stantom

Çalışkan
Arkadaşlar yeni bir sitem topladım. AMD Ryzen 5 7500F, Thermalright Peerlees Assassin 120 hava soğutmalı. Boşta iken 47 derecede OCCT testinde bir anda 95 dereceye çıkıyor ve frekans düşürüyor. Termal macunu ve hava soğutmayı kontrol ettim ve 3 kere çıkar tak yaptım. Bir şey yoktu. Bilgisayarcıya götürdüm. O da macuna hava soğutucuya baktı ve bir şey bulamadı. Evde BIOS'tan PBO'yu kapattım ve temis bir kurulum yaptım. Yine düzelmedi.

1751960965178.webp

Arkadaşlar yeni bir sitem topladım. AMD Ryzen 5 7500F, Thermalright Peerlees Assassin 120 hava soğutmalı. Boşta iken 47 derecede OCCT testinde bir anda 95 dereceye çıkıyor ve frekans düşürüyor. Termal macunu ve hava soğutmayı kontrol ettim ve 3 kere çıkar tak yaptım. Bir şey yoktu. Bilgisayarcıya götürdüm. O da macuna hava soğutucuya baktı ve bir şey bulamadı. Evde BIOS'tan PBO'yu kapattım ve temis bir kurulum yaptım. Yine düzelmedi.

Eki Görüntüle 161493

O soğutucu ile bu ısılara ulaşmasının imkanı yok, bu soruyu sormak istemiyorum ama öğrenmek gerekiyor, soğutucunun altındaki jelatini çıkardınız mı?

O zaman montajda hata var, bu yükseltmek için kullanılan halkalar var onlar karışmış olabilir.

Yüksek geliyorsa işlemciye tam basmıyordur.

Soğutucunun işlemciye bastığı kısmı çekip paylaşır mısınız?

Hocam başka bir bilgisayrcıya verdim. Ama AM5 yazan kırmızı halkaları kullandım montajda.

O zaman montajda hata var, bu yükseltmek için kullanılan halkalar var onlar karışmış olabilir.

Sogutucu oturmuş mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250708_194201_Gallery.webp
    Screenshot_20250708_194201_Gallery.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 75
  • 20250709_211405.webp
    20250709_211405.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme: