Normal duruyor. İşlemci ısıyı iyi iletebilen bir işlemci değil 3D-VCache'den dolayı bu nedenle radyatörün ısınmıyor. Kasım ayında almışsın şu anki oda sıcaklığı ile arasında çok fark vardır. Ama yine de Radyatör fanlarını durdurup 15-20 dk oyun oynarsan radyatörün ısınıp ısınmadığını test edebilirsin veya AIO_Pump'ı sıfıra çekip sıcaklıkları gözlemleyebilirsin test için.
AIO_PUMP sıfıra çekip pompayı durdurduktan sonrs dediğin gibi 15 - 20 dakika oynayacağım daha sonra açıp radyotör peteklerine mi bakmam lazım ? Birde kısa sürelide olsa soğutucuyu durduruyorum işlemciye zarar verme gibi durum söz konusu olur mu ?
Sıvı soğutmanın pompası arıza yapmış olabilir. İlk açılışta su sesi veya boruyu sıkarsanız elinizle o su geçişini hissetmeniz lazım. Fakat radyatör ısınmıyor demişsiniz, pompa ısı aktarımını iyi yapmıyor olaiblir.

Fakat belki de bu işlemciyi dandik bir sıvı soğutmayla da kullanıyor olabilirsiniz, net bir şey söylemek için daha fazla detay gerekiyor o yüzden. Boştayken 45-50 derece gayet normal, gereksiz fan yükseltmemek için bu seviyelere kadar RPM yükseltmiyor. Aynı anakart bende de var.
İlk açılışta bazen nadirde olsa su sesi duyuyorum son 5 aydır maksimum 3-4 defa denk gelmişimdir.

Normal evet ama bazı kişiler 200w çıkarıp bu dereceleri görüyor nasıl yapıyorlar bilmiyorum.
205 W, bu test 20+°C oda sıcaklığında yapıldı. Test open-air düzende, 6 adet 77 CFM ve 6,99 mmH₂O fanlarla gerçekleştirildi ve bu değerler görüldü. Ama burada en büyük etken pompa. Radyatör büyüdüğü halde soğutmanın iyileşmediği görülüyor. Bunun sebebi pompalarının ve cold plate’lerinin yeterince iyi olmaması. Radyatörün ısı iletiminin zayıf olması, montaj kitinin iyi olmaması gibi daha birçok etken var.
205w.webp

AIO_PUMP sıfıra çekip pompayı durdurduktan sonrs dediğin gibi 15 - 20 dakika oynayacağım daha sonra açıp radyotör peteklerine mi bakmam lazım? Bir de kısa sürelide olsa soğutucuyu durduruyorum işlemciye zarar verme gibi durum söz konusu olur mu?

İlk açılışta bazen nadirde olsa su sesi duyuyorum son 5 aydır maksimum 3-4 defa denk gelmişimdir.

Pompayı test etmek istiyorsan AIO_PUMP %0 yapıp 5 dk beklersen Idle da bile sıcaklık artmaya başlayacaktır radyatörü ısıtmadan.
Radyatörün ısındığını görmek istiyorsan AIO_PUMP %100 yapıp radyatör fanlarını %0 yap 15-20 dk oyna radyatör ısınıcaktır.

AIO_PUMP %0 yaptığın halde sıcaklık hiç değişmediyse testlerde önceki gibi sonuçlar alıyorsan pompa zaten ilk başta da çalışmıyor olabilir. Ama sanmıyorum herhangi bir sıkıntı olduğunu.