elzemistaken

Çalışkan
İyi pazarlar sosyal,

Uzun zamandır bilgisayarımda yaşadığım bir ekran kartı sürücü hatası var ve bunu bir türlü çözemedim. Yaklaşık 1 ay önce hiçbir sorun yokken bilgisayarı açtım ve ekte belirtmiş olduğum ekran kartı sürücü hatasını almaya başladım. Bilgisayara format attım, Windows Update üzerinden bütün sürücü güncellemelerini yaptım, eski bir ekran kartı sürücüsü de yükledim, klasik çözümler olan bilgisayarın içini açıp RAM'i ekran kartının güç kablosunu çıkartıp taktım, bilgisayarı güvenli modda açıp DDU ile sıfırdan temiz sürücü kurulumu da yaptım ancak bu sorunu hiçbir türlü çözemedim. Bir video, oyun ya da herhangi bir resim açtığımda bilgisayar hemen siyah ekrana geçiyor takılıyor donuyor ve ekteki hata mesajlarını veriyor. Bazen bilgisayarda herhangi bir işlem yapılmazken de ekran bir anda siyah ekrana geçiyor donuyor ve ekteki AMD hata raporunu veriyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. Çözüm öneriniz var mıdır?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

MSI Afterburner sonuçlarımı da yüklüyorum herhangi bir voltaj hatası veya sorun varsa yardımcı olabilirsiniz belki. MSI Afterburner'da hiçbir işlem yapmadım bu arada sadece değerlere bakıp ekran görüntüsü almak için yükledim.

resim_2024-11-17_133843675.webp

Annotation 2024-10-06 225240.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi pazarlar sosyal,

Uzun zamandır bilgisayarımda yaşadığım bir ekran kartı sürücü hatası var ve bunu bir türlü çözemedim. Yaklaşık 1 ay önce hiçbir sorun yokken bilgisayarı açtım ve ekte belirtmiş olduğum ekran kartı sürücü hatasını almaya başladım. Bilgisayara format attım, Windows Update üzerinden bütün sürücü güncellemelerini yaptım, eski bir ekran kartı sürücüsü de yükledim, klasik çözümler olan bilgisayarın içini açıp RAM'i ekran kartının güç kablosunu çıkartıp taktım, bilgisayarı güvenli modda açıp DDU ile sıfırdan temiz sürücü kurulumu da yaptım ancak bu sorunu hiçbir türlü çözemedim. Bir video, oyun ya da herhangi bir resim açtığımda bilgisayar hemen siyah ekrana geçiyor takılıyor donuyor ve ekteki hata mesajlarını veriyor. Bazen bilgisayarda herhangi bir işlem yapılmazken de ekran bir anda siyah ekrana geçiyor donuyor ve ekteki AMD hata raporunu veriyor. Ne yaptıysam düzeltemedim. Çözüm öneriniz var mıdır?

Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

MSI Afterburner sonuçlarımı da yüklüyorum herhangi bir voltaj hatası veya sorun varsa yardımcı olabilirsiniz belki. MSI Afterburner'da hiçbir işlem yapmadım bu arada sadece değerlere bakıp ekran görüntüsü almak için yükledim.

Eki Görüntüle 99440

Eki Görüntüle 99443
AMD GPU'nuz varsa Windows Update'de driver güncelleştirmelerini devre dışı bırakmanız lazım. Nvidia gibi düzgün işlemiyor orası. Windows eski sürüm kuruyor veya çakışma yapıyor. Bir de insanlar Undervolt'la falan halletmiş. Bunlara rağmen gene düzelmiyorsa Linux deneyebilirsiniz belki. Orada driverlar daha düzgün.

AMD GPU'nuz varsa Windows Update'de driver güncelleştirmelerini devre dışı bırakmanız lazım. NVIDIA gibi düzgün işlemiyor orası. Windows eski sürüm kuruyor veya çakışma yapıyor. Bir de insanlar Undervolt'la falan halletmiş. Bunlara rağmen gene düzelmiyorsa Linux deneyebilirsiniz belki. Orada driverlar daha düzgün.

Öncelikle geri dönüş için teşekkürler ancak Windows Update sürücü güncelleme geçmişine baktığımda herhangi bir AMD GPU güncellemesi almamış bilgisayar. Sürücü güncellemeleri geçmişimin tamamını ekteki resme bırakıyorum.

@Recep Baltaş sanıyorum ki bu sorunun genel kullanıcı bilgisiyle bir çözümü yok. Sizi etiketlememizin yasaklığına dair bir madde var mı göremedim eğer varsa kusura bakmayın ancak bu sorunla alakalı bir düşünceniz var mıdır? Yardımınız için teşekkürler

Dosya Ekleri

• resim_2024-11-17_140212921.webp
    resim_2024-11-17_140212921.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner ile GPU frekansını kısıp deneyin. Olmazsa voltajı düşürmeyi deneyin.
Recep Bey iyi akşamlar. Öncelikle geri dönüşünüz için teşekkürler. Önerdiğiniz çözümü denedim frekans ve voltajı düşürdüm ardından kaydedip bilgisayarı yeniden başlattım ancak sorun hala devam etmekte. MSI Afterburner ve aldığım bir diğer hata resmini ekler kısmına ekliyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2024-11-17_230625039.webp
    resim_2024-11-17_230625039.webp
    22,4 KB · Görüntüleme: 108
  • Screenshot 2024-11-17 230353.webp
    Screenshot 2024-11-17 230353.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 112