görebilirsin. İçin rahat etmezse chipset driverını AMD Cleanup Utility ile sil, güncel olan hangisi ise direkt onu kur.

Zarar vermez ama örneğin GPU driveri sadece GPU icin değildir. Bu sebeple çakışması çok doğal. Aynı anda yapılması önerilmiyor.
Zarar vermez. AMD sitesindeki chipset driverı anakart sitesindekine kıyasla genelde daha güncel oluyor. Yanında sürüm ve çıkış tarihi yazar güncel olanı oradan görebilirsin. İçin rahat etmezse chipset driverını AMD Cleanup Utility ile sil, güncel olan hangisi ise direkt onu kur.
Teşekkürler arkadaşlar. Peki bende ki güncel chipset sürümünü öğrenmek için nereden kontrol edebilirim ?