Her ne kadar AMD kullansam da ekran kartı kısmında çöp kısmına katılanlardanım. Bu firma yıllardır donanım hızlandırmayı adamakıllı çözebilmiş bir firma değil hiçbir zamanda olacağını sanmıyorum. AMD fiyat dışında sürekli NVIDIA'nın teknoloji olarak gerisinde kalmış bir firmadır. Bunu AMD kabul ediyor en üst seviyede mücadele etmiyor. Orta ve orta-üst seviye diyebileceğimiz ekran kartları ile rekabet oluşturmaya çalışıyor. AMD ekran kartlarındaki sorunları sağır sultan bile duymuştur. Bu kartlar sürücü kaynaklı değil donanımsal sorunlar var. R7 370, HD 7970, RX 470, RX 5700XT kullanan biri olarak neredeyse tüm bu ekran kartlarından bir veya birden fazla model elime geçti tüm ekran kartlarında değil fakat bütün bu modellerde; siyah ekran, WattMan, donanım hızlandırma, yeniden başlatma gibi sorunlar yaşadım. Hatta bununla alakalı rehberim bu forumda da var. AMD WattMan hatasının tek sebebi ekran kartı da değil mesela güç kaynağı, RAM ve işlemciden dolayı WattMan hatası yemişliğim bile var. Bu sorunlar neredeyse NVIDIA ekran kartlarında yok. WattMan AMD özgü bir yazılım sonucu oluşan bir bildirim zaten. RTX 5000 serisi ile birlikte siyah ekran gibi ve sürücü kaynaklı sorunlar NVIDIA kısmında arttı farkındayım lakin asla AMD ekran kartları kadar sinir bozucu değil.
AMD RX 7900XTX $1000 bir ekran kartı MSRP ile saf performans ayağına herkesi kandıran bir firma benim görüşümde RX 5000 serisini sayarsan 3 nesilde ne Ray Tracing ne FSR adamakıllı yapabildi. RX 9000 serisi ile RDNA4 ile biraz toparladı en azından daha dengeli bir ekran kartı olmayı başardı. Bu süreçte kaç yıl geçti hatırlatayım tam 6 yıl geçti, 6 yılda ML tabanlı FSR 4 geliştirebildi. FSR1 çıkış tarihini almıyorum RDNA hayatımıza girdiği yılı baz alıp hesaplıyorum sonuçta güncel de AMD RDNA dışındaki diğer modellere destek vermeyi bıraktı. Ona göre yorumlamak gerekiyor. Olaylara nasıl baktığınıza bağlı bu tip durumlar.