1440p için eğer ki rekabetçi FPS tarzı takılmıyorsan 9700X çok geçerli işlemci şu anda, üstüne çok gerek yok bence. 7800X3D biraz termal problemleri var, o açıdan baş ağrıtabilir. 9700X alırdım ben olsam.
@Eagles müsaitse 9700X ile alakalı görüşlerini belki anlatır, kendisi de bu ikilemde kaldı diye hatırlıyorum öncesinde, yanlış hatırlamıyorsam.
EVO gereksiz pahalı bir soğutucu şu anda, illaki kule tipi mi istiyorsunuz yoksa 360 AiO desteği var mı kasanın? Aslında ayrıca bir konu açsan arkadaşlar yardımcı olacaktır. Bana sorarsan kasanın 360 AiO desteği varsa 360 Thermalright bu atacağım modeli alın, bir de 9700X alın keyfinize bakın. RAM olarak 2x16 6000 CL30'dan şaşmayın, manuel tuning müsaade ediyor, oyunlarda performans artışı elde etmek için gerekli AM5'te.
@ExellionTR
Ayreten bir konu açmanı tavsiye ederim ama yine de.
Tam Bakır soğuk plakalar üzerinde ekstra mikro kanatçıklar ve geniş yüzey alanlı radyatör eşleştirmesi ile TL-C12B-S V2 denge performans fanları.
www.gaming.gen.tr
@ExellionTR soğutucu bunu alıp geçin, yeterli gelir. 9700X almanı tavsiye ederim bir de dediğim gibi, 7800X3D termal problemleriyle çok uğraşmayın, CS gibi rekabetçi takılmıyorsan 1440P'de anlamı yok. RAM olarak 6000 CL30 2x16'dan şaşmayın.