Görüntü geç gelmesi normal değil normal şartlarda.

MCR disabled, Fast boot disabled. Her açılışta train ediyor hocam bende mesela ve geç geliyor. Geç geliyor ama ne mavi ekran ne de başka bir hata yok oyun oynarken ya da en ağır stres testlerinde. AM5 ancak BIOS defaultta EXPO'suz ve PBO'suz hızlı açılıyor. Intel gibi değil. Intel her türlü daha hızlı train ediyor ve Secure Boot imzaları, BIOS diğer imzaları daha hızlı tarıyor.

MCR disabled, Fast boot disabled. Her açılışta train ediyor hocam bende mesela ve geç geliyor. Geç geliyor ama ne mavi ekran ne de başka bir hata yok oyun oynarken ya da en ağır stres testlerinde. AM5 ancak BIOS defaultta EXPO'suz ve PBO'suz hızlı açılıyor. Intel gibi değil. Intel her türlü daha hızlı train ediyor ve Secure Boot imzaları, BIOS diğer imzaları daha hızlı tarıyor.

Doğru, Intel > AMD bu tarz konularda. AMD'de hızlı açılsa bile maksimum 1 aya ayarladılar artık onu. Otomatik sarıya düşüyor o süreçte, Auto 2 hafta olabilir. 1 aya elle çekebiliyorsun. MSI buna izin veriyor şu anda, diğerlerinde spesifik yok bildiğim kadarıyla. AM5'te normal karşılamak lazım yani bu tarz durumları.

Mcr disabled, Fast boot disabled. Her açılışta train ediyor hocam bende mesela ve geç geliyor. Geç geliyor ama ne mavi ekran ne de başka bir hata yok oyun oynarken ya da en ağır stres testlerinde. AM5 ancak BIOS defaultta EXPO'suz ve PBO'suz hızlı açılıyor. Intel gibi değil. Intel her türlü daha hızlı train ediyor ve Secure Boot imzaları, BIOS diğer imzaları daha hızlı tarıyor.

Dediklerini disabled olarak mı yapayım.

Dediklerini disabled olarak mı yapayım.
Hızlı açılmasını istiyorsanız MCR ve Fast boot enabled kalsın. Ancak manuel RAM ayarı girerseniz veya bazen de EXPO açık durumlarda MCR enabled olduğu için nadir de olsa sistem kararsızlıkları olabilir. Her açılışta en baştan RAM train etmesi bence daha sağlıklı. Ben tuşa basıyorum 2 dk telefona bakıyorum o sıra açılmış oluyor.

Dediklerinizi yaptım 7800X3Dnin grafik kartını da kapattım fakat halen görüntü beklediğimden geç geliyor BIOS güncelleyip öyle deneyim bir de.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 3
  • image.webp
    image.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 3
BIOS sürümü eski sanırım bir arkadaşta monitörün DP sürümünün 1.4 olması sorunu maalesef RTX 50 klasik problemi bende aynısını yaşıyorum dedi bana acaba bununla ilgisi var mı?

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,6 MB · Görüntüleme: 2