AMD RX 6800 vs RTX 3070 Ti

theodore bagwell

Başarılı
Yer
Fox River Hapishanesi
Hocalar selamlar. Normalde RX 6800 alacaktım fakat daha önce hiç AMD GPU kullanmamış biri olarak haliyle tırstım. AMD'nin driver hatalarıyla meşhur olduğunu da biliyorsunuz. 2. el alacağım için o fiyatlara 3070 Ti'de bulabileceğimi fark ettim ve bulabiliyorum da. RX 6800'ün bana göre tek artı yönü VRAM. Sizlerin de görüşlerinizi almak isterim.
Bütçem 11.000 TL

1080p oyun oynayacağım genel olarak.

AMD Ryzen 5 5600
2x8 3000 Mhz 16GB RAM
ASUS B450M-K 2

Not olarak bir 3070 Ti kart buldum. Fiyatını da uygun tutmuşlar. Şüpheliyim biraz. Arkadaş Furmark testini de koymuş. Pek anlamıyorum.

AMD kart alacaksanız ekran kartında herhangi bir sorun olup olmadığını FurMark ve benzeri performans testleri dışında YouTube üzerinde 4K 60 FPS video açarak anlayabilirsin. En az 2 veya 3 dakika boyunca bir 4K 60FPS videoyu YouTube üzerinden oynatın, internet kaynaklı olmadığına kesinlikle emin olduğun durumda video esnasında takılma, donma, siyah ekran hatası ile karşılaşırsan karttan uzaklaşma, direk kaç. Çünkü; fabrika çıkışı o ekran kartı donanım hızlandırması bozuk beş para etmez.

Birbirilerine çok yakınlar bu yüzden RX 6800 alırıdım. Ama işin içine ufacık bile olsa üretkenlik araçları girecekse 3070 Ti.

Doğrudur hocam teşekkür ederim.

Fps oyunlari oynayacaksan nvidia daha avantajlı haberin olsun. Bir de bu amd kumar gibi bir şey. Sorun da yaşayabilirsin yasamayadabilirsin.
Evet arkadaşlarım da öyle dedi 6xxx serisi AMD kartlar da sorunlar hala devam ediyormuş 6800 gibi kartlar da Mining için yaygın olduğunu söyledi. O yüzden zaten içime kurt düştü.

7700XT var bende mesela. Sorun üstüne sorun yaşıyorum. Arkadasimda 6600xt var onda sorun yok. Biraz şansa kalıyor arkadaşın dediği gibi bazı kartlar direk fabrika çıkışı sorunlu çıkıyor.

Fps oyunlari oynayacaksan nvidia daha avantajlı haberin olsun. Bir de bu amd kumar gibi bir şey. Sorun da yaşayabilirsin yasamayadabilirsin.
Şuna dislike atanlar neden atıyorlar acaba ?

Hocam aslında biraz tam tersi. Genel olarak FPS oyunlarında Nvidia daha iyi gözlemlendiğim kadarıyla. Hikayeli oyunlarda AMD daha önde. ( saf güç )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…