Yer
İzmir
Selam, 03/11/2024 tarihinde satın aldığım XFX RX6700 10GB modeli bazen kendi kendini devre dışı bırakıyor. Bu olay her gün veya sürekli olmuyor. Daha 3 veya 4 kere oldu aldığımdan beri.

Öncelikle sistemim
  • AMD Ryzen 3 3100
  • Gigabyte B450M K
  • XFX RX 6700 Speedster SWFT 309 10 GB
  • Kingston Fury Beast (16 GB) 2x8 3200MHz CL16
  • Seagate FireCuda 510, 250GB M.2 NVMe SSD
  • Adata SU650 240GB SATA SSD
  • Seagate 1TB 7200RPM 3.5 inç
  • Dark Diamond Pro Mesh | XPG Pylon 750W +80
Şimdi oyundayken seri Alt+Tab attığım anda oldu hep. PC siyah ekran oluyor ve monitör sinyal vermiyor. Ben bekliyorum ancak hiçbir şey olmuyor. Mecbur baştan açıyorum PC'yi. Açtığımda ise AMD yok gibi oluyor. İlk başta fark etmediğim için DDU ile kaldırıp baştan yüklemiştim.
Ancak sonrasında aygıt yöneticisine baktığımda şöyle gözüküyor:

Adımlarla

PC'yi ilk açtığımda:

Screenshot_1.webp

Screenshot_2.webp

Aygıtı etkinleştir dediğimde ise şöyle oluyor:

Screenshot_4.webp

Sonrasında AMD böyle bir bildirim atıyor:

1733440097654.webp

Ben ise şöyle çözüyorum:

Sürücüye tıklayıp cihazı devre dışı bırakıp geri etkinleştir yapıyorum. Ancak can sıkıyor. Nasıl tamamıyla çözerim?
Driver güncel, 24.10.1 sürümünde. 3 kere LoL'de, 1 kere Witcher 3'te oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani bu aslında ekran kartı arızası olması da mümkün ama ben olsam temiz bir format atardım. Başka sürücüleri test ederdim her şeye rağmen oluyorsa gerçekten ekran kartında bir sorun var mı diye düşünürdüm.

Aynı model ekran kartı bende de var ve böyle bir sorun yok. Temiz kurulumdan sonra yine bu sorun devam ediyorsa mekanik bir problem olabilir. Aynı model bir ekran kartında denemeniz nokta atışı olur.

Ekran kartın sorunlu. Garantiye gönder derim.
Teşekkürler ağabey cevap için. Peki sence ayda 1 yapan bir şey için göndermeye gerek var mı veya ileride başka soruna açar mı? Çünkü garantiye gönderirsem ve sorun yok diye geri gönderirlerse boşa zaman kaybı ve içini açarlar vs.

Dün yazdım böyle bir cevap geldi. Tanımıyorum garanti firmasını.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250114-144002_n11-getiralveri.webp
    Screenshot_20250114-144002_n11-getiralveri.webp
    127,5 KB · Görüntüleme: 71
Boğaziçi büyük firma. Birebir değişim yaparlar diye düşünüyorum. Şimdi yollamazsan sorun büyüyebilir. XFX, RX ve 6700 kelimeleri benim için red flag...
Çok teşekkür ederim. Kasım ayında 9.5K'ya aldım o zamanlar 4060, 11.2K falandı. Performans ve soğutma anlamında çok memnundum işte ama böyle oldu.

Garantiye gönderebilirim siz diyorsaniz. Teşekkürler tekrardan. Sonucu yazarım.

@Recep Baltaş, hocam tekrardan rahatsız ediyorum. Aldığım yerde sadece 3060 ve RX560 var bu birebir değişim işi nasıl olacak?

Edit: Şöyle bir geri dönüş oldu. Para iadesi yapılırsa aşırı üzülürüm çünkü enflasyon karşısında eziliyor ve artık param RX6600'e yetiyor yani...

@Recep Baltaş, hocam kartı kontrol ettiğimde 8+8 pinlerinin sol 4'lüsü oturmamış yerine. Azıcık güç uygulayınca çıktı. Acaba bundan kaynaklı olabilir mi? Şuan ikisini de sabitledim. Yine de garantiye göndermemi mi düşünüyorsunuz? Daha 19 ay garantisi var.

Sabah sökmüştüm akşam geri bağladım kullanabilmek için. Belki de akşam tam takamadım bilgim yok.

OCCT ile bu 3 testi 1'er saat yaptım ve hiç bir sorun olmadı. Hepsinden testi geçti. Yine de göndereceğim ancak garantideki insanlar nasıl test edip öğrenecek merak ediyorum. Ben bile ayda 1 kere yaşıyordum.

1736909869879.webp

1'er saat 2 defa da funmark testine soktum yine sağlıklı çalıştı.

Dosya Ekleri

• -evnibr.webp
    -evnibr.webp
    73,6 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleyen: Moderatör: