Musa12

Çalışkan
AMD'nin görüntü keskinleştirme özelliği hiçbir oyunda çalışmıyor. Ek olarak yüklediğim görsellerin birinde keskinleştirme kapalı diğerinde ise %90'da olmasına rağmen hiçbir fark yok. 3. parti yazılım olan "MAGPIE Scaling" kullandığımda gözle görülür bir keskinleştirme yakalayabiliyorum fakat ben bunu AMD yazılımı üzerinden yapmak istiyorum. Bu problemi nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• 20250216002552_1.webp
    20250216002552_1.webp
    382,4 KB · Görüntüleme: 63
  • 20250216002706_1.webp
    20250216002706_1.webp
    383,1 KB · Görüntüleme: 66
  • Ekran görüntüsü 2025-02-16 125942.webp
    Ekran görüntüsü 2025-02-16 125942.webp
    91,3 KB · Görüntüleme: 59
AMD'nin görüntü keskinleştirme özelliği hiçbir oyunda çalışmıyor. Ek olarak yüklediğim görsellerin birinde keskinleştirme kapalı diğerinde ise %90'da olmasına rağmen hiçbir fark yok. 3. parti yazılım olan "MAGPIE Scaling" kullandığımda gözle görülür bir keskinleştirme yakalayabiliyorum fakat ben bunu AMD yazılımı üzerinden yapmak istiyorum. Bu problemi nasıl çözebilirim?
AMD'nin görüntü keskinleştirme özelliğinin çalışmamasıyla ilgili şu adımları izlemeyi deneyebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- AMD Radeon yazılımını ve ekran kartı sürücülerini güncelleyin. En son güncellemeleri kontrol edin.

2. Ayarları Yeniden Yapılandırın:
- Radeon yazılımını açın.
- "Oyun" sekmesinden ilgili oyunun ayarlarını kontrol edin.
- "Radeon Image Sharpening" özelliğinin etkin olduğundan emin olun.
- Keskinlik ayarını farklı yüzdelerde test edin (örneğin 50%, 80%, 100%).

3. Oyun İçinde Grafik Ayarları:
- Oyunun grafik ayarlarını kontrol edin. "Anti-Aliasing" gibi diğer ayarların, keskinliği etkileyip etkilemediğini kontrol edin.
- "Resolution Scaling" ayarlarını değiştirin.

4. Diğer Yazılımları Kapatın:
- MAGPIE Scaling veya diğer 3. parti yazılımları kullanıyorsanız, bunları devre dışı bırakıp tekrar deneyin. Bazen bu yazılımlar, AMD'nin kendi özellikleriyle çelişebilir.

5. Performans Modları:
- Güç seçeneklerinizi kontrol edin. "Yüksek Performans" modunu seçmiş olduğunuzdan emin olun.

6. Görüntü Ayarları:
- Monitör ayarlarınızı kontrol edin. Örneğin, ekranın kendisinde keskinlik ayarları varsa ona da bakın.

7. Destek Alın:
- Sorun devam ederse, AMD destek sayfasından veya forumlardan destek alın.

Bu adımları uyguladıktan sonra keskinlik ile ilgili sorununuza bir çözüm bulabilirsiniz.