AMD Ryzen 5 7500F işlemcim 95 dereceyi görüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan stantom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 272
  • Etiketler Etiketler
    7500f derece

stantom

Çalışkan
Arkadaşlar yeni bir sitem topladım. AMD Ryzen 5 7500F, Thermalright Peerlees Assassin 120 hava soğutmalı. Boşta iken 47 derecede OCCT testinde bir anda 95 dereceye çıkıyor ve frekans düşürüyor. Termal macunu ve hava soğutmayı kontrol ettim ve 3 kere çıkar tak yaptım. Bir şey yoktu. Bilgisayarcıya götürdüm. O da macuna hava soğutucuya baktı ve bir şey bulamadı. Evde BIOS'tan PBO'yu kapattım ve temis bir kurulum yaptım. Yine düzelmedi.

Hocam başka yazılımlar ile sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?

O soğutucu ile bu ısılara ulaşmasının imkanı yok, bu soruyu sormak istemiyorum ama öğrenmek gerekiyor, soğutucunun altındaki jelatini çıkardınız mı?

O soğutucu ile bu ısılara ulaşmasının imkanı yok, bu soruyu sormak istemiyorum ama öğrenmek gerekiyor, soğutucunun altındaki jelatini çıkardınız mı?

Evet hocam başka yazilım progmlarıyla da baktım aynı 95 derece oluyor.

O zaman montajda hata var, bu yükseltmek için kullanılan halkalar var onlar karışmış olabilir.

Yüksek geliyorsa işlemciye tam basmıyordur.

Soğutucunun işlemciye bastığı kısmı çekip paylaşır mısınız?

Son düzenleme:

Hocam başka bir bilgisayrcıya verdim. Ama AM5 yazan kırmızı halkaları kullandım montajda.

Sogutucu oturmuş mu?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250708_194201_Gallery.webp
    1,6 MB · Görüntüleme: 76
  • 20250709_211405.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 66
Son düzenleme:
Bu şekilde anlamak zor, o iki vidayı azar azar sırayla dengeli sıkın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…