Dostum o soğutucu çok eski model ben o soğutucuyu 4790K işlemcim ile kullanıyordum. Sen o soketi ona nasıl uydurdun? Soğutucunu değiştirmen gerek.

Bahsettiği soğutucu 2008'de üretilen bir soğutucu. Ben 2010-11 senesinde Vatan'dan aldığımı hatırlıyorum. O soğutucu nasıl ona uymuş anlamadım. Bence temas sorunu bile olabilir. AM4 ve AM5 braketi yok ki?
Evet doğrudur daha önceside intel işlemcide kullanmaktaydım ama atmaya kıyamadım ve anakarta eksenlerine uygun aparatlar yapıp montajı gerçekleştirdim temas olarak sorun gözükmüyor çünkü termal macun tam olarak yayılmakta ama illaki eski bir sogutucu bu şekilde sorun olacak ise sıvı veya hava sogutmalı sogutucu önerilerinizi alabilirim

Kasa modeli Xigmatek CPC-T90DB-T53 UTGARD eski bir kasa ama önde bir fan ve arkada egzoz fanı bulunmakta

Biraz kasadan biraz hava sıcaklığından 10 derece fazlanız var, kasanın soğutucu yükseklik desteğini bilmediğim için öneride bulunamayacağım.

Kasa+ Phantom spirit yakışır bu sisteme, mevcut soğutucu ile PBO açamazsınız zaten, tam performans alamazsınız yani.

kasa modeli Xigmatek CPC-T90DB-T53 UTGARD eski bir kasa ama önde bir fan ve arkada egzos fanı bulunmakta
Halihazırda kullandığınız soğutucunun yükseklik 159mm. Thermalright modelleri ise 155mm yüksekliğe sahip yani kasanıza sığacaktır.

Halihazırda kullandığınız soğutucunun yükseklik 159mm. Thermalright modelleri ise 155mm yüksekliğe sahip yani kasanıza sığacaktır.

Biraz kasadan biraz hava sıcaklığından 10 derece fazlanız var, kasanın soğutucu yükseklik desteğini bilmediğim için öneride bulunamayacağım.

Kasa+ Phantom spirit yakışır bu sisteme, mevcut soğutucu ile PBO açamazsınız zaten, tam performans alamazsınız yani.

Önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkürler. Peki sıvı sogutma almak daha mı mantıklı yoksa hava sogutma yeterli olur mu?

Çift kule soğutucuları sadece 360 mm orta üst seviye soğutucular geçebiliyor, o işlemci için üst seviye sıvı soğutma gereksiz.

@white_90

Bahsettiği soğutucu 2008'de üretilen bir soğutucu. Ben 2010-11 senesinde Vatan'dan aldığımı hatırlıyorum. O soğutucu nasıl ona uymuş anlamadım. Bence temas sorunu bile olabilir. AM4 ve AM5 braketi yok ki?
Ben arkadasima yapmistim bir tanesini AM5 icin. Strong M4 gibi sogutucularda genel bir plastik braket cikiyor, hem Intel hem AMD ye montaj saglayan. Onu 3D yazicidan bastik. Bu sogutucunun icinden gecirdigimiz metal destek ile AMD uclarina tutturduk. Sorunsuz calisti. Tabii orijinalinde bu destek yok.

Sogutmasina gelince 65W islemci icin yeter. 7500F'e yetti mesela. Ama bu islemciye yetmesi imkansiz.